PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 26, 2013 21:11 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Dziś u mojego kota, 11,5 letniego Micka zdiagnozowano guz nowotworowy w jamie brzusznej :-(
Micek w ostatnim czasie jakoś zmizerniał i schudł prawie 1kg, teraz waży 3,9kg, jak był w dobrej formie to 4,6-4,8kg dlatego udaliśmy się na badania do weterynarza.
Weterynarz od razu wymacał coś niepokojącego, usg potwierdziło, że jest guz.
Wyniki badań krwi morfologi i biochemii wyszły dobre a guz wydaje się być operacyjny więc mimo wszystko jestem dobrej myśli. Jednak wszystko się okaże podczas operacji w poniedziałek.
Bardzo się martwię. Proszę o ciepłe myśli dla Micusia.
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie sty 27, 2013 10:59 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Z całych sił trzymamy kciuki za Chłopaka z całych sił !!!!!!!!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie sty 27, 2013 12:58 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:Dziś u mojego kota, 11,5 letniego Micka zdiagnozowano guz nowotworowy w jamie brzusznej :-(
Micek w ostatnim czasie jakoś zmizerniał i schudł prawie 1kg, teraz waży 3,9kg, jak był w dobrej formie to 4,6-4,8kg dlatego udaliśmy się na badania do weterynarza.
Wyniki badań krwi morfologi i biochemii wyszły dobre a guz wydaje się być operacyjny więc mimo wszystko jestem dobrej myśli. Jednak wszystko się okaże podczas operacji w poniedziałek.
Obrazek

Micusiu! Trzymamy kciuki,myślimy ciepło! Będzie dobrze-musi być dobrze!
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Nie sty 27, 2013 13:18 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kciuki, ciepłe myśli dla Micusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Musi być dobrze :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Nie sty 27, 2013 13:25 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

To i my dołączamy się skromnie ze swoimi kciukami.......trzymamy dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrowie Micusia!!!
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon sty 28, 2013 7:46 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

pdbz pisze:
mpacz78 pisze:Dziś u mojego kota, 11,5 letniego Micka zdiagnozowano guz nowotworowy w jamie brzusznej :-(
Obrazek

Micusiu! Trzymamy kciuki,myślimy ciepło! Będzie dobrze-musi być dobrze!

Cały czas Micusiu myślimy,kciuki trzymamy bardzo mocno!
serdecznie życzę

pdbz

Post » Pon sty 28, 2013 8:19 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Micusiu - cały czas myślimy i kciuki trzymamy. Będzie dobrze!
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon sty 28, 2013 9:59 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Słupek pisze:Micusiu - cały czas myślimy i kciuki trzymamy. Będzie dobrze!

Jak Tygrysek?,czy jest stabilny?
serdecznie życzę

pdbz

Post » Pon sty 28, 2013 10:26 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Póki co - stabilny. Się cieszę i chwilowo rozpacz zakopałam w sobie głęboko. Zaraz do lecznicy jadę. :)

Z niecierpliwością czekam na dobre wieści o Micusiu.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Pon sty 28, 2013 11:13 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Słupek pisze:Póki co - stabilny. Się cieszę i chwilowo rozpacz zakopałam w sobie głęboko. Zaraz do lecznicy jadę. :)

Z niecierpliwością czekam na dobre wieści o Micusiu.

Jeszcze mam nadzieje wiele dni wspólnych prze Wami,czego serdecznie życzę.
O Micusia również bardzo się denerwuję,wierzę,ze będzie dobrze.
serdecznie życzę

pdbz

Post » Pon sty 28, 2013 20:34 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

No i jak Micuś?

