ŚWIDNICA!! Hania znaleziona? Potrzebna wizyta POADOPCYJNA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 05, 2012 21:28 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Coco ma póki co focha na wszystko i wszystkich i chyba sama nie wie czy nowego kota ma atakowac czy raczej sie bronić :lol: ale dziewczyny raczej się unikaja, ewentualnie syczą na siebie, większych rękoczynów nie było, parę pacnięć :lol:

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Nie lut 05, 2012 23:16 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Lolcia81 pisze:Coco ma póki co focha na wszystko i wszystkich i chyba sama nie wie czy nowego kota ma atakowac czy raczej sie bronić :lol: ale dziewczyny raczej się unikaja, ewentualnie syczą na siebie, większych rękoczynów nie było, parę pacnięć :lol:

No to tak jak było u mnie przy dokoceniu.... na szczęscie obyło się bez większych awantur... i nie trwało to zbyt długo... także myślę że musi być dobrze. Zresztą tyle czekała i jak wreszcie się doczekała... to po prostu nie moze byc inaczej niż tylko lepiej :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Pon lut 06, 2012 8:17 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

No i panny zostały same :roll:
A ja siedzę w pracy i myślę co tam sie dzieje...
Ale w nocy był spokój, co prawda Coco łazi za Hanią i "czai się" ale większych problemów nie było...
A Hania też potrafiła się "odsyczeć".... A jeszcze Coco ma rujke i też to ma chyba wpływ na jej zachowanie...
Kurde....
Byle do 16-tej :lol:

Oszaleję. 8O 8O 8O

Do wielokrotnie dokoconych :

Macie jakieś rady jak pomóc dziewczynom się dogadać ?

Lolcia81

Post » Pon lut 06, 2012 8:28 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Ja co prawda dokacałam się tylko raz, ale myślę, że warto zostawić je w spokoju, niech się same między sobą "dogadają".
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pon lut 06, 2012 8:37 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Astaroth86 pisze:Ja co prawda dokacałam się tylko raz, ale myślę, że warto zostawić je w spokoju, niech się same między sobą "dogadają".

Taki właśnie mam zamiar :) i w zasadzie nie wtrącam sie między nie podczas tego "dogadywania" :lol:
tylko boję sie trochę żeby Coco Hani nie drapnęła w to oczko ....

No ale przeciez wiecznie izolować ich nie mogłabym i tak...

Myslmy pozytywnie :lol:

Byle do 16-tej :roll:

Lolcia81

Post » Pon lut 06, 2012 13:01 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, już w domkuuu!!

Kupiłam dzisiaj łajzom Bozitę, może to zjedzą :roll:
A jak nie, to @#%$^%&^$%@%^&*& wrrrr, suchy chleb do końca miesiąca :lol:

Lolcia81

Post » Pon lut 06, 2012 18:01 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, już w domkuuu!!

Po powrocie z pracy stwierdzam stan kotów bez zmian, sladów rozlewu krwi brak :lol:

Animonda dalej jest beee, Bozita również :( :roll:

Za to na obiad był gulasz drobiowy z kaszą to ciężko było Hanie od stolu odsunąć :lol:

ja juz nie wiem, chyba tylko BARF nas ratuje :lol:

EDIT :

Hania rzuciła sie jak smok na mojej córci kromkę suchego chleba 8O 8O 8O A Bozita w misce wietrzeje :roll: :roll: :roll:
To co ja mam jej dac jeść :?:

Lolcia81

Post » Wto lut 07, 2012 7:48 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, już w domkuuu!!

No tak, nikt już do nas nie zagląda :cry:

A Hania dalej ani animondy ani suchego RC Kitten nie rusza :(
Za to jak już pisałam, na gulasz drobiowy jakby mogla to by sie wczoraj rzuciła :lol: i z zapałem porwała kawałek suchego chleba mojej córce i zjadła 8O 8O 8O Czyli to nie stres, tylko nie chce akurat tego co jej daje do miski :(

Podobno wcześniej w ogóle nie wybrzydzala i jadła wszystko.
To co ja mam teraz zrobić? Nie je w zasadzie odkąd jest u mnie, czyli soboty w nocy. A nie, w niedziele wieczorem zjadła tak z ćwierć surowej pokrojonej piersi. Pić pije. Siusia. Co do kupy to nie jestem pewna bo maja wspólną kuwetę, ale jakas jedna podejrzana była :lol: " nie Cocowa" :lol:
Nie muszę jej "przegładzać" bo ona sama sie przegładza :( Ile jeszcze kot moze nie jeść ?

