MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 23:23 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

aassiiaa to se pośpiewałyśmy :wink: Idę spać, bo jakoś nikt tu ze mną nie chce gadać :twisted:
Mysza, jesteś tu jeszcze, bo jakoś na zmianę ktoś tu znika :roll:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro kwi 21, 2010 7:40 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Tricolorka, która jest u mnie na imię ma Maja. Tak miała wpisane w książeczce i jakoś tak do niej pasuje, więc nie zmieniałam :) Straszny przytulak jeśli chodzi o ludzi, natomiast widać, że przerażona jest całą tą sytuacją. Znalazła sobie miejsce w szafce pod zlewozmywakiem i tam sobie przesiaduje. Je, ale porcje jak wróbelek. Ona wogóle jest strasznie malutka, drobniutka.
Wieczorem postaram się porobić fotki, bo wtedy dziewczyna robi się odważniejsza i wychodzi z ukrycia.

Koteczka od p.Ali, jak już Basia pisała ma się całkiem dobrze. Cieszymy się tym bardzo, bo nawet sam wet mówił, że zabieg jest trudny i bardzo bolesny dla kota. Na początku przyszłego tygodnia pojedziemy wyciągnąć szwy. Koteczka jest u p.Ali tymczasowo i też szuka domu. Jest bardzo łagodna i dla ludzi i dla innych zwierząt. Więcej o niej napisze po następnej wizycie u weta, bo przyznam się, że ostatnio wszystko działo się trochę na wariackich papierach i nawet nie zorientowałam się w jakim wieku może być :oops:

Dzisiaj do swojego domu ma jechać Tess. Pani przygotowywała się już od dłuższego czas, ale oczywiście, żeby nie było zbyt prosto Tess od rana kicha, smarka, oczko się zapaskudziło...no i nie wiem co z nią zrobić :roll: Pani wie o jej problemach zdrowotnych , o tym, że jest delikatną koteczką i deklaruje, że doleczy ją u siebie. Porozmawiamy na żywo i wtedy zdecyduje.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro kwi 21, 2010 9:05 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

W bloku, gdzie zaginął Buster nikt kota nie widział. Mama mojego informatyka, która tam mieszka, przeprowadziła rozmowy z sąsiadami. Mieszkańców bloku bardzo poruszyły nasze ogłoszenia i jeżeli tylko kota tego lub podobnego zobaczą na pewno będą dzwonić. Tam jak się okazuje mieszka dużo osób kochających zwierzaki, a tacy jak wiemy reagują i widza jak coś nowego się pojawi. Zresztą te osoby z którymi rozmawialiśmy mówili nam o kotach, które tam bytują i sami te koty widzieliśmy, więc wiedzą co w okolicy się dzieje :wink: Niestety to wszystko tylko potwierdza nasze obawy, że kotu musiało przytrafić się coś innego niż niekontrolowane wyjście z mieszkania :( Tylko jak się tego dowiedzieć. Może my go szukamy zupełnie nie tam, gdzie powinniśmy.

Barbara Horz

Post » Śro kwi 21, 2010 16:24 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Oświadczam wszem i wobec, że jak mamy KRS to zamierzam odjajczyć Piniego i zrobić mu badania wszelakie. Sierść mu odrasta, ale jakoś to wszystko nie daje mu i mnie spokoju.

Oczywiście jakby się znalazła Dobra Dusza coby to zasponsorowała i przelała pieniązki na konto, które dzieki temu, że mamy KRS możemy ujawniać to będę wielce wdzięczna a Pini postara się znieść to wszystko po męsku z trzęsącymi sie oczami :twisted:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro kwi 21, 2010 17:28 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Jako, że przede mną ciągle ten chol...y PIT do wypełnienia :evil: to teraz mam dylemat. Wpisywać należy dalej te dane:
Nazwa OPP: MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT - VIVA!
Numer KRS: 0000135274
informacje uzupełniające: "MIAUKOT"

czy jakieś nowe, skoro jest już KRS przyznany ? Jeśli tak, to jaki ?

