KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2010 21:14 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

dziewczyny, nie rozwalajcie tak tego tematu z kocięcymi oczkami :ryk: :ryk:

Kiedyś szukałam takiej informacji, bo kocięta, które wzięłam z matką miały niebieskie oczka, a po miesiącu okazało się, że po niebieskim ślad nie pozostał. Przez chwilę zajmowałam sie tym tematem, czytałam, pytała, obserwowałam. I właśnie taki jest wniosek: w okolicach 8 tygodnia życia kociętom zmienia się kolor oczek. Wypraktykowana na wielu kociakach. Ostatnie, te które mam teraz, właśnie niedługo 8 tygodni i ich oczka nie są już błękitne jak jeszcze niedawno.

Filmik super :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro cze 16, 2010 21:22 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

no wlasnie rozwalamy bo sie nie zgadza za diabla :> Gaga NA PEWNO kilka dni temu skonczyla dopiero miesiac.

chyba ze seja od nauki zaczyna wzrok tracic :ryk:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro cze 16, 2010 21:28 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

Gaga zawsze miała te oczka takie dziwne, jakies takie metne, ni to bure ni to zielone ni to niebieskie...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw cze 17, 2010 10:40 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

Poker71 pisze:no wlasnie rozwalamy bo sie nie zgadza za diabla :> Gaga NA PEWNO kilka dni temu skonczyla dopiero miesiac.

chyba ze seja od nauki zaczyna wzrok tracic :ryk:

Okulistę mam w planach ...

:D moja praktyka w kociakach - u mnie zmieniają po miesiącu... może to cecha osobnicza albo zależna od pochodzenia??

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw cze 17, 2010 11:07 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

Nie chcę się chwalić, ale kociaki od wtorku wykończyły już jedną 100g saszetkę mleka...a dziś czwartek...
Mimo , że sobie uzupełniają już same, mleko kochają...mocno...
Żarłoki :twisted:

seja

Post » Czw cze 17, 2010 21:32 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

Nie pośpię w ciągu dnia...bo wpadnie Hoga i mnie wygryzie po uszach jak chce mleka...
Gaga pcha się z łapami na twarz i ssie mnie po ustach...

A dziś zawitała do na Jumi.
Mała kulka futra...w tym samym wieku co reszta towarzystwa , ale widać, że karmiona mlekiem mamusi :D
Wielka w porównaniu do Hogersy i Gagersicy :)

seja

Post » Pt cze 18, 2010 12:05 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

Nikt do nas nie zagląda :(

Trio rośnie i źre :D
W tej chwili obżerają się Feline Porta21 tuńczyk z wołowiną...puszki pierwotnie kupiłam Tinie z okazji jej pierwszych urodzin...ale Tina... cóż suszyła w misce takie rarytasy więc puszki przypadły w udziale już wybrednym kociętom...bo one suszą animondę w jednej z misek...

Jeszcze jak Marea podrzuci mi Suzi albo nie wiem jakie koty :) to zaczniemy gotować skrzydełka z kuraka, tak jak w zeszłym roku :)
Hicior póki się bandzie nie przejadł... później była Smila puszkowana, też się przejadła...

Hogi i Gagi z Jumi już się trochę lepiej dogadują, chociaż Jumi będzie potrzebować czasu, bo widać, że dzikuska :D mimo całej swojej miziastości :)

seja

Post » Pt cze 18, 2010 12:31 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

:) Zobaczymy jak będzie u mnie w domu z Suzi, jak będzie wielka awantura to ją odstawię do Ciebie...ale mam nadzieję TZ tydzień wytrzyma :roll:

