KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2011 6:57 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

Mulesia pisze:A tu nadal przepychanki.
Kto jest dobry,a kto zły.
Kto miał rację, a kto nie.
Kto jest cacy, a kto be.

I co z tego wynika dla zwierząt w Korabiewicach?

Jaka konkretnie pomoc jest potrzebna ( poza działalnością w wolontariacie ) ?

Zwykle siebie nie cytuję, ale tym razem zrobię wyjątek. Pisałam to dwie strony wcześniej i jakoś nic się nie zmieniło :!:

Najważniejsze jest przypisanie drugiemu nieczystych intencji. Wszystkie zarzuty już chyba padły, łącznie z tym w poście powyżej. Wszystkie już były "zbijane" i to w obie strony.
Jeden mówi czarne, drugi odpowiada " nieprawda, że czarne" .... tak można w nieskończoność.

Proponuję skupienie się na pomocy zwierzętom.
Czy i jak możemy " zdalnie" pomóc?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon gru 19, 2011 8:00 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

gagata1 pisze:Przy okazji - chyba już wiem, skąd ta bezpardonowa walka o Korabiewice:"...w dniu 3 listopada zostało aktem notarialnym przekazane pełnomocnictwo do zarządzania, za odpłatnością, terenem po byłym schronisku.
Udzielający pełnomocnictwa - P. Marek Suławko (właściciel terenu) był pewien, że pełnomocnictwo zostaje udzielone Vivie jako organizacji, co - jak się okazało jeszcze w tym samym dniu - nie było prawdą, gdyż w akcie notarialnym figurowały dwie prywatne osoby, nie przyporządkowane w żaden sposób do jakiejkolwiek organizacji - P. Dominika Sadowińska oraz P. Cezary Wyszyński.
W tym samym dniu pełnomocnictwo do zarządzania terenem zostało cofnięte..."

http://www.tozwierzaki.pl/article.php?i ... ce=message

Pani K. mogłaby się zdecydować na jedną wersję.

Przypomina mi się ten stary dowcip o rozdawaniu samochodów w Moskwie na Placu Czerwonym. :roll:

Mulesia pisze:Czy i jak możemy " zdalnie" pomóc?

Potrzeby schroniska na stronie Lepszych Dni zostały jakiś czas temu zaktualizowane: http://lepszedni.pl/PL/Aktualne_Potrzeb ... niska.html
Pan Matkowski na blogu pisze jeszcze o obrożach przeciwpchelnych.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pon gru 19, 2011 8:15 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

No tak, wiara czyni cuda. Przypuszczam jednak, że pani K. , skoro podała nazwiska w pełnym brzmieniu, ma na to jakieś dokumenty.

gagata1

Od: Nie maja 18, 2008 7:34

Post » Pon gru 19, 2011 9:42 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

to ja jeszcze raz powtórzę pytanie: czy ktoś (oprócz sosny) tam był i widział te wszystkie okrucieństwa?

I nie, nie uważam, że każdy zainteresowany powinien obejrzeć każde miejsce. Uważam jednakowoż, że jeśli się wygłasza autorytatywnie jakieś opinie, trzeba mieć informacje pewne, z pierwszej ręki. Tymczasem do odwiedzin Korabiewic przyznała się tylko sosna, która akurat nie widzi w tym miejscu nic złego.
Zaczynam mieć podejrzenia, że i ten wątek i inne, w których załamuje się ręce nad tragicznym losem zwierząt oraz zbrodniczą (niemal) działalnością organizacji oparty jest o plotki i legendy.

Nie chcę w ten sposób powiedzieć, że zgadzam się z sosną. Ale to opinia jednej strony. Brak drugiej.

Mulesia dobija się o rozmowę o tym, co można zrobić, żeby było lepiej w Korabiewicach, żeby jakoś ulżyć zwierzętom. Ktoś, coś?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon gru 19, 2011 10:18 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

http://allegro.pl/anpol-buda-budy-dla-p ... 30560.html

http://allegro.pl/buda-dla-sredniego-ps ... 74605.html

http://allegro.pl/buda-dla-kota-malego- ... 43468.html

http://allegro.pl/buda-dla-psa-l-beagle ... 63598.html

A może zrzucimy się nie wiem , po 20zł na budę dla psa lub kotów(moze uda się uzbierać)-mozna przecież zaznaczyć u sprzedawcy-że będzie kilka/kilkanaście przelewów(zamiast wyznaczania jednej osoby do zbierania pieniędzy) i wysyłka na dany adres w Korabiewicach_oczywiscie wcześniej ustaliło by się to z właścicielem albo kierownikiem.
Jeżeli zdeklaruje się wystarczajaca liczba osób, ustalimy orientacyjny termin na wpłatę np. tydzień, to mogę skontaktowac sie z danym sprzedawcą czy takie warunki mu odpowiadają(z odbiorcą również się oczywiscie najpierw skontaktuję)
Ostatnio edytowano Pon gru 19, 2011 10:21 przez sosna, łącznie edytowano 1 raz

sosna

Od: Pon gru 12, 2011 12:21

Post » Pon gru 19, 2011 10:20 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

Zrzucić się można, jak najbardziej.
Tylko czy osoby ze schroniska przyjmą te budy?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon gru 19, 2011 10:25 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

Erin pisze:Zrzucić się można, jak najbardziej.
Tylko czy osoby ze schroniska przyjmą te budy?

