KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 28, 2010 23:38 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Dziewczyny napiszę jeszcze wracając do zdjęcia z "tapetą", że zgłosiłam to dziś na policji. Ja nie mogę na ten film patrzeć. Jak wczoraj trafiłam na profil tego chłopaka (z jakiegoś forum gdzie ludzie podawali linka, nie wiem już gdzie o było)i przejrzałam foty to od razu rzuciłam się w oczy ta tapeta. Wydaje mi się, że jest taka sama. Zapisałam zdjęcie i film i zgłosiłam się z tym rano na komendę. Dałam im płytę z danymi adresowymi umieszczanymi na forach z linkami do Facebooka i NK. Powiedzieli, że zajmą się teraz ustalaniem czy ktoś złożył zawiadomienie w tej sprawie przede mną, bo nie mogą się toczyć dwa takie same postępowania. Byłam rano tzn. koło południa, jak wróciłam to „na gazecie” była już wiadomość o podjęciu działań przez prokuraturę z Gdyni na podstawie zawiadomienia z ToZ-u. Swoją drogą ciekawe czy zgłoszenie przestępstwa od osoby prywatnej i od organizacji pożytku publicznego będzie traktowane na równi. Jeśli nie to mam nadzieję, że zajmą się tym i na moim komisariacie.

meliska1979

Od: Wto gru 28, 2010 21:48

Post » Wto gru 28, 2010 23:39 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

meliska1979, to nie to - na filmie nie ma tapety, raczej zniszczona ściana, a na tym zdjęciu po podjaśnieu widać chyba tapetę w kropki albo cos podobnego. IMO to nie ten chłopak, oglądałam jego zdjęcia na NK, wydaje się sympatyczny. A mieszkanie na jego zdjęciach zadbane. Tamto z filmu to jakas melina, w kazdym razie bardzo zaniedbane.
Obrazek KAJTUŚ <3 05.02.2003 - 21.07.2023 [*] Jeszcze się kiedyś spotkamy! Obrazek FRODO <3 25.02.2003-18.08.2013 ['] Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach!

alahari

Od: Czw kwi 03, 2003 19:25

Post » Wto gru 28, 2010 23:41 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Viveron pisze:
CatAngel pisze:meliska1979 zapewne masz to zdjęcie gdzie on jest z tym małym blondaskiem :| :?:

ja mam to zdjęcie, jak chcesz mogę przesłać

Też mam :) tylko zastanawiałam się czy o to zdjęcie chodziło melisce

meliska1979 pisze:Dziewczyny napiszę jeszcze wracając do zdjęcia z "tapetą", że zgłosiłam to dziś na policji. Ja nie mogę na ten film patrzeć. Jak wczoraj trafiłam na profil tego chłopaka (z jakiegoś forum gdzie ludzie podawali linka, nie wiem już gdzie o było)i przejrzałam foty to od razu rzuciłam się w oczy ta tapeta. Wydaje mi się, że jest taka sama. Zapisałam zdjęcie i film i zgłosiłam się z tym rano na komendę. Dałam im płytę z danymi adresowymi umieszczanymi na forach z linkami do Facebooka i NK. Powiedzieli, że zajmą się teraz ustalaniem czy ktoś złożył zawiadomienie w tej sprawie przede mną, bo nie mogą się toczyć dwa takie same postępowania. Byłam rano tzn. koło południa, jak wróciłam to „na gazecie” była już wiadomość o podjęciu działań przez prokuraturę z Gdyni na podstawie zawiadomienia z ToZ-u. Swoją drogą ciekawe czy zgłoszenie przestępstwa od osoby prywatnej i od organizacji pożytku publicznego będzie traktowane na równi. Jeśli nie to mam nadzieję, że zajmą się tym i na moim komisariacie.

Najlepsze w tym wszyskim jest to że TOZ zgłosił sprawę przed świętami na policję :wink: a sprawa ruszyła dopiero dzisiaj :evil: po burzy jaką internauci zrobili :evil: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 28, 2010 23:41 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

alahari pisze:meliska1979, to nie to - na filmie nie ma tapety, raczej zniszczona ściana, a na tym zdjęciu po podjaśnieu widać chyba tapetę w kropki albo cos podobnego. IMO to nie ten chłopak, oglądałam jego zdjęcia na NK, wydaje się sympatyczny. A mieszkanie na jego zdjęciach zadbane. Tamto z filmu to jakas melina, w kazdym razie bardzo zaniedbane.

