Kropeczkowo-Mazurki w nowych domkach,na zawsze w moim sercu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 20, 2013 20:37 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

prawdopodobnie za chwilę będą nowe, cudowne informacje o Pumasku - z pierwszej ręki :1luvu:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Sob kwi 20, 2013 20:44 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Czekamy z niecierpliwoscia :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob kwi 20, 2013 21:29 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

To ja, Druga :kotek: ale Pierwsza jeśli chodzi o Pumkę :kotek: : ja też trochę denerwuję się ze względu i na Pumę i Zuzię i doznaję zupełnie nowych wrażeń patrząc na nie obie i słuchając. No a p.Agnieszka jest takim człowiek którego chciałoby się mieć w kręgu przyjaciół, (kiedyś mówiono, że tacy ludzie rodzą się na kamieniu) wyprawka Pumy zawierała absolutnie więcej niż wszystko :) Ale jak ona znosi te rozstania :1luvu: , to strasznie wielki emocjonalny wysiłek.Wydaje mi się, że Puma szybciej aklimatyzuje się niż Zuza rozumie, że oto jest ktoś nowy nie na chwilę a na stałe. Zuzia wygląda jakby mówiła.....obudziłam się, a ono to czarne stworzenie nadal jest???? Pumka pozostaje przy swoim imieniu, świetnie się z nią komponuje, ale nosi też ksywkę Pumka-Gumka, co charakteryzuje jej fizyczną doskonałość w rozciąganiu.Dzisiaj w zasadzie pierwszy dzień po nocy pełnej wrażeń, nikt z nasze dziewczęcej czwórki nie spał, ja z Pumą u siebie i Efka (córka) z Zuzką u siebie, wszystkie się nasłuchiwałyśmy, koty wydawały dźwięki, Zuzka ostrzegawcze a Pumka poszukiwawcze. Pumka się pampała w moim łóżku, pampaniem nazywam te wszystkie PAM które wykonywała na mnie dopraszając się o mizianie, głaskanie, czochranie. Zasnęłyśmy nad ranem, a po obudzeniu się Puma była GDZIEŚ, to gdzieś okazało się pod łóżkiem u Olgi drugiej córki, po wydobyciu zaczęła zwiedzanie przy mojej nodze coraz odważniejsze, było po szafkach w kuchni i pokoju i wszędzie tam gdzie można było dotrzeć, również wysoko, omijała pokój Zuzki bo ta z oczami jak spodki i uszami jak wachlarze czuwała nad swoim terytorium, potem było drzemanie, w tym razem ze mną w łóżku, choć raczej to było wywijanie się wszędzie i pampanie i podnoszenie łapką kołderki... bo przecież też mogę pod nią z Tobą leżeć!!! a raczej na Tobie:) , zjadła śniadanko i kolację, ale strasznie śpieszyła się dokądś, chyba poleżeć z piłeczkami na dywanie, albo pogapić się przez szybę na coś co latało na balkonie, cały czas są obie czujne i nastawione uszami na swoje przebywanie w różnych pomieszczeniach. Duuuuuużo radości, Pumka jest cudownie przygotowana przez P.Agnieszkę :1luvu: Pumka widocznie musiała być moim zwierzątkiem, bo wierzę od zawsze, że to co ma się wydarzyć wydarzy się na pewno i od pierwszego zobaczenia Pumki poczułam na odległość tę więź, więc nawet jak okazałam się być Druga, to coś mi mówiło, że będę Pierwsza. Teraz pójdę poobcowac ze zwierzątkami. serdeczności P.Agnieszko i wszystkim też :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob kwi 20, 2013 21:40 przez Druga, łącznie edytowano 1 raz

Druga

Od: Sob kwi 20, 2013 8:42

Post » Sob kwi 20, 2013 22:29 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

witamy ciepło :1luvu:

nie Druga, teraz Pierwsza - NAJWAŻNIEJSZA dla Pumeczki :1luvu:

dziękuję...
za cudowny Dom dla kociego dziecka, wielkie serce i zrozumienie ... :1luvu:
czekamy na wieści i trzymamy kciuki za OBIE DZIEWCZYNKI - Pumeczkę i Zuzię :catmilk:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Nie kwi 21, 2013 7:50 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Przylaczam się do mocnych kciukow za obie panienki, coby się polubily :) i awansem proszę o jakies fotki Pumeczki w nowym domku no i Zuzi oczywiscie :)
Obrazek

Goyka

Post » Nie kwi 21, 2013 10:06 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Witaj na forum Druga!
Przede wszystkim gratulacje z powodu wygrania castingu na taką wspaniałą koteczkę, jak Pumka! Obrazek :D
Wiem, że nie było łatwo. :mrgreen:

Cieszę się, że ta historia dobiega do szczęśliwego zakończenia i mnie wzięło na wspominki, przeglądałam zdjęcia:

To zdjęcia z ostatniego dnia pobytu Mazurków u mnie, dokładnie z 26 września ubiegłego roku.
Zostały wpuszczone do dużego pokoju, wcześniej były odizolowane w sypialni, i najpierw rozrabiały jak pijane zające, a potem padły. :D
Od lewej Maurycy, Puma, Zuzia i Boni.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

