Iśka pisze:Marcelibu pisze:Taka jestem niedobra, kiedy nazwałam po imieniu to co wstrętnego robiła innym Pixie65, bo w końcu przyszła na to pora, bo Pixie65 przegięła.
Polecam - poszukaj jej wstrętnych i podłych postów w stosunku do osób, którzy mają inne poglądy niż ona - co robi z takimi osobami, kiedy argumentów merytorycznych zabraknie. Jak podle grzebie się w ich sprawach prywatnych, osobistych, czasem intymnych. I na jakie komentarze sobie pozwala przy okazji ich wywlekania. Zobaczysz inną osobę.
Zdaję sobie sprawę z tego, że nie raz piszemy tutaj o sprawach prywatnych, osobistych i możesz to uznać za zgodę na publikację. Nie, nie ma takiej zgody. Na tym forum rozmawiamy o różnych sprawach: trudnych, łatwych, smutnych, przeżyciach czasem traumatycznych i wtedy odkrywamy się. Tak, jak w normalnych rozmowach, bo mamy do siebie zaufanie. Ale na pewno nie po to, żeby potem to wyciągać i z tego szydzić. Tak potrafi kilka osób na tym forum i Pixie65 się do nich zalicza.
Na razie dla mnie to nie jest człowiek. Bo człowiek w pełnym tego słowa znaczeniu nie zachowuje się w ten sposób. Nie-człowieczy. W tej chwili nie mam za co i nie zamierzam przepraszać Pixie65. Może w momencie, kiedy Pixie65 przeprosi wszystkich, którym zrobiła to, o czym pisałam wcześniej.
Nie bronię Pixie65, bo nie czytam wszystkich wątków na forum i nie znam kontekstu Waszego sporu, możliwe, że rzeczywiście postąpiła nieuczciwie, ale nie mnie to oceniać. Nie będę szukać dowodów na jej "niecność", nie potrzebuję tego. Nie zajmuję żadnego stanowiska w Twojej i Pixie65 sprawie. Nie chcesz przepraszać, trudno. Uważam, że nawet w skrajnych przypadkach nie wolno nikomu odmawiać człowieczeństwa. To jest moje zdanie na ten temat. Odezwałam się, żeby zaprotestować przeciwko nienawiści i brakowi szacunku. Nie odpowiada mi, że w wątku Mirki wywlekacie sobie nawzajem brudy. Protestuję przeciwko takiemu poziomowi dyskusji, przeciwko jadowi, jaki tu płynie, i pogardzie wobec drugiej strony sporu, ba, nawet przeciwko samemu sporowi, który uważam za niekonstruktywny, a przez to zbędny. Tyle z mojej strony.
Weronika, Iśka junior
O te wszystkie piękne słowa zapytaj Pixie65. W kontekście sporu o koty w azylu mirka_t.