Jestem ostatnia w tym, aby posądzać kogoś niewinnie dla tego zamiast pisać komentarze poszłam ze swoimi podejrzeniami na policję. Niech wyjaśnią sprawę. Jeśli chłopak jest niewinny to tym bardziej powinni się tym zająć.

meliska1979

Post » Wto gru 28, 2010 23:42 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

meliska1979 pisze:Dziewczyny napiszę jeszcze wracając do zdjęcia z "tapetą", że zgłosiłam to dziś na policji. Ja nie mogę na ten film patrzeć. Jak wczoraj trafiłam na profil tego chłopaka (z jakiegoś forum gdzie ludzie podawali linka, nie wiem już gdzie o było)i przejrzałam foty to od razu rzuciłam się w oczy ta tapeta. Wydaje mi się, że jest taka sama.

meliska1979, czy aby na pewno dobre zdjęcie mi przysłałaś? Na fotce jest ciemne tło, na którym tapeta na pewno "nie rzuca się" w oczy. Dopiero jak rozjaśniłam, coś się w tle pojawiło, ale na pewno nie to samo co w filmie.
Obrazek KAJTUŚ <3 05.02.2003 - 21.07.2023 [*] Jeszcze się kiedyś spotkamy! Obrazek FRODO <3 25.02.2003-18.08.2013 ['] Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach!

alahari

Od: Czw kwi 03, 2003 19:25

Post » Wto gru 28, 2010 23:42 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Obejżałam tylko początek filmiku, jestem przerażona, mam łzy w oczach.

Od razu pobiegłam przytulić swoje koty, gdyby ktoś je skrzywdził zaj**ła bym go gołymi rękami.

Tym co znęcają się nad zwierzętami c*j w dupę i ciężki paraliż do 5 pokolenia wzwyż

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Wto gru 28, 2010 23:43 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Kasia od Behemotha pisze:Obejżałam tylko początek filmiku, jestem przerażona, mam łzy w oczach.

Od razu pobiegłam przytulić swoje koty, gdyby ktoś je skrzywdził zaj**ła bym go gołymi rękami.

Tym co znęcają się nad zwierzętami c*j w dupę i ciężki paraliż do 5 pokolenia wzwyż

Amen

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 28, 2010 23:46 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Skrobnelam szybko i po polsku, bo moja grama angielska teraz pewnie by powalila na kolana...
Mozecie to dowolnie zmieniac i skracac, byle glowne mysli zostaly zachowane

Witam,

Jestem z Polski i pisze w sprawie bestialskiego amatorskiego filmu, ktory wywolal ogromne poruszenie wsrod internautow. Film zostal zamieszczony na serwisie YouTube w pazdzierniku biezacego roku. Na nagraniu okolo 3letnie dziecko maltretuje kota w sposob tak okrutny, ze nie sposob tego opisac.
Kamerzysta jest najprawdopodobniej osoba dorosla, byc moze rodzicem/opiekunem dziecka. Cala rzecz rozgrywa sie w Polsce a wiadomosc o nagraniu dotarla dopiero kilka dni temu do Towarzystwa Opieki nad Zwierzetami i prokuratury. Internauci lacza sily i mailuja do stacji telewizyjnych, jednak odzew poki co ma wylacznie forme artykulow w Internecie i drobnej wzmianki w krotkim serwisie informacyjnym. Skupiono sie na tym, ze wysledzenie autora filmu bedzie trudne, zamiast apelowac do ludzi o pomoc w odnalezieniu sprawcy. Obawiamy sie, ze sprawa nie zostanie naglosniona jak nalezy i wszystko szybko ucichnie a sprawca pozostanie bezkarny.
Film na serwisie youtube zostal skasowany przez wlasciciela kiedy tylko zaczal wzbudzac zainteresowanie oburzonych ludzi i zaczely ukazywac sie artykuly na ten temat na kolejnych portalach. Jednak kilka osob posiada sciagniete kopie na swoich komputerach.
Najwazniejsza sprawa w dochodzeniu jest ujawnienie polskiej prokuraturze IP osoby, ktora jest autorem filmu. Niestety wymaga to kontaktu z serwisem (no wlasnie nie wiem, z serwisem, zarzadem ? prosze zmienic na odpowiednia forme) Youtube w USA i calej oficjalnej procedury. Kontakt zostal juz nawiazany przez polska prokurature, ale ta sprawa moze sie ciagnac nawet miesiacami! Dlatego prosimy o wsparcie i wywarcie nacisku przez organizacje dzialajace na rzecz zwierzat, aby YouTube przekazal numer IP prokuraturze w trybie ekspresowym. Nie pozwolmy, by zwyrodnialec czul sie bez winy!

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto gru 28, 2010 23:48 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

ambersss pisze:
ambersss pisze:
Catnaperka pisze:Ok, to kto się zgłasza do napisania tekstu? Myślę, że napiszmy i w wersji angielskiej i niemieckiej! BBC, CNN, Organizacja na rzecz zwierząt w stanach, jeszcze jakieś pomysły? Gdzie był nagłosniony ten film z wrzuceniem kota do śmieci?

