Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 23, 2010 13:27 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 2 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

Rybka_39 pisze:Ewa, ale można by wziąc koty takie, których jesteśmy pewni, ze nie mają pp...

PS Ewa kiedy jedziesz przez Warszawę?
Za zwrotem kosztów dałabyś radę zawieźć psa w okolice Wawy? :oops:

zadzwońmy się a mogłby ktoś jechac z Piotrkiem jako pasażer? bo pies i kot i tylko kierowca to może być lekki sajgon

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 23, 2010 13:29 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

Wiecie bardzo fajnie sprawdzają się takie kartonowe pudełka po owocach na legowisko.
Może ktoś ma dostęp np.w Biedronce albo gdzieś indziej.
Z takiego posłanka kociaki nie przesuwają kocyka i trudniej wtedy ubabrać trocinami lub np rozlaną wodą.
Widać taki kartonik w tle za kotkiem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw wrz 23, 2010 13:41 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

Będziem zbierać :mrgreen: kartoniki, gazety, stare szmaty - wszystko co się da, rękawiczki, igiełki, strzykawki :ryk:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw wrz 23, 2010 13:44 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

majencja pisze:Będziem zbierać :mrgreen: kartoniki, gazety, stare szmaty - wszystko co się da, rękawiczki, igiełki, strzykawki :ryk:

od tego pewnie zaczyna się nerwica psychologiczna zwana "zbieractwem" a na starość nas zamkną w jednym domu wariatów :ryk:

Filomen

Post » Czw wrz 23, 2010 14:06 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

Filomen pisze:
majencja pisze:Będziem zbierać :mrgreen: kartoniki, gazety, stare szmaty - wszystko co się da, rękawiczki, igiełki, strzykawki :ryk:

od tego pewnie zaczyna się nerwica psychologiczna zwana "zbieractwem" a na starość nas zamkną w jednym domu wariatów :ryk:

No bo zanim się zawiezie gdzieś trzeba zbierać :ryk:
Jak się ma takie małe mieszkanie jak ja to czasami juz trudno przejść koło rowera gazet wózka na działkę 8O
No może kiedyś będzie miejsce na to w nowej siedzibie Kociej Chatki :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw wrz 23, 2010 14:14 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

Filomen pisze:
Rybka_39 pisze:Ewa a w ajkich godzinach i na czym ma polegać praca osoby postawionej na stoisku?

z tego co mówiła ta kobieta to chyba nawet mozna zostawić koty i potem je odebrać przed zamknieciem, tylko zawsze lepiej tam byc choc chwilę na miejscu. Przygotowałabym ankiety. Ja jeszcze spróbuję zadzwoenić do tej Kasi moze ona miałby czas. Kurcze szkoda mi tej okazji bo moze maluchy by mozna było choć część wyadoptować. Po 15 mogłabym tam przyjechać też. Nie wiem tylko ile bede czekac na samolot na lotnisku bo córkę odprawiam. Jak nie będzie opóźnień to byłabym pewnie ok. 15
w zyciu tego nie robiłam ale zawsze jest ten pierwszy raz :lol:

Trzeba by zabrać też chyba takie umowy adopcyjne
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw wrz 23, 2010 14:24 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

dla takich chwil warto robić to co robimy :1luvu:
sms od nowej Pani Brusi - malusiej zdechlaczki ze schronu
Dzien Dobry!Jestem opiekunka BRUSI. Jestem nia zachwycona. Proces wychowania mnie i meza przez nia jest ok. Z zasady ok. godz 1 mam gryziony nos, o 3 uszy i myje mnie. Hula po 72 m, ma duzo zabawek.Pieszczota. I juz wiadomo kto rzadzi.Jestem wdzieczna, bo Brusia daje tyle nam, ze zastepuje mi dzieci w swiecie

Filomen

Post » Czw wrz 23, 2010 15:08 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

jeziu, jakie cuda slodziasne :1luvu: :1luvu: :1luvu: co jeden kocio to piekniejszy :1luvu: :1luvu: :1luvu: Trzymam kciuki z calej sily, zeby sie domki znalazly :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw wrz 23, 2010 17:08 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

Kociara82 pisze:jeziu, jakie cuda slodziasne :1luvu: :1luvu: :1luvu: co jeden kocio to piekniejszy :1luvu: :1luvu: :1luvu: Trzymam kciuki z calej sily, zeby sie domki znalazly :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Oj kciuki potrzebny a ludzie o dobrych sercach jeszcze bardziej :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw wrz 23, 2010 17:11 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

Dziewczyny chodzące do schronu, jak myslicie czy kawałki polarowe przydałyby sie dla kociaków w schronie?