Niebawem zrzucę Ci kociaki od Zdenki, na początku tyg. jeszcze trochę dzikują, ale dobrze rokują :ok: oba czarno białe, dziewczynka bardziej płochliwa ale wzięta na ręce nie gryzie :) chłopak lubi drapanie i mizianie, ale jakoś nie mam jeszcze odwagi brac go na ręce :lol: u Pani Zdeni w klatce czują się bezpieczne...nawet nie bardzo chcą z niej wychodzić...czasem wycupną ale jak coś się dzieje to pędem do klatki spowrotem...myślę że w tej klatce Ci je przekaże :) Ich mamusia która nie może dojść do siebie po sterylce jest razem z nimi w pokoju, siedzi w transporterku, jest otwarty ale ona tam siedzi, wczoraj włożyłam jej na chwilę jej córcie :) wylizała jej łepek ale maluch ma inne sprawy na głowie niż przesiadywanie ze "starą" za to chłopaczek na mamę w ogóle nie reaguje, niewdzięcznik :) ona cała noc latała koło zamkniętej piwnicy w której on był uwięziony...
Chłopaczek ma więcej czarnego niż białego, i lekko przedłużony włos, śliczny jest :) dziewczynka..wklejałam zdjęcie w wątku Hallerowym, ma białą smugę idącą przez cały łepek :)
Obrazek

Marea

Post » Pt cze 18, 2010 12:53 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

Im więcej tym weselej ;)

Jak mama pojedzie na urlop to zgarnę od niej jej koty, bo już nie mogę słuchać, jak to ona musi te kuwety sprzątać i że w domu wszystko poniszczone i że wraca do domu , to tylko te kuwety ciągle sprząta...i sprząta...

4 duże i banda małych :ryk: Minia dostanie zawału :D albo zaleje mi w stresie całe mieszkanie...

Jak mi podrzucisz resztę, to będę miała taką ilość kociestwa jak w zeszłym roku... tylko , że wtedy miałam dwa duże , a reszta same szczury :twisted:

Poznasz :) moją Seniorkę rodu :) Minię( tak realnie to ma na imię Michita-jak ją znalazłam byłam na fali nauki j.hiszpańskiego) :) 12 lat zacznie w sierpniu... ciągle nie mogę uwierzyć , że to już tyle czasu... tak przecież niedawno gotowałam jej dorsza na parze, bo miała przewlekłe zapalenie jelit i wynicowany tyłek na 1.5cm i odwodniona była i robale ...o dziwo pcheł nigdy nie miała...i taka czarna była, że ją dwa razy szorowałam i czarna woda szła...dopiero wtedy się okazało , że ona ma coś białego...brudna była , że mała głowa...cóż śmietnikowe życie...
A teraz kanapowiec z długimi ząbkami :D zazdrośnik i terrorysta :D
Ten czas leci...

seja

Post » Pt cze 18, 2010 13:13 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

:mrgreen: Na nowych śmieciach będziesz mieszkała rzut beretem ode mnie, gdzie to dokładnie jest? ja do Galerii Bałtyckiej mam z buta kilka minut...
Pisałam do ojca sms-a czy dziś koło 17 mógłby podjechać, dam Ci znac :ok:
Obrazek

Marea

Post » Pt cze 18, 2010 14:18 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

Marea pisze::mrgreen: Na nowych śmieciach będziesz mieszkała rzut beretem ode mnie, gdzie to dokładnie jest? ja do Galerii Bałtyckiej mam z buta kilka minut...

Wrzuć w googla mapy :) :) to tam :)
Ostatnio edytowano Pt lip 08, 2011 7:06 przez seja, łącznie edytowano 1 raz

seja

Post » Pt cze 18, 2010 15:04 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

seja pisze:
Marea pisze::mrgreen: Na nowych śmieciach będziesz mieszkała rzut beretem ode mnie, gdzie to dokładnie jest? ja do Galerii Bałtyckiej mam z buta kilka minut...

Wrzuć w googla mapy :) jesionowa 15b :) to tam :)

wg. google 1.3 km z Skarżyńskiego 3 :mrgreen: ok 17 min ale wg mnie szybciej :mrgreen:
Obrazek

Marea

Post » Pt cze 18, 2010 15:41 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

Będę na wyciągnięcie ręki ;)
Tylko do Wetów będę miała daleko...

seja

Post » Pt cze 18, 2010 20:10 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

ciągle mi się wierzyć nie chce ze to ten sam mały wypłosz...

Obrazek

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt cze 18, 2010 22:18 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... trzymamy kciuki!

Ano ten sam, tyle że starsza :)

seja

[poprzednia][następna]