Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarmić!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 11, 2013 23:21 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Dziś byłam u Joli Dworcowej rozliczyć się z bazarku i podrzucić pozostałe fanty dla serafiny. Widziałam nową malutką koteczkę trikolorkę uratowaną przez Jolę przed zadziobaniem przez ptaki, karmiłam ziarenko po ziarenku Ramzeska pięknego syberyjczyka i głaskałam wszystkie koty które odważyły się podejść. Później poszłyśmy nakarmić koty na Wysokiej i Jola zaprezentowała mi domek który zrobiła dla kociaków.
Oto fotki:
przy domku pozuje sama Jola :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw gru 12, 2013 8:52 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Ewa L. pisze:Później poszłyśmy nakarmić koty na Wysokiej i Jola zaprezentowała mi domek który zrobiła dla kociaków.

Uściślając nieco :wink: - tę budę dla kotów zrobił mój TŻ, a pieniądze na materiał (styropian, pianka do klejenia, folia, taśma) pochodzą w przeważającym procencie z pieniędzy, które na budowę kocich domów przekazała nasza forumowa Femka. Pani Jola dostarczyliśmy w tym "sezonie budkowym" 5 takich dużych, podwójnych bud jak na zdjęciu i jedną małą.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw gru 12, 2013 10:37 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

pisiokot pisze:
Ewa L. pisze:Później poszłyśmy nakarmić koty na Wysokiej i Jola zaprezentowała mi domek który zrobiła dla kociaków.

Uściślając nieco :wink: - tę budę dla kotów zrobił mój TŻ, a pieniądze na materiał (styropian, pianka do klejenia, folia, taśma) pochodzą w przeważającym procencie z pieniędzy, które na budowę kocich domów przekazała nasza forumowa Femka. Pani Jola dostarczyliśmy w tym "sezonie budkowym" 5 takich dużych, podwójnych bud jak na zdjęciu i jedną małą.

Czyli uściślając:
"Później poszłyśmy nakarmić koty na Wysokiej i Jola zaprezentowała mi domek który postawiła tam dla kociaków."
Czy teraz będzie dobrze? :wink:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw gru 12, 2013 19:42 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Ale piękne :ok: :ok: :ok:
Witam serdecznie Jolę ,Ewuś,pisiokotku
Pierwszy raz jestem na wątku,to jeszcze zupełnie nie zorientowana
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt gru 13, 2013 10:09 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

dla kota Joli Dworowej pilnie potrzebny jest lek: Retrovir
---------------------
bardzo proszę o pomoc dla Joli Dworcowej!
przyda się każda złotówka!
przyda się każde ziarenko karmy!
przyda się każde ziarenko żwirku!

---------------
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon gru 16, 2013 3:57 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Retrovir małby być dla Trójłapka, który okazał się FIV+. Ale wygląda na to, że Trójłapek chyba nie da rady. :(
Nie piszę (remont, brak czasu totalny), ale u Joli cały czas coś się dzieje. Z łapanki z działek Jola przywiozła do lecznicy Gucia, kilkuletniego supermiziaka, który zatrzymał ją w drodze. Gucio kręcił się po ulicy, próbował zatrzymywać innych ludzi, ale nikt się nim nie interesował. Teraz jest już po leczeniu i kastracji, trafił do Joli do domu.
Gucio Łagiewnicki:
Obrazek

Kolejnym nowym kotem jest Balbinka, miła, miziasta, super grzeczna. Błąkała się w okolicy Joli domu, może dostała pierwszą rujkę,a może poprostu ktoś ją wyrzucił. Balbinka ma ok. 7 miesięcy, została wysterylizowana, nie boi się obcych, dogaduje się z kotami. Być może jest siostrą Ślicznotki Marcysi.
Balbinka ze Złotej:
Obrazek

I jeszcze Rita - ma ok. 5 miesięcy, trikolorka z przewagą czarnego, spadła z dachu komórki uciekając przed srokami.
Jola to zobaczyła, wybiegła, przyniosła do domu. Koteczka jest śliczna, na razie jeszcze trochę przestraszona.
Rita Sroczka:
Obrazek
Poza tym normalka, koty chorują, Jola choruje, jak zwykle... :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon gru 16, 2013 6:30 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

... A Ty nie śpisz o absurdalnej porze :(
niektóre koty, nawet uciekając przed srokami, wiedzą, gdzie uciekać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 16, 2013 9:09 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

MalgWroclaw pisze:... A Ty nie śpisz o absurdalnej porze :([...]

witaj Małgosiu!
trudno trafić za joląbuk pierwszą
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Pon gru 16, 2013 10:05 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Dziś mam wolne, to mogłampospać, więc sobie pozwoliłam :twisted: Jak się kładlam o 4 rano, to się zastanawiałam, czy może od razu nakarmić koty, żeby dłużej spać :twisted: :twisted:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon gru 16, 2013 10:44 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

jolabuk5 pisze:Dziś mam wolne, to mogłampospać, więc sobie pozwoliłam :twisted: Jak się kładlam o 4 rano, to się zastanawiałam, czy może od razu nakarmić koty, żeby dłużej spać :twisted: :twisted:

i co, nakarmiłaś?
... mry!

ewa_mrau

Post » Pon gru 16, 2013 10:45 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

---------------------
bardzo prosimy o pomoc dla Joli Dworcowej!
przyda się każda złotówka!
przyda się każde ziarenko karmy!
przyda się każde ziarenko żwirku!

---------------
... mry!

ewa_mrau

Post » Wto gru 17, 2013 1:30 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

ewa_mrau pisze:
jolabuk5 pisze:Dziś mam wolne, to mogłampospać, więc sobie pozwoliłam :twisted: Jak się kładlam o 4 rano, to się zastanawiałam, czy może od razu nakarmić koty, żeby dłużej spać :twisted: :twisted:

i co, nakarmiłaś?
... mry!

Tak, ale dopiero o 9.00 rano, jak się w końcu obudziłam :twisted:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto gru 17, 2013 6:35 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

A ja mam wolne dziś. Ale to nic nie znaczy, bo przecież na 14 jesteśmy umówione z Fasolką, a wcześniej muszę sobie zbadać krew, bo mi się - kolejny raz - kończą tabletki i moja pani doktor mnie zabije, jak znowu zamówię mejlem receptę, nie robiąc badań 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto gru 17, 2013 14:28 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Fajnie masz, że możesz zamówić mailem receptę - u nas trzeba się stawić u lekarza osobiście, jak w jakimś przedinternetowym Średniowieczu! :evil:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto gru 17, 2013 18:58 Re: 59 kotów Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Przechytrzyłam ich 8)
zamówiłam przez telefon w rejestracji, ma być jutro albo w czwartek 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]