K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 26, 2010 18:02 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Czy ktoś jedzie / jeździ / będzie samochodem w Wieliczce w najbliższym czasie (godz. 10-18)?

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto paź 26, 2010 18:24 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Czesio juz w domu grzeje tyłek, wpadł odrazu do kuwety :-)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto paź 26, 2010 20:15 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

To jest Lucky:
ObrazekObrazek

Wiem, że zdjęcia takie sobie, ale sama je robiłam. :oops:

Lucky ma ok. 1,5 roku, jest miziastą, wysterylizowaną burasią z Nowej Huty, która kocha ludzi i nie boi się małych psów. Lucky miała szczęście, że przed zimą zaopiekowała się nią starsza pani - wcześniej kocinka mieszkała u psychicznie chorego pijaka, który przed kilkoma tygodniami wyrzucił ją z domu. Na wolności sobie nie radziła: inne koty przeganiały ją od miski i wypędzały z budek. Lucky głodowała i chudła. Na szczęście trafiła na dobrą duszę, która ją czasowo przygarnęła. Niestety dłużej tam nie może zostać, gdyż koty-rezydenci bardzo ją prześladują i biedna Lucky prawie cały czas siedzi na regale.
Koteczka jest stuprocentowo kuwetkowa, wysterylizowana i odpchlona. Ma apetyt i powoli nabiera ciała. Wkrótce będzie odrobaczona i zaszczepiona.
Może być wydana do domu wychodzącego, ale w bezpiecznej okolicy. Może znajdzie się ktoś, kto pokocha zwykłą burą koteczkę - ona na pewno odpłaci mu całym swym kocim serduszkiem.
Zaraz wyślę tekst do ogłaszarek.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto paź 26, 2010 21:11 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Kinga Warmijska pisze:
BarbAnn pisze:
wanila pisze:wrzuciłam małą Sarę na fejsbuka

http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 6763021383

Sara jest juz chyba "zaklepana"

Lutra mówiła, że ma już umówiony domek

no to extra :ok:

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Wto paź 26, 2010 21:35 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Witam serdecznie. Agnieszko, spoznione, ale szczere zyczenia wszystkiego co najlepsze.
Siostry ladnie sie bawia, ale jakos zainteresowania nimi nie ma :( . a przeciez sa takie sliczne i coraz starsze. Pieknie rosna kobietki :D . Jak tam dzikuskowate rodzenstwo Zuzia i Tobi, te z oczkami do zakrapiania? Zrozumialam, ze troche zle znosza zamkniecie.... Miszelinko kochana, one poprostu traktuja czlowieka jak kogos kto je karmi, ale raczej na przytulanki to sie nie nadaja. Mnie ten motyw udal sie tylko z ich bratem Maciusiem. To wsciekle, co skakalo ci do twarzy to ma wiecej bialego? Bo taki doceniajacy to jest Tobiasz :D . Zuzia syczaca, ale mniej skaczaca; ma wiecej burego, a bialego prawie nie widac jak sie skuli.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Śro paź 27, 2010 0:29 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

dziewojki, komu dać fotki rzeczy na bazarek?
bo tak dzisiaj siedziałam oglądając serial i mi się dłubało, i wyszły mi 83 pary kolczyków 8O spakowałam, obfociłam bo mam po temu odpowiedni sprzęt - pytanie jak to wystawić i kto to ma zrobić. mogę ja w sumie, tylko nie wiem, czy tak to działa i czy serwer Miau.pl przyjmie taką ilość fotek ;)

anyway, jeśli każde pójdą choćby za dychę, a sądzę, że choć część pójdzie, to sumka będzie ładna. z racji bycia na etapie studenckim raczej inaczej niż w naturze nie wspomogę fundacji w ramach podziękowania za kocię :oops:

fotki do podejrzenia TUTAJ. w większości stal chirurgiczna, nieliczne elementy to miedź / stal powlekana / plastik powlekany.

a w międzyczasie Karmel przyssał mi się do swetra :1luvu:

EDIT: hm, chyba lepiej byłoby to zrobić na Facebooku.. biorąc pod uwagę odzew na tamtejsze wiadomości..?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro paź 27, 2010 7:30 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami.. informuje.. ze niestety jutro przywoze Fredzie.. przyjdziemy jutro wieczorem.. czy coś u kogoś się zmieniło i może dać jej dt? w przeciwnym wypadku zamieszka na chocimskiej.. to dla niej będzie straszne..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro paź 27, 2010 9:12 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Poznajecie kiciunie
Obrazek
Obrazek
Karmelka jednak jest bardzo zainteresowana bliższą znajomością ze świnką peruwiańską :D
Niestety właściciele musieli jej stworzyć specjalne M-1
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro paź 27, 2010 9:23 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Kocuria, taki kolczykowy bazarek może wystawić w 5 min, zerknij sobie na forum bazarkowym jak to przeciętnie wygląda, ustal cenę (w przypadku takiej ilości kolczyków chyba lepiej kup teraz), koszty przesyłki i voila :lol: Możesz spokojnie zamiast fotek bezpośrednio do wątku wrzucić linka do picassy, jakbyś jeszcze ponumerowała kolczyki w podpisach to już byłby ideał, ułatwiłoby kupowanie, bo wtedy wystarczy napisać, proszę nr 7, 8 i 30. Sprzedane można też łatwo oznaczyć, wpisując to w podpisie zdjęć, kupujący mają od razu info, że o ten model nie ma się już co bić. Jedyny mankament ;) to przy większym zbycie trzeba się zaprzyjaźnić z pocztą polską, co jak wiadomo przyjemne nie jest. Kasę za sprzedane rzeczy, przy tej ilości, najlepiej na własne konto razem z kosztami przesyłki, a potem hurtem na konto fundacji, bo inaczej to kupujący musieliby robić dwa przelewy :mrgreen:

