DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 10, 2011 0:44 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Dziewczyny, po raz kolejny przepraszam za prywatę, ale rzućcie okiem na viewtopic.php?f=13&t=123960&start=0 , może ktoś będzie mógł pomóc.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw lut 10, 2011 8:07 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

No proszę jakie dobre wieści o Lunie i Melci :D :piwa:

Szalony dowala kawał dobrej roboty :1luvu:
Dobra reklama to połowa sukcesu :)

Mam nadzieję, że Piracik znajdzie cichy, spokojny, kochający domek , trzymam :ok:

Smarti wrzuć do zamrarzarki ,dla mnie, kilka pierogów od Izy Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw lut 10, 2011 9:59 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Wpadam jak zwykle z opóźnieniem , na sekundkę i o niczym nie wiem :oops: Czy cegiełki mają FB?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lut 10, 2011 10:03 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

MPiczki się witają :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lut 10, 2011 14:59 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

witamy serdecznie w ten słoneczny dzionek :D

Obrazek

jak to fajnie jak mam już któryś z kolei dzień bez weta... :D
zaczynam powoli odpoczywać ,bo nie było lekko... :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lut 10, 2011 15:13 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

kussad pisze:Wpadam jak zwykle z opóźnieniem , na sekundkę i o niczym nie wiem :oops: Czy cegiełki mają FB?

Link do cegiełek możesz po prostu wrzucić na FB :>
Lub udostępnić wydarzenie kociastych, gdzie podany jest też link do ich allegro: http://www.facebook.com/event.php?eid=181641745200461

Nie chwalcie mnie, bo się zamknę w sobie :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 10, 2011 15:20 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Szalony Kot pisze:

Myslał by kto :ryk: Obrazek

Pozdrawiam całe DT Smarti oraz wszystkich przyjaciół rzeczonego DT
:piwa: Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw lut 10, 2011 17:23 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Szalony Kot pisze:

Ja Cię proszę,ty się w sobie Kocie nie zamykaj bo bylaby niepowetowana strata dla miau a może i dla ludzkości :D

Chciałam się jeszcze zapytać czy może ktos wie czemu Babel ma karmę aa-bo mam wielką chęc popróbowac z nim z innym żarciem.

I jeszcze pyt-czy integrę nieren moze kot jeść zapobiegawczo,taki np.troszkę "puszysty"6-cio latek?
czy tylko kot z niewydolnością?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lut 10, 2011 17:44 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Bąbel wzięty ze schronu był w strasznym stanie - chudzina koszmarna, z tym oczkiem zaropiałym, bez kastracji, z przepukliną.
W klinice dość szybko zaczął się wydrapywać, więc sięgnięto po karmę dla alergików. Jednocześnie dostawał masę leków na te swoje choróbska, badania zaś były takie tylko ogólne - no bo wiadomo, że staramy się z paluszkami lecieć po kosztach, w końcu więcej kasy to więcej wyratowanych kotów...
Ale w każdym razie nastąpiła poprawa. Może w wyniku zmniejszenia stresu, leków lub karmy - ale nastąpiła. A potem zwyczajnie nikt go od tej karmy nie odstawiał i tak już jest.

Ja to tak pamiętam :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Czw lut 10, 2011 19:27 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Szalony Kot pisze:

:mrgreen:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw lut 10, 2011 19:53 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

szalony Kocie, wklejam cały post Kasimarty (bo watek długi)
kasiamarta79 pisze:Witam Was,

Dziś sąsiad przyniósł mi ruszający się karton! Chciał go wyrzucić bo leżał pod śmietnikiem i dopiero jak go podniósł zobaczył że w środku patrzą na niego przerażone gałki. Okazuje się że do kartonu przyklejony był kot! Młodziutki -albo raczej kotka najprawdopodobniej. Nie chodził, ledwie się ruszał, był przerażony. nie mogliśmy od niego tego kartonu odkleić, dosłownie był przyklejony jak druga skóra. Musieliśmy wyciąć mu trochę sierści. Kolega przygarnął kilka mies. temu już bezdomniaka bo na naszym osiedlu na żadne zwierze nie pozostajemy obojętni ale on na 2 bardzo energicznych dzieci, duży kot świetnie sobie radzi ale tego by zaraz zagłaskały na smierć. Ja tez już mam 2 koty w tym jednego ze schronu, mam fatalną sytuację materialną, jestem osobą niepełnosprawną i naprawdę nie mogę zostawić tego kotka.Niestety do nas często podrzucają ludzie zwierzęta z okolicznych domów. 2 tyg. temu znaleźlismy dom dla młodego pieska który tez był wyrzucony na nasze ogrodzone osiedle i raczej nie mógł przyjść sam. Kotka własnie porządnie wykąpałam, wyczyściłam mu uszy bo miał straszny świąd. Bardzo długo leczyłam z tego moją kicię ze schroniska - ponad pół roku dlatego z obawy przez zarażeniem od razu postanowiłam z tym zrobić porządek.W uszach miał dosłownie gule czarne które wyjmowałam szczypcami. Kotek ma wkropiony antybiotyk do uszek. Ma połamane pazurki, lekką ranę łapki ale ogólnie wydaje sie być w nie najgorszym stanie. Słuchajcie, nawet nie mam kasy na weta. Poważnie..z pewnych względów nie dostałam wypłaty w oczekiwaniu na komisję w ZUS i cały mój plan finansowy runął. jadę na pożyczkach. Błagam, pomóżcie mi coś dla niego znaleźć. Nie mogłam go tak zostawić. Chyba go ktoś bił bo jak tylko podniosę rękę to kicia ucieka pod szafki. Mogę go przetrzymać kilka dni, ale to wszystko. Rozesłałam wici po znajomych ale nie sądzę żeby ktoś się zdecydował bo każdemu komu mogłam już kota podrzuciłam z poprzednich znalezionych.Wrzucam wstępną fotę, niewiele widać bo kicia po kapieli...okolice wawy /otwock, Józefów jak w temacie/
http://naforum.zapodaj.net/36716bf6d94f.jpg.html -WIEkSZA FOTKA

Obrazek[/url]
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Czw lut 10, 2011 20:05 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

ech-ludzie-nie zasługują nawet aby tak ich nazywać... :oops:

Chatte "weszła mi w słowo" i mi się straciło..więc w skrócie bo nie mam juz cierpliwosci..

moge spróbować Bąblowi wprowadzać normalne zarełko :piwa: :piwa: rozmawiałam z p.doktor od Bąbla :D

czy ktoś zna coś na apetyt dla kicia,poza relanium oczywiscie?

smarti

Post » Czw lut 10, 2011 20:07 Re: DT Smarti 2- na Lunkę zakochany w niej domek już czeka !!

Próbuj próbuj, nie alergik jest nie ukrywajmy bardziej adopcyjnym kotem niż alergik :mrgreen:

Ja mojej niejadce dawałam RV dla wybrednych kotów kierujących się zawartością karmy :ryk:
Jest jeszcze odmiana dla tych, co kierują się zapachem.... i tych, co kształtem chrupków :ryk:

Szalony Kot

[poprzednia][następna]