Można sie wczesniej dowiedzieć, zaznaczyć że to np. od forum miau(albo bez podawania nazwy forum), tylko czy zbierze się potrzebna liczba osób-ja mogę zadzwonić i sie zapytać czy byliby zainteresowani taką pomocą

Dzwoniłam. potrzebne są budy dla psów, dla kotów np. drapaki i karma. Oczywiście chętnie przyjmą pomoc w takiej postaci, nie ma równiez problemu by przywieść budę czy cos innego osobiście, zapraszają. PS. Czy są chętni do adopcji kotów?
Ostatnio edytowano Pon gru 19, 2011 10:33 przez sosna, łącznie edytowano 1 raz

sosna

Post » Pon gru 19, 2011 10:27 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

sosna pisze:
Można sie wczesniej dowiedzieć, zaznaczyć że to np. od forum miau(albo bez podawania nazwy forum), tylko czy zbierze się potrzebna liczba osób-ja mogę zadzwonić i sie zapytać czy byliby zainteresowani taką pomocą

OK, jeśli możesz, zadzwoń :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon gru 19, 2011 10:32 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

sosna, rozumiem, ze skoro proponujesz, to wiesz, że taka potrzeba istnieje? Ja się chętnie dołożę.

EDIT: nie uważam, żeby przelewy kierowane bezpośrednio do sprzedawcy były dobrym pomysłem. Nie, żebym w każdym widziała oszusta, ale w ten sposób nie mamy kontroli nad tym, ile pieniędzy poszło i co z nadwyżką ewentualną.
Ostatnio edytowano Pon gru 19, 2011 10:34 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 19, 2011 10:34 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

Femka pisze:sosna, rozumiem, ze skoro proponujesz, to wiesz, że taka potrzeba istnieje? Ja się chętnie dołożę.

EDIT: nie uważam, żeby przelewy kierowane bezpośrednio do sprzedawcy były dobrym pomysłem. Nie, żebym w każdym widziała oszusta, ale w ten sposób nie mamy kontroli nad tym, ile pieniędzy poszło i co z nadwyżką ewentualną.

Na stronie lepsze dni jest napisane, że potrzebują :)

sosna

Post » Pon gru 19, 2011 10:35 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

sosna pisze:
Femka pisze:sosna, rozumiem, ze skoro proponujesz, to wiesz, że taka potrzeba istnieje? Ja się chętnie dołożę.

nie no to wcześniej dokładnie by sie ustaliło kto ile moze wpłacić i na ile starczy i dopiero kontakt ze sprzedawcą

sosna

Post » Pon gru 19, 2011 10:36 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

sosna pisze:

:oops:
ok, podtrzymuję swoją gotowość wpłaty.

p.s.
z takim zastrzeżeniem odnośnie wpłat, ok.
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 19, 2011 10:36 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

Bardzo proszę wszystkich uczestników dyskusji o rzeczowy ton wypowiedzi i powstrzymanie się od wyzwisk i wycieczek personalnych pod adresem innych użytkowników forum. W przeciwnym wypadku wątek zostanie zamknięty.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon gru 19, 2011 10:41 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

sosna, a mogłabyś się zająć poprowadzeniem akcji? W sensie ustalenie rozmiarów, przyjęcie deklaracji wpłat itd. Skoro jest pomysł, nie ma sensu chyba zwlekać.
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 19, 2011 10:47 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

Ok, to na razie czekam na wstępne deklaracje-ile kto może wpłacić, myślę, że może do piątku?(albo do 28.12-p Świętach)ok?wybierzmy może 3 budy(tutaj wolałabym sama nie podejmować decyzji-to wolę uzgodnić razem ) - skontaktuje sie ze sprzedawcą, zapytam o możliwość płatności w kilku przelewach. oczywiście mozna przesłać mailowo lub osobiscie dostarczyć listę osób od których są wpłaty - do przytuliska(jeżeli ktos nie bedzie chciał podać danych napisać można -osoba anonimowa)?

sosna

[poprzednia][następna]