Przymierzam sie do BARFA, jestem już w zasadzie zdecydowana, ale zanim to wszystko naszykuję (daj Bóg w ten weekend) i zanim to sie przemrozi to jeszcze te minimum 2 tygodnie ona musi cos jeść.

A propos przemrożenia.
Czy jakies surowe mięso można bezpiecznie podawać surowe, bez mrożenia, gotowania, itp. ? Serduszka drobiowe , wątróbke ? zmielone skrzydelka ? to wszystko w barfie mozna surowe ale po przemrożeniu. A czy cos mozna bez mrożenia?

Pomocy :!: :oops: :roll:

Lolcia81

Post » Wto lut 07, 2012 8:24 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, już w domkuuu!!

Ja zaglądam regularnie, ale nie zawsze się ujawniam :)
Może Hania poczuła się "w swoim domu" i tez chce jeść domowe jedzenie ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto lut 07, 2012 8:49 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, już w domkuuu!!

Astaroth86 pisze:Ja zaglądam regularnie, ale nie zawsze się ujawniam :)
Może Hania poczuła się "w swoim domu" i tez chce jeść domowe jedzenie ;)

No na pewno sie czuje jak u siebie bo poł nocy spala mi na brzuchu :lol:
Ale mogłaby księżniczka zacząc jeśc :roll: :roll: :roll:

Ehhh, z kotami :lol:

Lolcia81

Post » Wto lut 07, 2012 8:57 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, już w domkuuu!!

Lolcia81
zagladam ,zagladam, bo Hania ukradła moje serce od poczatku.Ciesze sie ,ze w końcu znalazła swój dom.Dbaj o nią i wycałuj mocno, mocno od ciotki Bożenki.Kilka dni nie zagladałam,a tu taka wiadomosc.Zapraszam sie "zameldować "na watek ślepaczków naszych

Co do jedzenia to koty róznie maja-raz rzucaja sie na "puszki",by potem przerzucic sie na samo mieskoU mnie sie "żebraki"nawet na chleb połasza, bo co pani clamka to na pewno dobre jest :lol: .Sciskam Was mocno w ten mroxny dzień(u nas)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lut 07, 2012 9:04 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, już w domkuuu!!

BOZENAZWISNIEWA pisze:Lolcia81
zagladam ,zagladam, bo Hania ukradła moje serce od poczatku.Ciesze sie ,ze w końcu znalazła swój dom.Dbaj o nią i wycałuj mocno, mocno od ciotki Bożenki.Kilka dni nie zagladałam,a tu taka wiadomosc.Zapraszam sie "zameldować "na watek ślepaczków naszych

Co do jedzenia to koty róznie maja-raz rzucaja sie na "puszki",by potem przerzucic sie na samo mieskoU mnie sie "żebraki"nawet na chleb połasza, bo co pani clamka to na pewno dobre jest :lol: .Sciskam Was mocno w ten mroxny dzień(u nas)

Dziękujemy za ściski :kotek: zameldujemy się na ślepaczkach na pewno :)
Kupie jej chyba jakies podroby dzisiaj :) serduszka, watróbke...

Czy ktos mi pomoże i odpowie, czy mogę to podac surowe ? :mrgreen:

Lolcia81

Post » Wto lut 07, 2012 9:12 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, już w domkuuu!!

Ja swoim czasem daję serca drobiowe, pokrojone drobno i sparzone. Zalewam wrzątkiem, zostawiam na jakieś 5 minut, studzę. Z podrobów chyba serca najlepsze.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto lut 07, 2012 9:22 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, już w domkuuu!!

piotr568 pisze:Ja swoim czasem daję serca drobiowe, pokrojone drobno i sparzone. Zalewam wrzątkiem, zostawiam na jakieś 5 minut, studzę. Z podrobów chyba serca najlepsze.

Dzięki Piotr :).... krajanie ?
(Ja teraz co prawda Dolny Śląsk, ale rodowita K-Koźlanka ze mnie :lol: )

Lolcia81

Post » Wto lut 07, 2012 9:31 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, już w domkuuu!!

No prawie sąsiady :wink:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]