A to Pumka:
Obrazek

Obrazek

Czuła para Zuzia i Boni:

Obrazek

Sesja fotograficzna na której Aga była z koteczkami u mnie w listopadzie:

Puma:
Obrazek

Zieeew Zuzi:
Obrazek

Zuzia:

Obrazek

Zuzia przemyka obok mojej ówczesnej tymczaski. Jak widać niezbyt przyjaźnie nastawionej.
Obrazek

A tu uroczy zezik Zosi: :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie kwi 21, 2013 11:55 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Aleee cuuuuuuudne :1luvu: dzięki mimbla :) boskie fotki
Obrazek

Goyka

Post » Nie kwi 21, 2013 15:38 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Dzień dobry bardzo wszystkim:) dziękuję za serdeczne powitanie :D
Kociaki na zdjęciach cudne, chciałoby się je wszystkie pomiziać:D. Można wiedzieć skąd z Mazur przyjechały? chciałabym pokazać zdjęcia, ale mam problem z dołączeniem, jest jakiś sposób? Puma z Zuza dzisiaj wyszły ze swoich pomieszczeń i mijają się choć wyraźnie chcą się widzieć, bariery zmniejszają się powoli, stwarzamy wrażenie, że wszyscy są tu na równych prawach, więc Zuzka wprawdzie wydaje te swoje dźwięki, ale wyraźnie rośnie jej zainteresowanie Pumą. 5 lat temu była w podobnej sytuacji, kiedy to Michasia, nasza ukochana tricolorka która zmarła 2 tygodnie temu, zachowywała się jak ona dzisiaj. Noc wyraźnie należała do Pumy, która robiła szybkie PAM na mnie ilekroć ruszyłam czymkolwiek, z wyraźną przyjemnością skacząc na mnie znienacka z góry i myśląc, że to zabawa. Wyraźnie nie podobało jej się, że siedzę w wannie z książką, więc usiłowała wejść do mnie, chodziła tam i z powrotem i darła się przy tym tak, że szybko musiałam wyjść, obyło się bez czytania. Po czym jak wyszłam, położyła się spokojnie przy nogach i widziałam w tych jej wielkich migdałowych oczach takie "NOOOOOO!!!!" . To już wiem, że kotu trzeba zapewnić wygodne miejsce nieopodal, jeśli będę chciała poleżeć w wannie. Teraz sobie każda koteczka śpi u siebie. Serdeczności wszystkim :D

Druga

Post » Nie kwi 21, 2013 16:56 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Przepis na fotki :)

1- zrobić piękne, żeby cioteczki podziwiać mogły
2- wybrane wrzucić do 1 folderu i zmniejszyć, bardzo duże długo się ładują
3- wykorzystać bezpłatny program - imageshack
4- skopiować kod Forum
5- wkleić go bezpośrednio do postu... i gotowe :)

Obrazek

Ps. Zapomniałam powiedzieć, że u mnie w domu wszystkie drzwi zawsze otwarte... Próby zamykania kończyły się straszną histerią wszystkich futerek ... rozpieszczona są na maxa, wiem :oops: :oops: :oops:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Nie kwi 21, 2013 17:28 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Druga pisze:Dzień dobry bardzo wszystkim:) dziękuję za serdeczne powitanie :D
Kociaki na zdjęciach cudne, chciałoby się je wszystkie pomiziać:D. Można wiedzieć skąd z Mazur przyjechały?

Zostały przywiezione ze Szczybał Orłowskich. To jest 25 kilometrów od Giżycka.
O historii ich przywiezienia do Warszawy można poczytać na ich wątku, który założyła Goyka:

viewtopic.php?f=13&t=145995
Obrazek

mimbla64

Post » Nie kwi 21, 2013 18:00 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

proszę bardzo, oto koteczki, Michasia której już nie ma-tricolorka, Zuzia oraz Pumeczka. Serdeczności :D

Druga

Post » Nie kwi 21, 2013 18:15 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

jeszcze moja Michasieńka
Obrazek
Obrazek

:1luvu:

Druga

Post » Nie kwi 21, 2013 22:30 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Sliczne kotecki :1luvu: wszystkie bez wyjatku!! A z Pumki to prawdziwa Puma wyrosla 8O tak jak napisala Mimbla, przyjechaly z wiochy zabitej dechami :D Szczybal Orlowskich w okolicach Gizycka i gdyby nie Aga i Mimbla to pewnie wszystkie by już nie zyly bo tam nawet nie mialy się gdzie schronic, farta mialy ze się w lato urodzily
Obrazek

Goyka

Post » Nie kwi 21, 2013 23:29 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

wszystkie futerka piękne :1luvu:

Michasiu (*) biegaj kochana za TM- kiedyś wszyscy się tam znów spotkamy ...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon kwi 22, 2013 7:42 Re: Kropeczkowo-Pumeczka w nowym domku-bądź szczęśliwa Kocha

Druga pisze:
Obrazek

Zuzia piękna kocica i chyba już dość spokojnie Pumę przyjmuje?

Na tym zdjęciu wygląda na to, że Puma jest tak duża jak Zuzia.
Rzeczywiście już kawał kota z Pumy!
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]