Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Alija pisze:Ja nie mogłabym spokojnie jeść w takiej sytuacji. Pewnie wcale nie miałabym apetytu ze zmartwienia.
Chciałabym się przywitać, od niedawna jestem na forum. Ale się znamy /spotkanie zimą na przystanku przy Rzymowskiego/
Prakseda pisze:Pochwalę się - pomogłam trafić do swojego domu kolejnemu zaginionemu kotu.
Na altanie śmietnikowej zobaczyłam ogłoszenie o Filemonie, który uciekł. Miejsce zaginięcia to kilkadziesiąt metrów od koczowiska p. Wacka. Kot mieszka w sąsiedniej kamienicy.
Zadzwoniłam z ofertą pomocy w łapaniu i udzieleniu wskazówek jak szukać kota. Jedno ogłoszenie w całej okolicy, coś nie tak. Okazało się, że chłopak opiekunki kota uparł się by wziąć go na spacer w szelkach. Jednak Filemonowi pomysł nie spodobał się i wywinął się z szelek. Poza tym kot jest widywany dokładnie w miejscu, z którego nawiał. Był po niego chłopak opiekunki, ale nie chciał do niego podejść. Zaraz po tej informacji zeszłam w to miejsce i…… widzę łepeczek w krzakach. Dzwonię do opiekunki, żeby szybko przyszła, bo Filemon jest na miejscu. Powiedziała, właśnie kończymy jeść i zaraz wsiadamy w tramwaj. Wróciłam więc do domu po przynętę i klatkę pułapkę. Nastawiłam klatkę. Dźwięk otwieranej puszki spowodował, że Filemon pokazał się całej okazałości. Wąchał z daleka. Odsunęłam się, obserwowałam z daleka – krążył wokół klatki ale nie wszedł. Potem jakiś przelatujący pies wypłoszył go znowu w krzaki. Wreszcie dotarła opiekunka. Namawianie go do zbliżenia się zajęło z 10 minut. Ale udało się, podszedł i wzięty na ręce trafił do domu.
Dziewczyna bardzo mi dziękowała, szczerze ucieszyła się. Ucieszył się też drugi domownik, starszy rudy kocur, który przez dwa dni tęsknił za kolegą i szukał go po kątach.
Ale przyznam, że mam mieszane uczucia. Może wymagam do ludzi zbyt wiele. Zastanawiam się czy wiedząc, że mój kot jest w okolicy jadłabym spokojnie obiad gdzieś na mieście, zamiast warować w miejscu jego przebywania aż do skutku??? Czepiam się?
violet pisze:[...]jest nadzieja, że tegoroczny festiwal był ostatnim. Oby!
Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia, Tundra i 228 gości