KOCIE ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ 4 adopcje, nowy kot :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 18, 2004 21:22

Hurra !
a to kciuki za następne prawdziwe domy :ok: :ok:
Obrazek + Obrazek

basia

Od: Czw mar 21, 2002 13:38

Post » Nie sty 18, 2004 23:27

KROPCIA
Kropcia trafiła do schroniska dwa dni temu. Jest młodziutką (nie ma jeszcze roku), uroczą kotką. Jest drobniutka, ma prześliczną czarną kropeczkę koło nosa. Futerko ma białe na brzuszku, łapakch i pyszczku, główka i grzbiet są czarne.
Była kotką pana, który z powodu choroby nie był w stanie się nią dalej opiekować.
Kropcia jest wesoła i pogodna, koty w schronisku traktuje jak swoich dawno nie widzianych kolegów.

Kropcia została adoptowana przez Kaskę i Jacka 18.01.2004 r. :dance: :dance2:

Kropcia znalazła dom 22.01.2004 r.
Ostatnio edytowano Nie sty 25, 2004 19:11 przez ryśka, łącznie edytowano 2 razy

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie sty 18, 2004 23:48

KOKO
Czarna, czteroletnia kotka, przywieziona przez właściciela do schroniska tego samego dnia co Kropcia.
We wrześniu wpadła pod samochód, od tej pory ma bezwładny ogonek i zdarza jej się sikać poza kuwetą...
Pan, który ją przywiózł twierdzi, że już nie chce i nie może trzymać jej w domu.
Myślałam, że sikanie po wypadku oznacza u niej sikanie "pod siebie" - cały czas ją obserwujemy i kotka nie posikuje. Sądzę więc, że być może chodzi o raczej o to, że przestała korzystać z kuwety, a nie o to, że niekontrolowanie oddaje mocz.
Bardzo chciałaby znów mieszkać razem z człowiekiem.
Wzięta na ręce łasi się, przytula, mruczy... Czasem siada na oknie i płacze z rozpaczy - źle się czuje w schronisku...

http://upload.miau.pl/2172.bmp
http://upload.miau.pl/2173.bmp

Koko została adoptowana przez set 18.01.2004 r. :dance2: :dance:
Ostatnio edytowano Śro mar 03, 2004 23:14 przez ryśka, łącznie edytowano 3 razy

ryśka

Post » Wto sty 20, 2004 10:44

:dance2: rys-ka, rys-ka, rys-ka :!: :!: :dance:

Ada

Od: Wto lis 18, 2003 13:25

Post » Czw sty 22, 2004 18:04

:D Dotarły paczki dla Kucharka i Mefista. :D Dotarła też jeszcze jedna wspaniała paczka, na której pisze tylko jedno słowo, brak adresu zwrotnego i nie mogę się domyślić dla którego to kociaka. Proszę o podpowiedź. Słowo zaczyna się na literkę "A" :lol:

Z najnowszych wieści: Kropcia znalazła dom. Mieszka teraz w Starych Tarnowicach, nowa pani i pan są bardzo czuli, mam nadzieję, że dobrze się Kropcią zajmą.
Kasko - Twoje adoptowane kociaki mają szczęście wielkie - już drugi Ci "uciekł" ze schroniska 8)

I jeszcze jedna wiadomość:Malwinka znalazła dom w Tarnowskich Górach. Zadziające, ale oddałam ją przez "przypadek" 8) Tzn. pan z którym rozmawiałam przez telefon prosił by mu doradzić którą kotkę ma wziąć. Myślałam o Kacperkowej, ale (nie wiem jak to się stało!!) cały czas wymieniałam imię Malwinka (przez pomyłkę 8O ). Pan pojechał do schroniska i poprosił o... Malwinkę. Widocznie tak miało być :lol: :D 8)

ryśka

Post » Czw sty 22, 2004 18:37

ryśka pisze:Z najnowszych wieści: Kropcia znalazła dom. Mieszka teraz w Starych Tarnowicach, nowa pani i pan są bardzo czuli, mam nadzieję, że dobrze się Kropcią zajmą.
Kasko - Twoje adoptowane kociaki mają szczęście wielkie - już drugi Ci "uciekł" ze schroniska 8)

:lol: :lol: :lol:
Prosimy o następnego podopiecznego ( Tz proponuje takiego z najmniejszą szansą na adpcję ;) )
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Czw sty 22, 2004 19:57

