2 Piękne białe koteczki ZNALAZLY SZCZESCIE W DS :)))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 24, 2010 20:04 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

koteczek555 pisze:Złe wiadomości :( Wynik wyszedł pozytywny :( jednak Tofik na szczęście i odpukać nie ma żadnych objawów. Wet powiedział, że co do adopcji drugiego kota to trzeba było by go zaszczepić, po miesiącu powtórzyć szczepienie i później poczekać jeszcze tydzień i zabrać do siebie i szczepienie powtarzać co rok.

Oj , przykre to :x
rozmawiałam tez dziś z moimi wetami i tez potwierdzili to samo , wiec można by Oaze tez zaszczepić i czekać , z tym ze mogę dopiero w przyszłym tyg bo teraz troszkę jest przeziębiona .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro mar 24, 2010 20:34 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

ile kosztuje takie szczepienie? Moze znajde jakies fanty na bazarek na pokrycie szczepionki...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro mar 24, 2010 20:39 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

U mnie 60 zł jedna, nie wiem jak u Justyny. Ja to będę spłacać tylko nie jednorazowo :( Tak więc Oaza za troszkę ponad miesiąc będzie u mnie :) I miejmy nadzieję, że Tofiś dłuuuuugo z tym pożyje bez żadnych objawów :) Całe szczęście, że smakuje mu Royalek, bo myślałam, że nie tknie :) Musze się weta spytać czy Oaza też będzie mogła jeść tego samego bo niby jest podział na kotki i kocury, ale pewnie to tylko chwyt marketingowy. I mógłby przy tabletkach nie grymasić :D

koteczek555

Od: Śro mar 17, 2010 22:09

Post » Śro mar 24, 2010 20:52 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

czyli 120 zl za obie szczepionki...
Jutro poszperam :) Cos chyba znajde :) Mysle, ze choc czesc sie uzbiera na te szczepienia :) Czego to sie w koncu nie robi dla kota, zeby dobry domek znalazl :)

koteczek555 bardzo mi sie podoba, ze otwarcie piszesz o swoich obawach :) Nie cierpie przesadnie pewnych siebie osob, bo wlasnie te osoby w najbanalniejszych przypadlach popelniaja mase idiotycznych bledow, a osoba z watpliwosciami zastanowi sie tysiac razy i nie zbladzi :)

Kociara82

Post » Śro mar 24, 2010 21:01 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

Dziś jak usłyszałam, że Tofik też jest chory, to już myślałam, że został pozbawiony szans na towarzyszkę, ale jednak nie :) A i gadałam z nim co do kociego kataru jak zrobić, żeby się Oazie nie nawrócił, to mi powiedział, żeby po wyleczeniu zaszczepić, ale ta szczepionka na białaczkę Purevax jest również na koci katar i coś tam jeszcze :)
Całe szczęście, że zrobiliśmy mu te wszystkie badania, bo gdybym wzięła drugiego kota w ciemno to znowu było by to samo i białaczka by u nas tak w kółko krążyła ;/ Może i ja coś znajdę na bazarek, ale to bym musiała mocno poszperać :) A tak to co miesiąc coś prześlę :)

koteczek555

Post » Śro mar 24, 2010 21:13 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

czyli masz "rezerwacje na Oaze" :D

Kociara82

Post » Śro mar 24, 2010 21:16 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

:) Cieszę się z tego powodu :) Tofik też napewno się rozweseli jak się poznają lepiej :) A Becia będzie napewno szczęśliwa, że pomożemy koteczce

koteczek555

Post » Śro mar 24, 2010 22:29 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

Bez konsultacji z Justyną porobiłam jej ogłoszenia

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw mar 25, 2010 5:55 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

będzie wabik :ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw mar 25, 2010 17:21 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

Tofik tak tęskni, że nie chce za bardzo jeść :( Jak już je to trochę podziubie, ale nie wiem jak mu dać tabletkę, bo miska z rozkruszoną stoi pełna :(

koteczek555

Post » Czw mar 25, 2010 23:46 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

koteczek555 pisze:Tofik tak tęskni, że nie chce za bardzo jeść :( Jak już je to trochę podziubie, ale [b]nie wiem jak mu dać tabletkę[/b], bo miska z rozkruszoną stoi pełna :(

jak karmić kota tabletką?

to proste, należy tylko kota uspokoić. Poniżej instrukcja jak to zrobić.

1.Weź kota na ręce i otocz go lewym ramieniem tak, jak się trzyma niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej ręki po obu stronach pyska i naciśnij lekko trzymając tabletkę w pozostałych palcach ręki. Gdy kot otworzy pysk wpuść tabletkę, pozwól kotu zamknąć pysk i przełknąć.

2.Podnieś tabletkę z podłogi i wyciągnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz cały proces jeszcze raz.

3.Wyciągnij kota z sypialni i wyrzuć rozmamłaną już tabletkę.

