(bylo:20) jest: 9 sierotek-POMYLKA-TO NIESMIALKA NIE ZYJE..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 05, 2005 19:46

Nika Łódź pisze:
dakota pisze:No tak, teraz to i na moim starym gracie się otwierają łódzkie kotki - Sydney mi przysłała.

Dzieki Sydney :D

Nie ma za co.
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw sty 06, 2005 0:57

Słuchajcie, dziewczyny, zapisujcie te pliki w formacie .rtf, wtedy wszystkie możliwe Wordy to wezmą, z zachowaniem formatowania, a i lekkie będzie.
A na uploadzie można sadzać wszystko (do 2 MB), są na przykład oprócz obrazków excelowskie pliki, wordowskie, dźwiękowe, filmiki, skany rozmaite. To wszystko albo się otwiera w nowym okienku, albo można puknąwszy w link prawym klawiszem myszy zrobić sobie "zapisz jako" i skopiować sobie na twardy.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw sty 06, 2005 15:28

PumaIM pisze:Słuchajcie, dziewczyny, zapisujcie te pliki w formacie .rtf, wtedy wszystkie możliwe Wordy to wezmą, z zachowaniem formatowania, a i lekkie będzie.

Probowalam, ale mi sie Word uwiesil :evil:
Upload laduje max 1MB, a moj ma 1.5..... cos pomysle pozniej
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Czw sty 06, 2005 15:35

Nika Łódź pisze:
PumaIM pisze:Słuchajcie, dziewczyny, zapisujcie te pliki w formacie .rtf, wtedy wszystkie możliwe Wordy to wezmą, z zachowaniem formatowania, a i lekkie będzie.

Zrób jak mówiła PumaIM, zapisz w *.rtf

elca

Od: Pon sie 23, 2004 16:34

Post » Czw sty 06, 2005 15:46

elca pisze:
Nika Łódź pisze:

Zrób jak mówiła PumaIM, zapisz w *.rtf

no przeciez napisalam, ze mi sie word na tym zawiesil :wink: Probowalam :roll:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Czw sty 06, 2005 15:57

Hmmm. NIe umiem czytać ;)
Ja zrobiłam, ale wtedy wszystkie zdjęcia są oddzielnie. Spakowane jest większe niż 1MG.
Wrzuciłam więc do siebie na serwer:
http://elca.dione.cc/hrynk1.doc

Może komuś się przyda :)

elca

Od: Pon sie 23, 2004 16:34

Post » Czw sty 06, 2005 20:53

elca pisze:Wrzuciłam więc do siebie na serwer:
http://elca.dione.cc/hrynk1.doc

Może komuś się przyda :)

dziekuje slicznie :D
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pt sty 07, 2005 16:00

up dla chorych kociambrow, up......
sytuacja sie troszke poprawila. Podobniez objawy przeziebienia/ zapalenia gornych drog oddechowych/ kociego kataru juz powoli sie zmniejszaja :D Niestety wszystkie maja biegunke nadal i bedzie tak, poki nie zrobia cos z tym zywieniem :?
Komu kotka, komu....... ? :D
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pt sty 07, 2005 16:03

Nika Łódź pisze:up dla chorych kociambrow, up......
sytuacja sie troszke poprawila. Podobniez objawy przeziebienia/ zapalenia gornych drog oddechowych/ kociego kataru juz powoli sie zmniejszaja :D Niestety wszystkie maja biegunke nadal i bedzie tak, poki nie zrobia cos z tym zywieniem :?
Komu kotka, komu....... ? :D

no to przynajmniej jakaś dobra wiadomość :D
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt sty 07, 2005 22:10

Zrobiłam w końcu ogłoszenia do wieszania - strasznie przepraszam, że dopiero teraz je umieszczam :oops: :oops: :oops:

Są dwa, zawierają w sumie 10 kotów:
http://upload.miau.pl/41523.jpg
http://upload.miau.pl/41524.jpg

No to do dzieła, kochani ! Drukujcie, tnijcie i klejcie :-)
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Pt sty 07, 2005 22:13