Rysienko :D :D :D .
Spoznilam sie . Wysłam priorytetem, ale jeszcze nie doszła do Ciebie paczuszka m.in. z portretem Malwinki (po to mi było zdjęcie). Ja czasem bawię się w ołówkowe szkice portrecików zwierzaków (kotów, a czasem psów). Ponieważ modele nie usiedzą, korzystam ze zdjęć. To miała być niespodzianka, ale właśnie - spóźniłam się, żyję baaardzo szybko i nie mogę nadgonić (na forum też rzadko zaglądam). Resztę paczuszki rozdysponuj według własnego uznania, ale portrecik, jeśli będzie możliwość, przekaż Malwince - niech to będzie pamiątka dla jej opiekuna.
A ja poproszę o jakieś naprawdę potrzebujące i mające małą sznsę na adopcję kocie życie.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw sty 22, 2004 20:10

Wydaje mi sie ze dzis powinna przyjsc moja paczka (chyba tez nie napisalam dla kogo :oops: ) ... ale nie wiem czy to ta o ktorej mowisz... Moja wysylalam przesylka kurierska firma Sprinter i w srodku jest koperta dla Ciebie przyklejona do pudelka chrupek :) (jako znak rozpoznawczy :) Na kopercie jest napisane "Magda"
Obrazek

Anusia

Od: Pon sie 25, 2003 15:45

Post » Czw sty 22, 2004 23:40

Anusiu!!! Dzięki!!! To właśnie ta paczka!!! :D :D :D

Kasko, Anko - chwilowo niezagospodarowanych kotów brak 8) Zaczekacie?

Anko - oczywiście postaram się przekazać portret!! :D

ryśka

Post » Pt sty 23, 2004 0:08

Dzwoniłam dziś do Gazety Wyborczej w sprawie zamieszczenia ogłoszeń ze zdjęciem:
jeden cm zdjęcia (pionowo) liczy się jak cztery linijki tekstu. Jedna linijka kosztuje 9,60 zł. Biorąc pod uwagę, że zdjęcie musiałoby mieć conajmniej 5 cm żeby było cokolwiek widać + ok. 2-3 linijki tekstu to koszt zamieszczenia takiego ogloszenia jest po prostu olbrzymi. Myślę, że to nie ma sensu.
Co Wy na to?

ryśka

Post » Pt sty 23, 2004 0:12

nie ma, chyba ze dogadasz sie z kims w redakcji, u nas w lokalnej mamy super dziewczyne, i wszystko jest latwiejsze
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Pt sty 23, 2004 0:15

Eve - Ty mi miałaś coś policzyć :twisted: PAMIĘTASZ?

U nas w "Kot czeka na czlowieka" nie można zamieszczać zdjęć.

ryśka

Post » Pt sty 23, 2004 0:19

Pamiętam, ale mi mozg wysiadl, nie chcesz wiedziec dlaczego

w tej rubryce mozna tylko malutkie zdjecia fakt, ale moze ktos zgodzi sie napisac krotki artykul o adopcjach z fotkami
tone zwierzakow tak upchnelam w niezlych domach

[size=9]tlumacze tekst filozoficzny, zaraz sie porzygam [/size]

eve69

Post » Pt sty 23, 2004 0:23

eve69 pisze:Pamiętam, ale mi mozg wysiadl, nie chcesz wiedziec dlaczego

w tej rubryce mozna tylko malutkie zdjecia fakt, ale moze ktos zgodzi sie napisac krotki artykul o adopcjach z fotkami

Chcę chcę chcę chcę chcę - napisz :twisted:

W tej rubryce nie możnau nas WCALE zdjęć.
a artykuły w styczniu były już dwa 8)

ryśka

Post » Pt sty 23, 2004 0:26

ryśka pisze:
eve69 pisze:Pamiętam, ale mi mozg wysiadl, nie chcesz wiedziec dlaczego

Chcę chcę chcę chcę chcę - napisz :twisted:]

wiedzialam, tak wiem , sama chcialam
napisze
jak skoncze to goowno

ryśka pisze:[W tej rubryce nie możnau nas WCALE zdjęć.
a artykuły w styczniu były już dwa 8)

może wyslac Wam jak powinna porzadna rubryka wygladac ? :twisted: :twisted:

eve69

[poprzednia][następna]