Tresc emaila

Unbelievable Horrific VIDEO OF ANIMAL ABUSE BY 2 YEARS OLD CHILD, ON YOU TUBE.
.....PLEASE WATCH!!! POLICE IS LOOKING FOR PERSON WHICH MADE AND POSTED VIDEO ON YOU TUBE.TRYING TO FIND OUT THEIR INTERNET PROVIDER INFORMATION.

http://www.youtube.com/watch?v=tuEJmZao ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=NNiIgq1dsis

adresy emailowe stacji telewizyjnych

usa

friends@foxnews.com,
kelly@foxnews.com,
americasnewsroom@foxnews.com,
ontherecord@foxnews.com

BBC UK
http://news.bbc.co.uk/newswatch/ukfs/hi ... 032695.stm

NBC
http://www.msnbc.msn.com/id/10285339/

Catnaperka pisze:Ok, to kto się zgłasza do napisania tekstu? Myślę, że napiszmy i w wersji angielskiej i niemieckiej! BBC, CNN, Organizacja na rzecz zwierząt w stanach, jeszcze jakieś pomysły? Gdzie był nagłosniony ten film z wrzuceniem kota do śmieci?

Tresc emaila

Unbelievable Horrific VIDEO OF ANIMAL ABUSE BY 2 YEARS OLD CHILD, ON YOU TUBE.
.....PLEASE WATCH!!! POLICE IS LOOKING FOR PERSON WHICH MADE AND POSTED VIDEO ON YOU TUBE.TRYING TO FIND OUT THEIR INTERNET PROVIDER INFORMATION.

http://www.youtube.com/watch?v=tuEJmZao ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=NNiIgq1dsis

adresy emailowe stacji telewizyjnych

usa

friends@foxnews.com,
kelly@foxnews.com,
americasnewsroom@foxnews.com,
ontherecord@foxnews.com

BBC UK
http://news.bbc.co.uk/newswatch/ukfs/hi ... 032695.stm

NBC
http://www.msnbc.msn.com/id/10285339/

http://www.cnn.com/feedback/tips/newstips.html
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Wto gru 28, 2010 23:49 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

CatAngel pisze:meliska1979 zapewne masz to zdjęcie gdzie on jest z tym małym blondaskiem :| :?:

Ps. Dziewczyny czy to nie jest ten sam dzieciak i kot ? :evil:
http://www.sadistic.pl/sebus-sadysta-vt56961.htm
Oto Czarna i Szara czyli małe piekiełko w domu :)
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010
Nigdy Was nie zapomnę .........
viewtopic.php?f=1&t=117775&p=6785790#p6785790

Viveron

Od: Wto sie 03, 2010 22:09

Post » Wto gru 28, 2010 23:50 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Viveron, mielibysmy wtedy juz imie dzieciaka. Zawsze krok do przodu.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto gru 28, 2010 23:51 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Przepraszam, ale wysłało mi się bez mojej wiadomości. W mailu są błędy mam poprawić?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Wto gru 28, 2010 23:51 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Viveron pisze:

Ps. Dziewczyny czy to nie jest ten sam dzieciak i kot ? :evil:
http://www.sadistic.pl/sebus-sadysta-vt56961.htm

Ten zwyrodnialec na Youtube podpisał film "to mój drugi filmik" więc bardzo możliwe.
Tylko kot za duży, albo dzieciak za mały.
Aż się boję oglądać.
Ostatnio edytowano Wto gru 28, 2010 23:53 przez Bryska4, łącznie edytowano 1 raz

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Dziewczyny nie zajmujmy się już tym zdjęciem, to czy to ten chłopak czy ktoś inny powinna ustalić policja. Ja ze swojej strony robię, co tylko możliwe, aby pomóc. Myślę, że wiele dobrego już zostało zrobione. Jeśli jeszcze można coś dodać to właściwie sformułować prośbę do organizacji w stanach pomagających zwierzętom z prośbą o wsparcie naszych działań w celu nagłaśniania sprawy i pomocy w wywarciu na właścicielach serwisu youtube nacisku, który doprowadzi do ujawnienia adresu IP i przekazania go Polskiej prokuraturze.

PS. Agoria napisała pięknego posta, czy można kogoś prosić o przetłumaczenie?

meliska1979

Post » Wto gru 28, 2010 23:54 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

W telewizji pokazali jak zaznaczyli tylko łagodniejsze fragmenty fimu.
Zmartwiła mnie wypowiedż rzeczniczki-jakoś tak bez przekonania mówiła.
To jest miejscowość Lubań Sląski.
Waldek
Ostatnio edytowano Wto gru 28, 2010 23:55 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

[poprzednia][następna]