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Śro kwi 21, 2010 17:38 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Manu pisze:Jako, że przede mną ciągle ten chol...y PIT do wypełnienia :evil: to teraz mam dylemat. Wpisywać należy dalej te dane:
Nazwa OPP: MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT - VIVA!
Numer KRS: 0000135274
informacje uzupełniające: "MIAUKOT"

czy jakieś nowe, skoro jest już KRS przyznany ? Jeśli tak, to jaki ?

Do PIT-u należy podawać zacytowane dane.

aassiiaa

Post » Śro kwi 21, 2010 17:41 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Kurcze... w zeznaniach opiekunów tylko to "niekontrolowane wyjście" się chyba zgadzało...
Tydzień poza domem.
Z jednej strony jest Eulalka, która się znalazła, z drugiej Forte - po której słuch zaginął :( Bardzo bym chciała, by Buster dał się znaleźć :(

Maja? Ładnie :) Mocne kciuki za domek Tess :ok:

Idę spać, bo jakoś nikt tu ze mną nie chce gadać
... Możesz nucić na AAAaaa...lbiś? Aaaaa....thena? Aaaa...zara? Itp. :) :mrgreen: Wiadomo, o sso chozzzi 8)

Czy te dwie koteczki: uchatkę i Maję wciągać na listę na 1. stronie wątku? Kotka po operacji trochę Ordonkę przypomina... Miała "incydent" z bronią, który pozostawił ślad na jej prawej bodajże skroni. Tak mi się skojarzyło.

I też jeszcze PIT-u nie rozliczyłam :placz: :rudolf:
Nienawidzę tych rubryczek i cyferek, i w ogóle :cowsleep:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro kwi 21, 2010 22:15 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Mam fociaka Mai.
Jest śliczna :D

Ada nie ma netu, a ja kabelka, coby fotę zrzucić z komóry na kompka :roll: Znaczy kabelek GDZIEŚ jest... Po prostu chwilowo nie funkcjonujemy w tej samej czasoprzestrzeni :roll: .

Mówiłam, że Maja jest śliczna? :1luvu:

EwKo

Post » Czw kwi 22, 2010 15:19 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

EwKo ja o tak późnej godzinie to nawet nie wiem co myślę, a co dopiero co piszę, więc pozostaje mi tylko nucenie :wink:

aassiiuu ja wiem, że potrzeba wyciachania Piniego jest coraz to większa, ale nie mamy jeszcze NIP-u, co byś mogła dostać fakturę :wink: Zanim dostaniemy NIP to muszę złożyć wniosek o Regon. Cały dzień go dziś wypisywałam, no może nie cały a w czasie przerwy w pracy, ale i tak z nim nie zdążyłam do GUS-u :evil: Oczywiście fundusze jak najbardziej można już zbierać na konto fundacyjne, bo jest już bliżej niż dalej do całej papierologii :wink:

PIT-u też jeszcze nie rozliczyłam. Nie wiem na co czekam, pewnie jak zawsze na ostatni moment :roll:

Poza tym chcę podziękować w imieniu kociastych Batce za paczuszkę dla Gabona i Lenki :aniolek:

Koty bardzo się ucieszyły co widać na załączonym obrazku :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co by tu na szybko zjeść ?

Obrazek

Może nikt nie patrzy i mi się uda coś wykraść ?

