S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 20, 2013 19:54 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA pisze:ja niestey jako pierwsza wraz z Madleine odpadłyśmy, choroba nie leczona i te krążenie zrobiło swoje i chciałam się wyrobić ze zdjęciami jakiekolwiek są bo zaś nockę mam poza domem :lol: :twisted: :roll:

no ja zamarzłam tam dziś brrrrr
Jeszcze dłuuugo potem się grzałam w domu ;-)
Szkoda,ze pogoda nie wypaliła...
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob kwi 20, 2013 20:24 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja byłam tylko krótko ale też solidnie zmarzłam. Dwa dni temu chodziłam w bluzce z krótkim rękawem i wydawalo mi się, że w końcu aż tak zimno nie może być.
Mam nadzieję, ze Jackowi nie rozwinie się przeziębienie.
Ale zdjecia śliczne.
No i dla psó to niebywała frajda. Tyle czasu na spacerze.
No i piękne są one niesamowicie, żeby jeszcze domy znalazły.

A Maleńka po powrocie była do mycia:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob kwi 20, 2013 22:01 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Obrazek

:lol:

zdjęcia schroniskowe z dziś
https://picasaweb.google.com/1052504258 ... 0Kwietnia#

Na 33 zdjeciu James:-)
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob kwi 20, 2013 22:18 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Witam serdecznie :) nie wiem czy to odpowiedni wątek...chciałam tylko doniesc ,że Burgasek ma się bardzo dobrze. Z dnia na dzień, staje się coraz bardziej odważny mniej boi się piesków i zakolegował z 5 letnim Kubą. Jeszcze troszkę niepewny, ale chyba zadowolony Burgas kazał pozdrowic wszytkich przyjaciół tych ludziowych i nie tylko :)

kividuma

Od: Sob kwi 20, 2013 22:09

Post » Sob kwi 20, 2013 23:20 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Burgasku witamy serdecznie :D i jego Dużych też :ok:
cudnie jest obserwować jak nasze Niekochane stają się Kochane....

Podobało mi się na akcji, zimno nie zimnio, ale fajnie było :wink:
myślę, że jak się naprawdę ciepło zrobi, to tak szybko n ie będziemy się stamtąd zbierać... :ryk:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Sob kwi 20, 2013 23:28 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

To rzeczywiście wspaniałe kiedy wiadomo, że ten ciąg dalszy nastąpił i że jest fajny.
Bo wtedy wiadomo, że warto..

Puskas, Ty wytwałaś????
Twarda z Ciebie baba!!!!
Ja tak zmarzam, że nogi poduszką elektryczną grzałam:) Przy okazji grzania Malenkiej, żeby nie było, że tylko ja.

Lidka

Post » Nie kwi 21, 2013 0:08 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidko, skakałam wokół grillla, zwątpiałś we mnie??? Byłam indianskim zaklinaczem dobrych fluidów - mam nadzieję że coś z tego miało wpływ na zawartość puszek...
Ostatnio edytowano Nie kwi 21, 2013 0:34 przez puskas1, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

puskas1

Post » Nie kwi 21, 2013 0:28 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No widziałam na zdjęciach, ale i tak zimno mi jak przypomne sobie Twój skądinąd piękny strój:))

A zaklęłaś chociaż te duchy na jutro?

Lidka

Post » Nie kwi 21, 2013 0:33 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No mam nadzieję że na najbliższe parę lat :wink:
Obrazek Obrazek

puskas1

Post » Nie kwi 21, 2013 12:17 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:przede wszystkim prośba do domów tymczasowych o kompletowanie/kserowanie wszystkich papierów dotyczących tymczasa
tak ,żeby został ślad inny niż tylko umowa DT :wink:

Możesz mi to jakoś jaśniej napisać
Bo chyba zupełnie nie wiem o co chodzi :oops:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie kwi 21, 2013 12:31 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kotka- 109 /13
od 19 04 w schr
tricat 20 09
bardzo miła koteczka, z domu
Obrazek

