Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 08, 2009 18:27 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Dymek w klatce, z jedzenia jedynie twarożek go zainteresował.
A teraz już idę do domu :)

Snejkus jest prosiak, narozrabiał w nocy :evil:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro gru 09, 2009 9:07 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Jak minęła nocka? Jak się Dymek miewa?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro gru 09, 2009 9:30 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Trochę żywszy, czekam aż szef wybędzie i podjedziemy do lecznicy.
Na wszelki wypadek jeść mu nie dawałam

Jeśli będzie trzeba go przetrzymać w klatce będzie problem, nalał na polar zamiast do kuwety
Obrazek

Amika6

Post » Śro gru 09, 2009 9:50 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Może żwirek mu się nie spodobał?
Amiko, zrobisz mu badanie krwi? Może on się czymś przytruł?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro gru 09, 2009 12:23 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Badań nie zrobiliśmy, wet dzisiaj odradził. Jeśli nie będzie poprawy zrobimy jutro.
Właśnie w kierunku zatrucia dostał leki (jeden zastrzyk jakiś pioruńsko bolesny, długo po nim płakał).
Temperatura 40, uszy, gardło, paszcza w porządku. Bolesny brzuch, jelita.

Po powrocie zjadł z apetytem tackę RC dla maluszków i siedzi w klatce.
Teraz muszę zdobyć piasek, bo chyba faktycznie żwirek (drewniany :evil: ) mu nie pasuje.

Dymek jest bardzo grzecznym, łagodnym kotem. Przy zastrzyku wrzeszczał okropnie ale nie próbował oddać zębami czy pazurami. Grucha jak się do niego gada, mruczy przy głaskaniu.
Do transporterka czy klatki wchodzi bez problemu.
Wet ocenił go na 3 lata.
To duży, misiowaty kocur. Wyraźnie widzę jak mocno schudł, a mimo to dzisiejsza waga nadal niczego sobie - 4,5 kg :D
Obrazek

Amika6

Post » Śro gru 09, 2009 12:41 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Kurcze, szkoda, że wet nie zdecydował się na zrobienie badań.
Wtedy zwykle jest jakiś pełniejszy ogląd sytuacji.

Za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro gru 09, 2009 13:03 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Powiedział, że jak chcę to zrobi, ale wg niego to na razie to zbędny wydatek (a widzi, że ostatnio sporo mnie te koty kosztują)

A teraz mam kolejny kłopot i nie wiem czy nie gorszy :cry: :cry: .
Rano koleżanka uderzyła Snejkiego gdzieś w okolicy ogona. Przestawiała fotelik do tyłu a on tam był. Nie wie czy tylko go stuknęła czy postawiła na nim kółko. Podobno trochę płakał, nic mi nie powiedziała, bo wydawała jej się, że nie było to groźne. A teraz on nie daje się tam dotykać bo pomiałkuje.
Ja nie wiem czy mogę czekać do jutra i pojechać rano z dwoma, czy już dzisiaj powinnam zawieźć go do weta. Chodzi normalnie, tylko przy dotyku protestuje.
Qrcze, gdyby powiedziała mi od razu, to jak jechałam z Dymkiem mogłam go wziąć do weta.
Co ja mam robić?
Ostatnio edytowano Śro gru 09, 2009 15:16 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Śro gru 09, 2009 13:29 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Ojejku, trochę się u Was dzieje :?
Ściskamy mocno! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 09, 2009 13:37 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Poczekaj do jutra jednak, bo jak chodzi normalnie, to może to jest mocne stłuczenie, siniak jakiś i powinno niedługo mniej boleć.
Ale jakby spuchło mocno, czy coś - trzeba iść :(
Czarna seria widzę/ :?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro gru 09, 2009 14:22 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Bałam się czekać i już byliśmy (potem nie miałabym podwody, a poza tym i tak nie mogłam się na niczym skupić). Wg weta wygląda na mocne stłuczenie i nie robiliśmy zdjęcia.
Dostał coś przeciwbólowego i mamy obserwować: chód, ogon i apetyt.
Na razie bardzo nas unika.

Acha, waży 4,70 :)

Nie na moje nerwy te wszystkie niespodzianki
Obrazek

Amika6

Post » Śro gru 09, 2009 16:16 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Aniu, bardzo Ci współczuję takich problemów :cry:

Jeśli chodzi o żwirek to dla kocurów polecam Benka błękitnego.Do czasów Kajtka też używałam drewnianego,ale rudzielec go niespecjalnie lubił.Teraz nawet latem potrafią w te pędy lecieć do domu,żeby wskoczyć do kuwety :lol:
Ela , kotki cztery i pieski dwa :-)

Yoko

Od: Sob lip 28, 2007 19:33

Post » Śro gru 09, 2009 16:25 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Elu, ja je tylko tam trzymam podczas leczenia.
Snejki i Pyśka bez problemu zaakceptowały, a Dymek nie (dostał świeży).
Obrazek

Amika6

Post » Śro gru 09, 2009 21:37 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Oj, faktycznie Amiko same kłopoty masz ostatnio z tymi kociastymi :( gdyby one wiedziały, jak człowiek przeżywa te ich złe samopoczucia, przeziębienia, choroby, jak się martwi, ech......

Trzymaj się Aniu :ok: będzie dobrze :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw gru 10, 2009 7:14 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Przytulamy mocno!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 10, 2009 7:48 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Jakieś dziwne koty mi się trafiły :roll: .
Wypasiony domek do dyspozycji, a durna Pyśka sypia pod maskami samochodów. Pewnie stąd te poprzednie rany.
Dzisiaj przyszła okropnie wymazana smarem :evil: Potraktowalyśmy ją płynem do mycia naczyń, bo nic innego tutaj nie mamy.

Snejki lepiej, tyłek już go chyba nie boli, ale nadal jest przestraszony i ucieka przed wyciągnietą ręką :( .

Dymek chyba też lepiej się czuje, wczoraj jadł 3 razy. Do weta jedziemy po 9-tej
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]