kotekŁatek pisze:Może ktoś czytający ten wątek ma w rodzinie lub wśród znajomych kogoś z Policji. Wiem, że Policji jak tylko zależy to potrafi spod ziemi wyciągnąć sprawcę. Sęk w tym, że mają dużo różnorakich zgłoszeń i mam wrażenie, że większość idzie po prostu "na półkę". Jednak ktoś kto jest z policyjnego środowiska mógłby pchnąć sprawę. A w dzielnicach takich jak "Trójkąt Bermudzki" chyba nawet łatwiej uzyskać informacje. Ludzie typu "menele" dużo wiedzą co się w okolicy dzieje, a sprawcą mógł być każdy. Dziewczynki też mogą wiedzieć lub podejrzewać kto to zrobił. Dzieci się między sobą chwalą takim "wyczynem", tak jak te z filmikiem podpalonego pieska nagranego na komórkę.
Jeśli tylko będzie Policji zależeć znajdzie sprawcę. Ale trzeba kogoś znajomego aby pchnął i naciskał na zaangażowanie działania Policji. Jeśli sprawcy się nie wykryje, ponowi takie wyczyny, a w przyszłości będziemy mieć psychopatę eksperymentującego na ludziach. W Łodzi trzech nastolatków torturowało i zabiło samotnie żyjącego sąsiada aby się przekonać jak to jest gdy się zabija. Nie zostali wtedy złapani. Po pół roku ponownie zabili kolegę z sąsiedztwa, bo chcieli nadal poeksperymentować inny sposób zabijania.
Możliwe, że kotek był wzięty jakiś czas temu ze schroniska w prezencie dla dziecka, i po jakimś czasie dziecko w taki sposób się zabawiło. Jeśli raz się tak zabawiło to ponowi takie czyny w przyszłości. Mogła to też być jakaś młodociana grupka satanistów.
Nie jestem pewna czy najpierw ogłoszenie czy najpierw Policja. Jeśli sprawę na Policji pchnąłby jakiś znajomy Policjant, to wcześniejsze nasze ogłoszenia mogą wystraszyć sprawców, którzy "zatrą ślady" np. przez zastraszenie rówieśników.
Tamta sprawa z filmikiem umieszczonym na YouTubie, sprawa sprzed ponad 1,5 roku - sąd w moim pięknym mieście "skazał" tych smarków na jakiegoś kuratora chyba czy coś równie żenującego... wtedy na tamtej wsi - groził im lincz. Doskonale pamiętam tę sprawę, śledziłam wszystko na bieżąco. Jeżeli i w tym przypadku okaże się, że Tymuniem "zajęły się" 15- czy 16- letnie dzieci, to nawet, gdyby zostały namierzone - nie poniosą właściwie żadnych konsekwencji. Jakieś poniosą, pewnie, ale co to dla takich zwyrodnialców... kurator... A co do satanistów - nie sądzę, szczerze. Tymuś nie był czarnym kotkiem, no i przeżył... wtedy...