MAGALI

kocur- 110/13
od 19 04 w schr
koci katar- leczenie

CYRYL

dwa nowe- pewnie 112, 113
czarny/a, szylkretka
od 20 04 w schr

tutaj imionka nadam jak już poznamy płeć osobników :)
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Nie kwi 21, 2013 19:20 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

halbina pisze:
VeganGirl85 pisze:
Mała1 pisze:mam wielka prośbę
do kogoś kto ma czas
bardzo potrzbuję takich kilku zdań, podpunktów o konieczności sterylizacji/kastracji
o prawdach i mitach
kto ma czas poszperać, poprzegladac rózne infa w róznych miejscach ?
i jakos merytorycznie to sklecić?
chciałabym , żebysmy stworzyli ulotke na ten temat, na akcje, których trochę się szykuje
Korciaczki wyjeżdżają pod koniec kwietnia, a chciałabym je poprosic o oprawe graficzną
ja nie mam teraz kompletnie czasu
plissssssssssss

moje: http://chatul.pl/forum/viewtopic.php?t=1097 i http://chatul.pl/forum/viewtopic.php?t=1094 może się przyda :)

ja niestety po prośbie- pisałam już do pani, ale proszę o wsparcie, może wiecie coś o darmowych sterylkach w Zabrzu: http://tablica.pl/oferta/oddam-kocieta- ... 988d5;r:;s:

Nie wiem, czy darmowe w 100%, ale są: Gabinet dr Bożydara, napisałam do pani, żeby zadzwoniła do mnie, postaram się pomóc.

dzięki :) w razie czego dołożę się do zabiegu. Pani wygląda na dającą się przekonać, ale upiera się, że ma chętnego na małe... Pracuję nad nią.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon kwi 22, 2013 8:31 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

trochę musze pozmieniac ,,w kotach,, :wink:
fotki dodam albo max póxno wieczorem, albo niestety dopiero jutro ( mogę siedziec w pracy do nocy)

Ten aniołek biały pokazała od wczoraj takie pazurska i zęby , że szok :roll:
nie da sie posprzątać klatki
pewnie stres, wiem, mam nadzieje ,że jej minie
kotka Magali- 109 /13
od 19 04 w schr
tricat 20 09
domowa
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

kocur Cyryl- 110/13
od 19 04 w schr
koci katar- lecxzenie

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

James niestety jest Cinkiem
to kocurek z innego schroniska, wyadoptowany do starszej pani,. która sobie z nim nie radziła
może sie okazać , że też ma charakterek-ale to jeszcze nie wiem
Cinek- 113/13
od 20 04 w schr
domowy kastrat

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
te kotki dwie trafiły spod pewnego kościoła, gdzie ,łagodnie rzecz ujmując ,,były niemile widziane,,
przestraszone, ale chyba nie dzikie, szylkrecia max spokojna, czarna trochę fuczy
czarna-białe znaczenia-111/13
czarna z białym
ok 1-2 lata, ciężarna
od 20 04 w schr

szylkrecia- 112/13
szylkretka, ok 7 mies
od 20 04 w schr
tricat 22 04

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
jest też nowy, znaleziony biało-rudy kocurek, pełnojajeczny
biało-rudy- 114/13
od 21 04 w schr
tricat 22 04

na kociarni względny spokój mimo dwóch Zuż i Melkora
bura łazi po kociarni, Dymna Zuzia siedzi w pawlaczu i sie drze

Buba znów ,, u siebie,, tzn na wybiegu
ech, jak fajnie na fotkach widzieć je na dworze :)
fotka ogonkowa wymiata :kotek:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon kwi 22, 2013 10:55 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Witajcie po długiej przerwie :)

donoszę, że małe kotki, o których pisałam wcześniej znalazły domy ( te od tego faceta, który nie chciał wysterylizować kotki), urodziły się 3 kociaki i wszystko z nimi w porządku :) Co do tej sterylki to mówiliśmy gościowi, że są teraz darmowe, że sami z kolegą to załatwimy i że nawet nie będzie ten facet musiał jechać po kota itp- ale on nie chce się zgodzić- masą argumentów go zasypaliśmy, a on nic- macie jeszcze jakiś pomysł co zrobić? po prostu czuję, że głową muru nie przebiję :/

dawno mnie nie było, co chwilę szkoła :(

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Pon kwi 22, 2013 11:27 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

te kotki dwie trafiły spod pewnego kościoła, gdzie ,łagodnie rzecz ujmując ,,były niemile widziane,,
przestraszone, ale chyba nie dzikie, szylkrecia max spokojna, czarna trochę fuczy
czarna-białe znaczenia-111/13
czarna z białym
ok 1-2 lata, ciężarna
od 20 04 w schr

SABAYA

szylkrecia- 112/13
szylkretka, ok 7 mies
od 20 04 w schr
tricat 22 04

VANITA

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
jest też nowy, znaleziony biało-rudy kocurek, pełnojajeczny
biało-rudy- 114/13
od 21 04 w schr
tricat 22 04

ROCHAS

wszystkie dzisiejsze imiona zainspirowane są zapachami i perfumami :wink:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo