Emilek znalazł miłość u Fri. Śpij spokojnie, Aniołku [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 14, 2007 17:00

Emilek chyba się obraził. Bo wróciłam z pracy, Emilek wstał i poszedł czekać na obiadek na blacie w kuchni. A ja zamiast mięska surowego zaserwowałam Animondę. Emilek oburzony wcale nie zamierza czegoś takiego tykać.
Więc co? No to wołowinka już się rozmraża :) Przeproszę go na kolację :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro mar 14, 2007 17:09

Takie niedopatrzenie, żeby wołowinki na obiad nie było?. Czułe głaski dla kocurka.

otka

Od: Wto lis 22, 2005 20:10

Post » Śro mar 14, 2007 18:54

mokkunia pisze:Emilek chyba się obraził. Bo wróciłam z pracy, Emilek wstał i poszedł czekać na obiadek na blacie w kuchni. A ja zamiast mięska surowego zaserwowałam Animondę. Emilek oburzony wcale nie zamierza czegoś takiego tykać.
Więc co? No to wołowinka już się rozmraża :) Przeproszę go na kolację :)

uuu kochana, teraz to musisz zaserwować mu porcję potrójną, jak pokuta to pokuta :wink:
Głaski dla Nietoperka :D
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro mar 14, 2007 19:32

mokkunia pisze:Emilek chyba się obraził. Bo wróciłam z pracy, Emilek wstał i poszedł czekać na obiadek na blacie w kuchni. A ja zamiast mięska surowego zaserwowałam Animondę. Emilek oburzony wcale nie zamierza czegoś takiego tykać.

No wiesz co, jak śmiałaś :twisted: 8)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro mar 14, 2007 20:00

Mokkuniu, nie wiem, co napisać...
Nie mam czasu zaglądać do wszystkich wątków - w Waszym zawsze wyświetlało mi się, że Emil ma domek u Fri. A dziś to...

On jest piękny. A życie jest paskudne...

Tak, jak dla Iryska - niech ten Czas Ukradziony będzie dla Was najszczęśliwszy. Przytulam mocno...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw mar 15, 2007 7:14

Emilek noc przespał razem ze mną, przytulony. To niesamowite jest, że on śpi na parapecie, a kiedy zrobię łóżko, budzi się i od razu przychodzi do mnie. I śpi do rana. Niestety nad ranem zawsze też siusia do łóżka.
Na śniadanko czeka na blacie w kuchni i głośno miauczy domagając się szybszego podania jedzonka. I je dużo, z apetytem. I obowiązkowo robi obchód sprawdzając przy pozostałe koty zjadły wszystko ze swoich miseczek - jak nie kończy za nie.
I wszystko jest takie normalne, zwyczajne, jak gdyby wszystko było dobrze. I tylko ten duży brzuszek, straszna chudość Emilka i pozycje w jakich czasem śpi przypominają mi, że nie mamy wiele czasu, by normalnie, zwyczajnie spędzać razem czas...

mokkunia

Post » Czw mar 15, 2007 8:47

Mokkunia
Emilek to szczęściarz że ma Was
cieszcie się każdą chwilką, wiem że zostało ich mało, zbyt mało...

Fri to takie niesprawiedliwe, niezrozumiałe
trzymaj się ciepło
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw mar 15, 2007 19:12

dziękuję Wam, mokkuniu...
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw mar 15, 2007 19:50

trzymajcie sie cieplo
i czerpcie tyle szczescia ile sie da z tych zwyczajnych dziennych rytualow ja nie mialam takiej szansy, Krzys odszedl w ciagu 24 godzin od diagnozy :(

rzadko spotyka sie apetyt u kotow chorych na FIP - moze to jednak nie to? robiliscie miana przeciwcial? pozostale wyniki krwi (watroba np) w normie?

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt mar 16, 2007 9:39

Dziś od rana wiszę na telefonie i próbuję ustalić, gdzie w Łodzi można zrobić badania na określenie przeciwciał dla wirusa Corona. Co udało mi się ustalić, to, że laboratoria w Łodzi tego nie robią, że zajmują się tym ponoć tylko ośrodki akademickie w Warszawie, Łodzi i Lublinie. Krew musi być ponoć świeżo pobrana, odwirowana i od jej pobrania do badania nie może upłynąć więcej niż 2-3h.
Dziś idziemy do doktor Ewy. Chciałabym powtórzyć pełne badania krwi, szukam choć iskierki nadziei...

mokkunia

Post » Pt mar 16, 2007 10:46

Bardzo bym chciała, zebyś zagadnęła weta o możliwość stosowania intronu - nie traktuję go jako remedium na wszelkie wirusy, ale może warto spróbować :)
Trzymajcie się cieplutko
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pt mar 16, 2007 11:15

Interferon nie ma potwierdzonego naukowo dzialania przeciw FIP. Byla na ten temat tylko jedna publikacja i efekt byl w niej marny.
Ja stosowalam to u Ediego i szczerze nie polecam - po rozpoczeciu kuracji choroba potoczyla sie blyskawicznie :(

A diagnoza FIP to nie tylko przeciwciala, to caly obraz krwi - poszukaj w innych topikach o FIP

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Pt mar 16, 2007 11:36

Chilli pisze:A diagnoza FIP to nie tylko przeciwciala, to caly obraz krwi - poszukaj w innych topikach o FIP

Już właśnie stworzyłam sobie listę tego, co udało mi się wyciągnąć z netu, dziś chcę wszystko przedyskutować z wetką i przebadać krew.

mokkunia

Post » Pt mar 16, 2007 12:23

mokkunia pisze:Dziś od rana wiszę na telefonie i próbuję ustalić, gdzie w Łodzi można zrobić badania na określenie przeciwciał dla wirusa Corona. Co udało mi się ustalić, to, że laboratoria w Łodzi tego nie robią, że zajmują się tym ponoć tylko ośrodki akademickie w Warszawie, Łodzi i Lublinie. Krew musi być ponoć świeżo pobrana, odwirowana i od jej pobrania do badania nie może upłynąć więcej niż 2-3h.
Dziś idziemy do doktor Ewy. Chciałabym powtórzyć pełne badania krwi, szukam choć iskierki nadziei...

Krew Iwa była badana także w W-wie....
Wynik nie wniósł nic nowego...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt mar 16, 2007 12:39

mokkunia pisze:Już właśnie stworzyłam sobie listę tego, co udało mi się wyciągnąć z netu, dziś chcę wszystko przedyskutować z wetką i przebadać krew.

Trzymam za Was kciuki.
W Niemczech jest diagnostyka FIP tylko w jednym laboratorium i kosztuje fortune. Moze w Polsce tez cos takiego jest.

Najlepsza stronka na temat FIP to stronka Dr. Addie

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

[poprzednia][następna]