Bonkreta pisze:Zrobiłam w końcu ogłoszenia do wieszania

jejkuuuuuu to do uzytku ogolnego? 8O WOW, dziekuje :oops: :D
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pt sty 07, 2005 22:23

Nika Łódź pisze:
Bonkreta pisze:Zrobiłam w końcu ogłoszenia do wieszania

jejkuuuuuu to do uzytku ogolnego? 8O WOW, dziekuje :oops: :D

No pewnie, co się siła narodu ma marnować :-)
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Sob sty 08, 2005 14:27

podobniez troche ludzi dzwoni do schroniska, pyta o koty, ale nic za tym nie idzie. Zaden dorosly kot, od poniedzialku, gdy Saskia zabrala Tygrysa, nie zostal wydany :? Przez ponad tydzien NIKT nie wzial zadnego doroslego kota :crying: Jedyne koty, ktore opuszczaja schronisko, to sa koty wyadoptowane przez nas, mnie i Saskie :crying: Jak to mozliwe, ze milionowa Lodz nie jest zainteresowana kotami, zadnymi? Jak na tak duze miasto, 180 kotow to nic :? Jestem zdruzgotana :crying:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Sob sty 08, 2005 17:16

Nika, ja trochę już też...koty są piękne, a nikt ich nie chce :(

Myślę nad zrobieniem jakiejś akcji w Łodzi. Nie internetowej tylko z kotami na żywo. Wiem,że to może być trudne do zorganizowania, ale myslałam np o wzięciu ze schroniska około 20 najbardziej kontaktowych lub potrzebujących kotów i pokazania ich w jakimś miejscu. Tylko wiąże się z tym mnóstwo pracy, a ja teraz jestem strasznie zajęta-śpię po 3-4 godziny dziennie. ALe ogólny zamysł mam, doświadczenie w szukaniu sponsorów też...koło 5 lutego będę mogła zająć się tym juz na poważnie..może coś z tego wyjdzie?

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Sob sty 08, 2005 17:32

saskia pisze: ALe ogólny zamysł mam, doświadczenie w szukaniu sponsorów też...koło 5 lutego będę mogła zająć się tym juz na poważnie..może coś z tego wyjdzie?

jesli masz dojscie do sponsorow, to pomoz przetrwac programowi adopcyjnemu w TV3..... bo TV3 ma to gleboko ... :evil: Kasy zostalo na 2 odcinki tylko i prawdopodobnie zniknie z anteny :evil: Ja miesiacami szukalam sponsorow, wydalam kupe kasy na tel i w koncu pieniadze dalo miasto, ale tylko na 10 odcinkow. Sponsor moze żądać od schroniska, by pokazywano np tylko zwierzęta najdluzej tam przebywajace, bo obecnie to pokazuja kociaki, szczeniaki, ostatnio owczarek niemiecki, mlody, rottweiler, sam lukier i smietanka :evil: Ja juz nie mam sil z nimi walczyc, prosic, argumentowac :evil: Schronisko robi co chce :evil: Sprawiaja wrazenie, jakby im na tym programie nie zalezalo, bo ilosc adopcji wyraznie jakos nie wzrosla, ale to dopiero kilka odcinkow, ludzie nie wiedza, nie przywykli do tej pozycji. To jedyna szansa dla tego schroniska, a im to "tylko czas zajmuje" :evil: Mam serdecznie dosc :evil:
Mysle, ze wiecej zyskamy utrzymujac ten program na antenie, niz robiac akcje dla 20 kotow... tylko program musi byc po naszej mysli, a nie lukrowany, bo to bez sensu :evil: Koszt jednego odcinka to 1250,- Umowa musi byc spisana na 10 odcinkow, choc pewno nie beda juz tak wybrzydzac na ten wymog. Ja juz sie spalilam, wyczerpalam wszystkie mozliwe pomysly, a mialam ich BARDZO DUZO :twisted:
Obrazek

Nika Łódź

[poprzednia][następna]