Prawdopodobnie uda mi sie dojechac w sobote do Sosnowca, mam wór ciuchów. Nie wiem , o kórej bedę ale niestety nie będe miała samochodu żeby gdzies podjechać (pojade z Piotrem) więc prawdopodobnie zostawie wszystko u....Teresy bo mieszka najblizej mojej Mamy 8)

Zastanówcie sie czy mam przywieźć te ścinki polarowe, bo jutro mam do odbioru :)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw wrz 23, 2010 17:35 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

Iweta pisze:Dziewczyny chodzące do schronu, jak myslicie czy kawałki polarowe przydałyby sie dla kociaków w schronie?

Prawdopodobnie uda mi sie dojechac w sobote do Sosnowca, mam wór ciuchów. Nie wiem , o kórej bedę ale niestety nie będe miała samochodu żeby gdzies podjechać (pojade z Piotrem) więc prawdopodobnie zostawie wszystko u....Teresy bo mieszka najblizej mojej Mamy 8)

Zastanówcie sie czy mam przywieźć te ścinki polarowe, bo jutro mam do odbioru :)

Iwonka tylko takie troszkę większe na poslanka jednorazowe.
Ja zszywam te co od ciebie dostałam, ale problem mam z wypełnieniem a i podusia zszywana jest z 6 lub 8 kawałków i nie za bardzo daje radę to szywać.
Więc chyba tylko większe prostokąciki.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw wrz 23, 2010 17:54 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

Dorota Wojciechowska pisze:Wiecie bardzo fajnie sprawdzają się takie kartonowe pudełka po owocach na legowisko.
Może ktoś ma dostęp np.w Biedronce albo gdzieś indziej.
Z takiego posłanka kociaki nie przesuwają kocyka i trudniej wtedy ubabrać trocinami lub np rozlaną wodą.
Widać taki kartonik w tle za kotkiem
Obrazek

takich kartonow moge ci przywiesc jednorazowo ile chcesz z pracy,jezdze po sklepach to maja tego duzo-jakie chcecie kartonowe,drewniane skrzyneczki...
w poniedzialek juz chyba powinnam isc do pracy-narazie do jutra mam L4
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw wrz 23, 2010 21:11 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 2 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

Filomen pisze:
Rybka_39 pisze:Ewa, ale można by wziąc koty takie, których jesteśmy pewni, ze nie mają pp...

PS Ewa kiedy jedziesz przez Warszawę?
Za zwrotem kosztów dałabyś radę zawieźć psa w okolice Wawy? :oops:

zadzwońmy się a mogłby ktoś jechac z Piotrkiem jako pasażer? bo pies i kot i tylko kierowca to może być lekki sajgon

jeżeli pani Marcie odpowiadałaby niedziela to mozemy pojechać z Piotrkiem razem i zawieźć Tanię ale ktoś musiałby obskoczyć schronisko oraz te koty w Pogorii. Z tego co mi mówila ta kobieta ze sklepu zoo - można koty zostawić w klatkach - klaty przygotują i nie trzeba cały dzień z nimi siedzieć. ale na pewno parę godzin trzeba by spędzić. jutro mam jej dac odpowiedź - szkoda mi tej okazji bo może by te maluchy ze schronu znalazły dom.
Rybka a pies to jaki ? duży, spokojny ? jak reaguje na jazdę autem?

Filomen

Post » Czw wrz 23, 2010 22:07 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

No faktycznie Ewa takiej okazji nie można przepuścić, ja coś mogłabym pomóc w sobotę niedzielę ale sama nie wiem co mogłabym po akcji kociaki odebrać, albo w jednym dniu jechać do schronu, ale nie w sobotę :( kurcze szkoda że nas tak mało :( Ewa mam w domu regał z otwartymi półkami planowałam go zaadoptować do nowej siedziby Kociej Chatki, ale w tej chwili nie ma na to widoków, ma około 5 - 6 półek myślę że spokojnie można by go wstawić na kwarantanne i byłoby sporo miejsca na układanie pewnych rzeczy, może stanąć w tym miejscu co ten niski regał, postaram się go podrzucić w weekend do schronu, ale przydałby się ktoś do skręcenia regału, najwyżej zmagazynujemy go gdzieś na terenie schronu i potem go można złożyć i wstawić na kwarantanne.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw wrz 23, 2010 22:10 Re: Schron. Sosnowiec - kotka z 4 dzieci 2 tyg pilnie DT s.26 !!

MartynaP pisze:takich kartonow moge ci przywiesc jednorazowo ile chcesz z pracy,jezdze po sklepach to maja tego duzo-jakie chcecie kartonowe,drewniane skrzyneczki...
w poniedzialek juz chyba powinnam isc do pracy-narazie do jutra mam L4

Martyna chcemy ile tylko możesz zmagazynujemy w schronie bo miejsca tam pod dostatkiem i będzie się wymieniało w razie potrzeby na nowe :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]