Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2011 12:05 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Alebo, myślisz że kociaczki z Gomulickiego zaaklimatyzowałyby się u mnie? jeśli nie są bardzo dzikie to może moje belfegory by je zaakceptowały? Jak u nich ze zdrowiem? jeśli są tylko wystraszone to mogłabym zaryzykować, choć przyznaje że moje doświadczenia z dziczkami są kiepskie. może po kwarantannie w lecznicy skusiłabym sie na dwójkę najspokojniejszych, tzn. najmniej dzikich i wystraszonych.
Moja kotka krzaczorowa Jelonkowska nie pojawia sie 10 dni. nie wiem czy urodziła, czy po prostu przychodzi pózniej, martwię sie bo kotka jest niełapalna i dostaje Proverę. :cry:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Wto sie 02, 2011 17:35 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

tu szukaja małego czarnego.Ktos ma?
viewtopic.php?f=13&t=131212
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 02, 2011 21:21 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

jopop pisze:- nie ma odruchu zwisu przy chwycie za kark

Myślę, że też mają - o ile są szczeniakami i ważą pół kilo :lol:

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro sie 03, 2011 6:42 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Wczoraj przybyły nam 2 tymczasy. Kotki, które mieliśmy odwieźć na Białołękę jednak dostały swoją szansę - bura czasem walnie baranka, Mała jest wystraszona, ale kompletnie nieagresywna, a dawała się głaskać nawet tam, na dworze. To ta kotka, która miała kociaki, choć sama wyglądała jak 3-miesięczna kicia. Teraz jest w dużo lepszej formie, wyraźnie utyła. Obie są z tego samego miejsca co bure kocury (wcześniej znane jako starszy i młodszy, wczoraj zyskały imiona) (i wcześniej te 2 długowłose i bury kulawy staruszek) - mają tam ciepło i serdeczną opiekę, a w menu kluski, ziemniaki i skrawki wędlin. W dodatku niedługo mieszkający tam ludzie zostaną przesiedleni. Dlatego wszystko, co ma szanse adopcji trzeba było zabrać... Dziczki będą musiały sobie poradzić, na pewno będzie im łatwiej w mniejszym stadzie...

Mała i bura (nie pytajcie proszę która jest która, na żywo odróżniam, ale na zdjęciach nie)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Paris i Hilton:
Obrazek Obrazek

Paris:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Hilton:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

BARDZO prosimy o DT - kocury są całkiem miłe i spokojne (ale do podreperowania medycznie - zęby, pęcherze, może nerki), kotki wyglądają zdrowo, ale wymagają dooswojenia.

Szukamy też miejsca dla Mili - bezoczki - ona stanowczo chciałaby mieć miejsce bez tylu kotów, jest nimi bardzo zestresowana. Jej stres przejawia sie sykami, do łapoczynów nie dochodzi - ale jest po prostu smutna gdy zamknęłam ją w łazience w pustym mieszkaniu z 3 kolegami.

Mila:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I ostatni koci kandydat - Gerson. Morda mu się już zarosła (miał dość pokaźną dziurę), jest miły dla ludzi. I o ile kot na niego nie syczy - lubi tez koty. Nieźle dogaduje się z oboma kocurami, za to boi się Mili i chowa się przed nią.

Gerson:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Z innej parafii - błagam o szukanie miejsca dla Gersi, ja nie mam szans bywać u niej 3 razy dziennie, więc suka spędza praktycznie całe dnie sama. Wczoraj została zaszczepiona przeciw wściekliźnie i odkleszczona, dziś spróbuję ją odrobaczyć. Wyniki krwi ma niezłe poza stanem zapalnym - dziś powinnam je otrzymać na piśmie, to jutro skonsultuję ją już w Boliłapce.

Gersia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i bonus - tak traktują koty niektórzy przyjaciele Jokota :twisted:
Obrazek

edit: coś spierniczyłam z jednym zdjęciem Gersi, ale nie mogę znaleźć co...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro sie 03, 2011 8:36 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Moglibyśmy pomóc - viewtopic.php?f=1&t=131235 - kotka w wysokiej ciąży ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sie 03, 2011 13:34 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

viewtopic.php?f=1&t=122206&p=7789877&hilit=Ciabatta+Imbirek#p7789877
Zapraszam do oglądania tymczasów Agneski :wink: Zwłaszcza Morelka :1luvu:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw sie 04, 2011 11:59 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Czy ktoś mógłby pożyczyć łapkę? Mam do złapania ciężąrówkę, która nie pokazywała się przez miesiąc i wróciłh z hukiem, i wielkim brzuchem. :?
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw sie 04, 2011 12:06 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Z góry przepraszam za OT :oops: Mam pytanie - szukam transportu na trasie Chomiczówka-Rakowiec-Chomiczówka, bo dziś kicie od zbieraczki mają szczepienie. Mógłby ktoś pomóc? Ja oczywiście pojadę w razie czego autobusem, ale to jest ponad godzina w jedną stronę, więc wolałabym maluchom tego oszczędzić...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw sie 04, 2011 12:25 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Afatima pisze:Czy ktoś mógłby pożyczyć łapkę? Mam do złapania ciężąrówkę, która nie pokazywała się przez miesiąc i wróciłh z hukiem, i wielkim brzuchem. :?

Klatki są u mnie (Bielany), miałam dzisiaj łapać w Łomiankach, ale chyba w końcu nie łapię.
Potem przez weekend ja nie będę z nich korzystać, dopiero w przyszłym tygodniu.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw sie 04, 2011 12:33 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Asia popełniła wydarzenie na FB, prosimy o promowanie Gersi: http://www.facebook.com/event.php?eid=240771062624302
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw sie 04, 2011 14:58 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

W Boliłapce jednak przyczepiono się do wyników Gersi, została porządnie obejrzana. I dostałyśmy antybiotyk i leki przeciwzapalne. Mam teraz nową umiejętność do nabycia, czyli podawanie kapsułek psu ;)

Zostałam kompletnie opluta w samochodzie, nie wiem której z nas bardziej się ta podróż nie podobała. Ukoronowaniem całości był mocno śmierdzący bąk :twisted: (psi, nie mój ;) )
Obrazek

jopop

Post » Czw sie 04, 2011 18:36 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Asia a znana jest szacunkowa data Mili sterylki i ew oglądu oczka. :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 04, 2011 20:45 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

pewnie koniec przyszłego tygodnia albo początek kolejnego
Obrazek

jopop

Post » Pt sie 05, 2011 7:10 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

1. Kto by się przejechał w okolice Płońska, żeby odwieźć 2 kotki do stajni?

2. Potrzebna ekipa łowcza na Okęcie, dość pilne

3. Potrzebne DT dla masy kotów...
Obrazek

jopop

Post » Pt sie 05, 2011 7:33 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Od wczoraj wieczór nie mam żadnego kota w domu :mrgreen: , wszystkie siedzą na balkonie więc może coś sobie wezmę do mieszkania na tymczas :twisted:

Jakby ktoś potrzebował siatkę to polecam, zresztą zapraszam do mnie na obejrzenie - najważniejsi odbiorcy osiatkowania zadowoleni :wink:
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

[poprzednia][następna]