4.Wyjmij nową tabletkę z opakowania, otocz kota lewym ramieniem, jednocześnie trzymając lewą ręką wierzgające tylne nogi. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazującym prawej ręki wepchnij tabletkę tak głęboko jak się da. Przytrzymaj kotu zamknięty pysk i policz do dziesięciu.

5.Wyciągnij tabletkę z akwarium a kota z garderoby. Zawołaj żonę do pomocy.

6.Przyduś kota do podłogi klinując go miedzy kolanami jednocześnie trzymając wierzgające przednie i tylnie łapy. Nie zwracaj uwagi na niskie warczące odgłosy wydawane w tym czasie przez kota. Niech żona przytrzyma głowę kota jednocześnie wpychając mu drewniana linijkę miedzy zęby. Następnie wsuń tabletkę wzdłuż linijki miedzy rozwarte zęby i intensywnie pogłaszcz kota po gardle co skłoni go do przełknięcia.

7.Wyciągnij kota siedzącego na karniszach i rozpakuj nowa tabletkę. Zanotuj sobie, żeby wymienić firanki. Pozbieraj kawałki porcelany z potłuczonej wazy, możesz je posklejać później.

8.Owiń kota w ręcznik kąpielowy, a następnie niech żona położy się na kocie tak, żeby tylko jego głowa wystawała spod jej pachy. Umieść tabletkę w środku plastikowej rurki do napojów. Przy pomocy ołówka otwórz kotu pysk i wcisnąwszy rurkę miedzy rozwarte zęby mocno wdmuchnij tabletkę do środka.

9.Sprawdź na opakowaniu, czy tabletki nie są szkodliwe dla ludzi, a następnie wypij jedna butelkę piwa żeby pozbyć się nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandażuj żonie rozdrapane ramię, a następnie przy pomocy ciepłej wody z mydłem usuń plamy krwi z dywanu.

10.Przynieś kota z altanki sąsiada. Rozpakuj następna tabletkę. Przygotuj następna butelkę piwa. Umieść kota w drzwiczkach od kredensu tak, żeby przez szczelinę wystawała tylko jego głowa. Rozewrzyj mu pysk łyżeczką od herbaty i przy pomocy gumki "recepturki" strzel tabletka miedzy rozwarte zęby.

11.Przynieś śrubokręt i przykręć wyrwane zawiasy z drzwiczek na swoje miejsce. Wypij piwo. Weź butelkę wódki. Nalej do kieliszka i wypij. Przyłóż zimny kompres do policzka i sprawdź, kiedy ostatnio byłeś szczepiony na tężec. Przemyj policzek wódka w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek aby ukoić ból. Podarta koszule możesz już wyrzucić.

12. Zadzwoń po straż pożarna, żeby ściągnęli tego pier...kota z drzewa. Przeproś sąsiada, który wjechał samochodem w plot próbując ominąć kota przebiegającego przez ulice. Wyjmij kolejna tabletkę z opakowania.

13. Skrępuj tego drania przy pomocy sznurka od bielizny związując razem przednie i tylnie łapy, a następnie przywiąż go do nogi od stołu. Weź grube skórzane rękawice ogrodnicze. Wciśnij tabletkę kotu do gardła popychając dużym kawałkiem polędwicy wieprzowej. Już nie musisz być delikatny. Przytrzymaj głowę kota pionowo i wlej mu dwie szklanki wody wprost do gardła żeby spłukać tabletkę.

14. Wypij pozostała wódkę z butelki. Pozwól żonie zawieźć się na pogotowie. Siedź spokojnie, żeby doktor mógł zaszyć ci ramie i wyjąc resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstąp do sklepu meblowego i kup nowy stół.

15. Zadzwoń do schroniska dla zwierząt, żeby zabrali tego mutanta z piekła rodem i sprawdź, czy pobliskim sklepie zoologicznym nie maja chomików.

Kociara82

Post » Pt mar 26, 2010 9:21 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

Tekścik fajny, zawsze go czytam z uśmiechem :) kończył się jeszcze tak: Jak podać psu tabletkę? Zawinąć w plaster szynki tabletkę i podać psu. :ok:

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Pt mar 26, 2010 11:10 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

Hehe też go widziałam :) Udało mi się podać tabletkę, ale od rana jeszcze nic nie jadł

koteczek555

Post » Pt mar 26, 2010 11:40 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

koteczek555 pisze:Hehe też go widziałam :) Udało mi się podać tabletkę, ale od rana jeszcze nic nie jadł

Ja podaję tabletke umaczaną w miodzie lub maśle.
Można też posmarować tabletkę masłem, uformować kuleczkę, włożyc do zamrażarki,a potem podać. Koty lubią masło i Tofik powinien chetnie zjeść.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt mar 26, 2010 11:42 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

koteczek555 pisze:Hehe też go widziałam :) Udało mi się podać tabletkę, ale od rana jeszcze nic nie jadł

Ja podaje tabletkę zanurzoną w miodzie lub maśle.
Można tez posmarować masłem tabletkę, uformować kulkę, włożyć do zamrażlnika, a potem podać. Koty lubią masło, więc Tofik powinien zjeść z apetytem.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

[poprzednia][następna]