Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 18, 2010 17:49 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

kotekŁatek pisze:Może ktoś czytający ten wątek ma w rodzinie lub wśród znajomych kogoś z Policji. Wiem, że Policji jak tylko zależy to potrafi spod ziemi wyciągnąć sprawcę. Sęk w tym, że mają dużo różnorakich zgłoszeń i mam wrażenie, że większość idzie po prostu "na półkę". Jednak ktoś kto jest z policyjnego środowiska mógłby pchnąć sprawę. A w dzielnicach takich jak "Trójkąt Bermudzki" chyba nawet łatwiej uzyskać informacje. Ludzie typu "menele" dużo wiedzą co się w okolicy dzieje, a sprawcą mógł być każdy. Dziewczynki też mogą wiedzieć lub podejrzewać kto to zrobił. Dzieci się między sobą chwalą takim "wyczynem", tak jak te z filmikiem podpalonego pieska nagranego na komórkę.
Jeśli tylko będzie Policji zależeć znajdzie sprawcę. Ale trzeba kogoś znajomego aby pchnął i naciskał na zaangażowanie działania Policji. Jeśli sprawcy się nie wykryje, ponowi takie wyczyny, a w przyszłości będziemy mieć psychopatę eksperymentującego na ludziach. W Łodzi trzech nastolatków torturowało i zabiło samotnie żyjącego sąsiada aby się przekonać jak to jest gdy się zabija. Nie zostali wtedy złapani. Po pół roku ponownie zabili kolegę z sąsiedztwa, bo chcieli nadal poeksperymentować inny sposób zabijania.

Możliwe, że kotek był wzięty jakiś czas temu ze schroniska w prezencie dla dziecka, i po jakimś czasie dziecko w taki sposób się zabawiło. Jeśli raz się tak zabawiło to ponowi takie czyny w przyszłości. Mogła to też być jakaś młodociana grupka satanistów.

Nie jestem pewna czy najpierw ogłoszenie czy najpierw Policja. Jeśli sprawę na Policji pchnąłby jakiś znajomy Policjant, to wcześniejsze nasze ogłoszenia mogą wystraszyć sprawców, którzy "zatrą ślady" np. przez zastraszenie rówieśników.

Tamta sprawa z filmikiem umieszczonym na YouTubie, sprawa sprzed ponad 1,5 roku - sąd w moim pięknym mieście "skazał" tych smarków na jakiegoś kuratora chyba czy coś równie żenującego... wtedy na tamtej wsi - groził im lincz. Doskonale pamiętam tę sprawę, śledziłam wszystko na bieżąco. Jeżeli i w tym przypadku okaże się, że Tymuniem "zajęły się" 15- czy 16- letnie dzieci, to nawet, gdyby zostały namierzone - nie poniosą właściwie żadnych konsekwencji. Jakieś poniosą, pewnie, ale co to dla takich zwyrodnialców... kurator... A co do satanistów - nie sądzę, szczerze. Tymuś nie był czarnym kotkiem, no i przeżył... wtedy... :(
Ostatnio edytowano Czw lut 18, 2010 18:01 przez Katia K., łącznie edytowano 1 raz
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw lut 18, 2010 17:57 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Dlaczego...?

Straszna wiadomość! :cry:

MagdaMagda

Od: Wto wrz 30, 2008 20:37

Post » Czw lut 18, 2010 18:01 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

molly88 pisze:
molly88 pisze:
Diana27 pisze:to sie nadaje na tvn24 prosto z polski
tak sobie mysle.... :?

Też o tym pomyslalam jak tylko poczytałam dalej wątek jak Gibutkwa zrobiła ogloszenie... Hm Zaraz cos wymyśle i utuchomie kontakty

Napisałam na kontakt 24 czekamy...

Fajnie, zobaczymy.
Jakby zobaczyli te zdjecie to wydaje mi sie zeby mogli ruszyc ta sprawe.
Tak sobie o "Prosto z Polski" pomyslalam bo ciagle to ogladam.
Trzymam kciuki. :ok:
Trzeba naglosnic to.

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Czw lut 18, 2010 18:10 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Zgłosilam sprawę do kom.Woj.policji we Wrocławiu, pokazałm zdjęcia Tymka i ryczę.
Kochani - w Polsce czy tylko bandyci mają już głos decydujący?
Jestem u kresu - przecież oni śmieją nam się w nos!