Obrazek

Czerwonej myszki jeszcze nie jadłam :roll:

Obrazek

Ciekawe, czy mi coś zostawią ?
Obrazek

Będę pilnować paczuszki w ukryciu :kotek:

Obrazek

A ja wejdę do środka i się nie podzielę :twisted:

Obrazek

No może myszkami ewentualnie :roll:

Barbara Horz

Post » Czw kwi 22, 2010 21:02 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Basiu to co napisałaś o papierkach wcale mnie nie ucieszyło :evil:

aassiiaa

Post » Pt kwi 23, 2010 10:01 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

To cię pocieszę :wink: MAMY REGON ! - tak od ręki dostałam :D

Mnie ta papierologia też nie cieszy, bo wczoraj znowu wydałyśmy kupem kasy na żwiry i karme :evil: Ja mam do badań znaczną grupę kotów, które podejrzewam o problemy urologiczne. Do tego dziś po raz kolejny widziałam Gabona w kuwecie jak niby coś robił, a nic nie zrobił. Nie mam pojęcia czy ma problem z qpalem, czy siu. Jutro jestem cały dzień w domu i mam zamiar zamknąć go na osobności w pokoju z kuwetą . Zobaczymy co z tego wyjdzie, o ile strzymam to więzienie, bo on bardzo nie lubi być sam :evil: To wogóle dziwne, bo on jest wesoły, biega i dopomina się głasów. Dziś szczotkowałam rano mojego Maćka, który lubi się zakłaczać i Gabon wrył się między Maćka, a szczotkę i musiałam go wyczesać, bo mi rękę pazurami łapał jak szczotkowałam nie jego :twisted:
Przydało by mi się więcej rąk do szczotkowania kotów. Wszystkie koty u mnie uwielbiają się czesać w przeciwieństwie do psa, który nie znosi, a ma długą sierść i się kołtuni :evil:

Wczoraj z zakupów o mało co nie wyszłyśmy z Adą z kotami :twisted: Ada nawet rzuciła do faceta "koleżanka ma w torebce kota" , a ten z podejrzeniem popatrzył na moja torebkę :wink: Muszę następnym razem zabrać aparat i porobić fotki tym małym scurom :wink: One są boskie :love: Ja wiem. Nie jestem normalna :roll:

Barbara Horz

Post » Nie kwi 25, 2010 13:54 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Barbara Horz pisze:
Obrazek

A ja wejdę do środka i się nie podzielę :twisted:

Czyżby Gabonik? 8)

Cieszę się, że z regonem poszło tak szybko :mrgreen:
Miła odmiana!

Fotka Mai:

Obrazek

EwKo

Post » Nie kwi 25, 2010 16:55 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Maja śliczna, ale faktycznie kruszynka.

Dziś znowu cały dzień grzebię się w papierach. Już chyba wolę kuwety zmieniać :wink:

Od kilku dni Marcel jakiś niewyraźny. Dużo śpi i nie chce się bawić z psem. Jak na zdiagnozowanie choroby trochę mało, ale normalnie też nie jest. Któryś kot rzyga mi od kilku dni wodą, nie śliną, ale właśnie wodą. Może to Marcel, ale go nie przyłapałam. Od wczoraj robię mu kurację odkłaczającą bezo-petem. Dziś jeszcze mi żaden nie narzygał, więc może trafiłam :roll:

Ponieważ zaczął się pchli okres bardzo by nam się przydał Frontline w sprayu. Nie wiem kiedy on tak podrożał. Psu dałam na kark strongholda to może lokatorów nie przyniesie, ale w razie czego nie mamy nic co by szybko zaaplikować. Zapasy nam się pokończyły :(

Barbara Horz

Post » Nie kwi 25, 2010 17:28 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Uff, PIT rozliczony... Wkurza się człowiek, że tyle kasy oddaje do fiskusa, ale zawsze sobie mówię, że jest jeden plus 8) - im więcej im oddać trzeba, tym większy 1% z tego zabieram dla innych :twisted:

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Nie kwi 25, 2010 17:45 Re: MiauKot:BYTOM-zaginął BUSTER!s.26/Mamy KRS! -s.26

Manu, wielkie dzięki :D
No i dobrze, że mi przypomniałaś, bo ja też muszę PITa rozliczyć i miałam to właśnie dziś zrobić, a mi się zapomniało :wink:

Barbara Horz

[poprzednia][następna]