A, no i cena nie musi być taka sama, są mniejsze, większe kolczyki, można zróżnicować, a to też może być w podpisie fotek. No i przygotować się na śledzenie wątku, odpowiadanie na pytania, odnośnie rozmiarów, materiałów itp :D
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro paź 27, 2010 13:14 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

ze względu na rajd w okolicach Harbutowic w ubiegłym tygodniu nie udało się nic tam zdziałać, bo policja nie wpuszczała przycinka została przeniesiona na tę sobotę. Kto może jechać i pomóc?

Aassiia, ja nic nie wiem o Wieliczce abyśmy mieli tam mieć jakiś kurs teraz.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro paź 27, 2010 14:17 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

TUTAJ topic na Miau.pl
TUTAJ album na Picasie

Podrzućcie znajomym, dajcie rodzinie, ceny są relatywnie niskie a cel przecież szczytny :)

Cała kasa (poza ew. kosztami przesyłki) rzecz jasna pójdzie na AFN - jak tylko zbierze się min. 100zł, przyniosę na Kocimską.

Swoją drogą, czy i kiedy dostanę kluczę na Kocimską?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro paź 27, 2010 14:32 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Kocuria pisze:TUTAJ topic na Miau.pl
TUTAJ album na Picasie

Podrzućcie znajomym, dajcie rodzinie, ceny są relatywnie niskie a cel przecież szczytny :)

Cała kasa (poza ew. kosztami przesyłki) rzecz jasna pójdzie na AFN - jak tylko zbierze się min. 100zł, przyniosę na Kocimską.

Swoją drogą, czy i kiedy dostanę kluczę na Kocimską?

klucze dorobione, czekają u mnie w domu na Ciebie to się jakoś umówimy na odbiór

Tweety

Post » Śro paź 27, 2010 18:50 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

edit_f pisze:zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami.. informuje.. ze niestety jutro przywoze Fredzie.. przyjdziemy jutro wieczorem.. czy coś u kogoś się zmieniło i może dać jej dt? w przeciwnym wypadku zamieszka na chocimskiej.. to dla niej będzie straszne..

:( :(
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Śro paź 27, 2010 21:16 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

Tweety pisze:ze względu na rajd w okolicach Harbutowic w ubiegłym tygodniu nie udało się nic tam zdziałać, bo policja nie wpuszczała przycinka została przeniesiona na tę sobotę. Kto może jechać i pomóc?

Aassiia, ja nic nie wiem o Wieliczce abyśmy mieli tam mieć jakiś kurs teraz.

Tweety

Post » Śro paź 27, 2010 23:33 Re: K-ów, 86 kotów, tak źle jeszcze nie było .....

O 21.00 telefon od pani od armaturek, że w szopie, z której zabrałam armaturki, cos bardzo małego siedzi i dzre się w cały świat.
No to pojechałam i niestety nie był rozwydzony krasnal, tylko ośmiotygodniowa kotka :evil: . Smiała na tyle, by wyjśc z ocieplanego katronu, patrzeć na mnie z odległości 2 m i drzeć się roszczeniowo. Nieśmiała na tyle, by nie podejśc. Po 40 minutach zabawy udało mi się ją osaczyć i podnieśc za kark. Zareagowała prawidłowo. Ponieważ ja już zakończyłam w tym roku sezon pomagania kotom :mrgreen: , zostawiłam malucha u praktycznie niechodzącej starszej pani, wraz z obietnicą, że jej ( też :mrgreen: ) znajdę dom.KOtka przepłoszona przy sikaniu na dywan, odnalazła kuwetę, gdzie się załatwiła, ucieka, ale złapana nie protestuje, drze sie o wszystko ( np o zgubioną zabawkę). Ewidentnie szuka mamy, ale skoro mama od kilku godzin nie przyszła, to chyba nie było sensu zostawaić jej na noc w tej komórce. Oglaszam konkurs na wymyslenie, skąd ona si e tam wzięła. Nie sądzę, by ja ktoś podrzucił. Przyszłą z mamą do stołówki i zabładziła? Wg mnie miala wcześniej kontakt z człowiekiem;za słabo ucieka i się broni

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

[poprzednia][następna]