Bo już paznokcie z nerw obgryzać zaczęłam.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Wto sty 29, 2013 7:43 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Przepraszam, wczoraj nie miałam głowy do kompa siadać....
Wróciliśmy wczoraj z lecznicy z Micusiem, niestety po otwarciu okazało się, że nowotwór jest poprzerastany z innymi narządami, z jelitami w kilku miejscach, trzustką, przewodem żółciowym...
Operacja byłaby tak rozległa, że nikłe szanse, że w ogóle by ją przeżył, zbyt dużo różnych rzeczy trzebaby wycinać, naruszać, groziłoby niedokrwieniem narządów.
Zadecydowaliśmy aby zaszyć z powrotem.

No i tak to jest. Teraz zależy mi tylko aby jaknjaszybciej doszedł do siebie po wczorajszych przejściach, jest jeszcze osłabiony ale w nocy sikał, rano przyszedł do śniadanka i pojadł trochę, więc chyba nie jest źle.

Jego pozostały czas jest liczony raczej w miesiącach niż latach, ale nie wiadomo jak będzie, po prostu staram się cieszyć tym, że póki co jest z nami :(
(Napisałam "staram się cieszyć" i wstawiłam smutną buźkę, no bo smutno mi jednak, tak niespodziewanie to wszystko wynikło) Pocieszam się tym, że kot nie myśli w tak abstrakcyjny sposób, że raczej nie ma świadomości, że jest nieuleczalnie chory, nie myśli o tym ile mu życia zostało, żyje dniem dzisiejszym, wiec póki funkcjonuje normalnie, póki nie cierpi to staramy się mu dogadzać i cieszyć się każdym wspólnym dniem.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto sty 29, 2013 8:15 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:Przepraszam, wczoraj nie miałam głowy do kompa siadać....
Wróciliśmy wczoraj z lecznicy z Micusiem, niestety po otwarciu okazało się, że nowotwór jest poprzerastany z innymi narządami, z jelitami w kilku miejscach, trzustką, przewodem żółciowym...
Operacja byłaby tak rozległa, że nikłe szanse, że w ogóle by ją przeżył, zbyt dużo różnych rzeczy trzebaby wycinać, naruszać, groziłoby niedokrwieniem narządów.
Zadecydowaliśmy aby zaszyć z powrotem.

No i tak to jest. Teraz zależy mi tylko aby jaknjaszybciej doszedł do siebie po wczorajszych przejściach, jest jeszcze osłabiony ale w nocy sikał, rano przyszedł do śniadanka i pojadł trochę, więc chyba nie jest źle.

Jego pozostały czas jest liczony raczej w miesiącach niż latach, ale nie wiadomo jak będzie, po prostu staram się cieszyć tym, że póki co jest z nami :(
(Napisałam "staram się cieszyć" i wstawiłam smutną buźkę, no bo smutno mi jednak, tak niespodziewanie to wszystko wynikło) Pocieszam się tym, że kot nie myśli w tak abstrakcyjny sposób, że raczej nie ma świadomości, że jest nieuleczalnie chory, nie myśli o tym ile mu życia zostało, żyje dniem dzisiejszym, wiec póki funkcjonuje normalnie, póki nie cierpi to staramy się mu dogadzać i cieszyć się każdym wspólnym dniem.

Troszkę uspokoiłaś,wierzę w to,że Micuś jeszcze bardzo dlugo będzie się cieszyć
Twoją opieką.Dużo zdrowia dla Micusia!!!
serdecznie życzę

pdbz

Post » Wto sty 29, 2013 8:45 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Biedny Micuś. Miałam nadzieję na lepsze wieści. :(
Moniś - wiem, jak Tobie jest teraz ciężko. Dwa dni oswajałam się z guzem Tygryska i teraz się przez łzy cieszę z tygodni, które nam wspólnie zostały.
mpacz78 pisze:...póki funkcjonuje normalnie, póki nie cierpi to staramy się mu dogadzać...

I tego się trzymajmy, bo jeszcze dużo dobrych dni przed Wami.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Wto sty 29, 2013 14:23 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Biedny Micuś :(
Oby jak najdłużej cieszył się życiem bez bólu :ok: :ok: :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

[poprzednia][następna]