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Czw lut 18, 2010 18:13 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Miałam nadzieje że Tymuś z tego wyjdzie :( :( :(
Ktoś kto to zrobił za jakiś czas zakatuje tłuczkiem własne niemowlę/ kilka razy w roku słyszymy o tym przecież/.
A osoby traktujące to lekko, mam na myśli prawo i władze, są współodpowiedzialne za te wszystkie zbrodnie - najpierw na zwierzętach a potem z przyzwyczajenia, na ludziach. Oprawcy nie biorą się ot tak, z "powietrza". Szkoda że policja i prokuratura tego nie wie.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw lut 18, 2010 18:16 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Ja-Ba pisze:Miałam nadzieje że Tymuś z tego wyjdzie :( :( :(
Ktoś kto to zrobił za jakiś czas zakatuje tłuczkiem własne niemowlę/ kilka razy w roku słyszymy o tym przecież/.
A osoby traktujące to lekko, mam na myśli prawo i władze, są współodpowiedzialne za te wszystkie zbrodnie - najpierw na zwierzętach a potem z przyzwyczajenia, na ludziach. Oprawcy nie biorą się ot tak, z "powietrza". Szkoda że policja i prokuratura tego nie wie.

Ja-Ba
wiedzą o tym dobrze, stale mam nadzieję, że coś sensownego uda się w sprawie zrobić, tylko nie ustawajmy. Konsekwentnie.
Pozdrawiam Wszystkich
Tymeczku [*]

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Czw lut 18, 2010 18:25 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

szczerze piszac to nie mam slow :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( tak bardzo mi przykro ze Tymkowi jednak sie nie udalo :( jedyne co pozostalo to trzymac kciuki za zlapanie tych zwyrodnialcow :|

pirat i karotka

Od: Pon lut 08, 2010 21:47

Post » Czw lut 18, 2010 18:36 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Gdyby nawet był to tylko nadzór kuratorski nad oprawcą, może uratować to przed podobnym losem następne kocie istotki. Jak nie zrobimy nic to oprawcy w najlepsze będą sobie dalej "eksperymentować".

Zrobiłabym wszystko aby choć jednego kotka uchronić przed takim losem. Jeśli nie możemy zlinczować zwyrodnialca, to cokolwiek co choćby tylko w małym, najmniejszym stopniu wyhamuje to zło, warte jest działania.Nawet jeśli tylko jednego kotka uratujemy przed takim losem. Bo..... "Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili” (Mt 25, 40)......

kotekŁatek

Od: Sob cze 09, 2007 19:10

Post » Czw lut 18, 2010 18:44 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

A pewnie, że warto próbować i robić wszystko, żeby doprowadzić do ukarania sprawców. Jakakolwiek by ta kara nie była. Tylko - tamta sprawa była nagłośniona we wszystkich mediach, cała Polska o tym mówiła. A wyrok był tak, jak to określiłam - żenujący... I nikogo nie przestraszył, bo ile tego typu nieszczęść wydarzyło się od sierpnia 2008 przecież :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw lut 18, 2010 18:49 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Nie wiemy ilu wystraszył. Gdyby w ogóle nie było żadnej kary pewnie jeszcze więcej byłoby takich nieszczęść. To, że takie czyny są społecznie piętnowane też ma swoje oddziaływanie.
A sami sprawcy też się trochę wyhamują. Nawet jeśli uchroni się w ten sposób choćby tylko jednego kociaka
- WARTO :!: :!: :!:

kotekŁatek

Od: Sob cze 09, 2007 19:10

Post » Czw lut 18, 2010 18:58 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Wszystkim nam kociarzom jest ciezko na sercu - ale wyobrazam sobie co przezywaja Ci, co go widzieli w takim stanie - nie moge sie dzis nad niczym skupic i mam cholernego dola - jestem tez zadna zemsty - i marze teraz o tym, zeby znaleziono sprawce

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw lut 18, 2010 19:03 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Tymku ...... śpij spokojnie
no ryczę

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Czw lut 18, 2010 19:15 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

NIE MOZNA OBOK TEGO PRZEJSC OBOJETNIE! - wiem, ze to wiele nie pomoze, ale sam fakt, ze szuka sie sprawcow i ze byc moze uratuje sie choc jedno kocie zycie jest tego warte.JESTESMY TO TYMUSIOWI WINNI!

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw lut 18, 2010 19:17 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Witam, jestem zszokowana. Cały dzień zalewam się łzami. Coś takiego nie może ujść na sucho :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( To koszmarna zbrodnia!!!!!!!!!!!!
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw lut 18, 2010 19:23 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Szkoda, ze w Polsce na to nie wpadli ale w Belgii obnizyli prog wiekowy i od (chyba) 14 lat odpowiedzialnosc jest taka sama jak doroslego czlowieka.
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

[poprzednia][następna]