GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 01, 2010 14:05 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

O Mamo, ależ te wasze koty piękne:))
Robicie może ogłoszenia, takie pięknoty pewnie znalazlyby dom.

A co do zabezpieczania przed pchłami i kleszczami to najtaniej wychodzi fiprex dla dużego psa. Ja kupuje albo na allegro albo wjakimś sklepie internetowym. Jak sie kupi taki XL to znaczy 40-60 kgto i 15 kotów mozna obdzielić, bo przecież one do wielkich nie należą. Technicznei u mnie to wygląda tak, że przekluwam ten spot i wciągam do strzykawki, A potem kropie karki przy jedzeniu. Dzikusy z gory, te które sa trochę oswojone, to normalnie rozgarniam futro i parę kropelek daje. Od lat tak robie i przynajmniej problem z pchlami mi sie w piwnicy skończył. Bo nawet jak którys kot nieznany z pchelkami przyjdzie to one i taknie maja szans. Jak mam trochę więcej kasy to kupuję strongholda - też na dużego psa i tak samo dzielę. Stronghold jeszcze troche odrobacza i świerzba tłucze. Wet ostatnio się dziwił, że piwniczne maja takie czyste uszy.

I trzymam kciuki za te przepiekne śnieżynki - no i żeby wszystkie dobre domy znalazly

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro cze 02, 2010 1:20 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Lidka pisze:O Mamo, ależ te wasze koty piękne:))
Robicie może ogłoszenia, takie pięknoty pewnie znalazlyby dom.

A co do zabezpieczania przed pchłami i kleszczami to najtaniej wychodzi fiprex dla dużego psa. Ja kupuje albo na allegro albo wjakimś sklepie internetowym. Jak sie kupi taki XL to znaczy 40-60 kgto i 15 kotów mozna obdzielić, bo przecież one do wielkich nie należą. Technicznei u mnie to wygląda tak, że przekluwam ten spot i wciągam do strzykawki, A potem kropie karki przy jedzeniu. Dzikusy z gory, te które sa trochę oswojone, to normalnie rozgarniam futro i parę kropelek daje. Od lat tak robie i przynajmniej problem z pchlami mi sie w piwnicy skończył. Bo nawet jak którys kot nieznany z pchelkami przyjdzie to one i taknie maja szans. Jak mam trochę więcej kasy to kupuję strongholda - też na dużego psa i tak samo dzielę. Stronghold jeszcze troche odrobacza i świerzba tłucze. Wet ostatnio się dziwił, że piwniczne maja takie czyste uszy.

I trzymam kciuki za te przepiekne śnieżynki - no i żeby wszystkie dobre domy znalazly

Koty piękne, ale domu szukamy tylko dla kociąt, bo dorosłe koty to już dzikuski
i oswoić je musiałby DT, a tyle jest kotów oswojonych szukających domu, że chyba to nie ma sensu.
Szukamy też domu dla Herbatnika, ale to kot domowy, który się "podłączył" do grupy.

Chcemy też skorzystać z dużego opakowania dla psa, ale advocate, odpchli i działa na nicienie.
To chyba najkorzystniejsza opcja. Wetka nam podzieli na porcje.
Ostatnio edytowano Śro cze 02, 2010 1:32 przez kotika, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro cze 02, 2010 1:25 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

dziewczyny dajcie nr konta to w najblizszych dnaich bym cos wyslala...
Obrazek

Gingger

Od: Śro maja 19, 2010 21:12

Post » Śro cze 02, 2010 1:31 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Gingger pisze:dziewczyny dajcie nr konta to w najblizszych dnaich bym cos wyslala...

Dzieki. :1luvu: Wysłałam pw.
Obrazek

kotika

Post » Czw cze 03, 2010 18:32 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

w górę :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro cze 09, 2010 14:52 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Przepraszam za of top ale proszę zagłosujcie na Panią Zosię :oops: viewtopic.php?f=1&t=112159&start=0
Obrazek

JaEwka

Post » Śro cze 09, 2010 14:57 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Na panią Zosię zagłosowane :D

Ja też przepraszam za of top ale proszę zajrzyjcie do linku w moim podpisie.
klikać można codziennie.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw cze 10, 2010 1:44 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

:D :D :D
Akcja odrobalania kotów za nami. Tylko dwa koty z tych dających się glaskać łazikowały gdzieś.
Będę na nie polować jutro. Mam fotki ale zupełnie nie mam czasu i sił.
Postaram się jak najszybciej wkleić, ale nie wiem kiedy.
Tak się cieszę. Większość tych kotów była po raz pierwszy w życiu odrobaczona.

Wszystkie kotki po sterylkach ładnie wyglądały. Szylkretka, która była prawie łysa,
bo miała cystę na jajnikach, teraz pięknie zarasta sierścia i nawet złagodniała.
Podeszła przy mnie do talerza, złapała ile się dało w pyszczek i uciekła trochę dalej.
Kiedyś było nie do pomyślenia, żeby podeszła tak blisko.
Jej siostra, która nie jest wysterylizowana, bo uciekła z klatki, jak mnie widzi ucieka
i nie podejdzie do najlepszego jedzonka, dopóki mnie widzi nawet baaardzo daleko.

Koty majowe do jedzenia miały tylko kości z kurczaka, na szczęście w ogóle nie interesowały
się nimi (były bez kawałka mięsa) i chleb rozmoczony w wodzie. :cry:
A do mnie trafiły małe kociaki i zupełnie nie mam kasy. Może jakiś bazarek uda mi się wystawić.
Gdyby ktoś chciał trochę pomóc to bardzo, bardzo proszę.
Obrazek

kotika

Post » Czw cze 10, 2010 15:18 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Wystawię później bazarek z transporterkiem wiklinowym który może służyć również za budkę może ktoś się skusi (a tak się zastanawiałam co mam z nią zrobić bo mama kazała mi to zabrać do siebie a u mnie o wolną przestrzeń trudno :wink: )

Edit: A pieski karmię od wczoraj :mrgreen: Dzisiaj się zorientowałam, że można raz dziennie klikać więc codziennie będzie inny piesek :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Czw cze 10, 2010 16:52 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt cze 11, 2010 20:40 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Bazarek zrobię jednak jutro bo strasznie zalatana ostatnio jestem :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Pt cze 11, 2010 20:51 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

JaEwka pisze:Bazarek zrobię jednak jutro bo strasznie zalatana ostatnio jestem :roll:

Ja też coś planuję 8)

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie cze 13, 2010 19:37 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

viewtopic.php?f=20&t=112638

Mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie cze 13, 2010 22:42 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

JaEwka bardzo, bardzo dziękuję za bazarek. :D

Ostatnio jak zobaczyłam ten chleb ropaćkany w wodzie, to mi się ryczeć chciało. :(

A od weselszej strony, zobaczcie jak nam Herbatnik wypiękniał. :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pon cze 14, 2010 19:34 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Transporterek sprzedany :mrgreen: Czy mogę dagmarze podać dane do przelewu bezpośrednio do Ciebie?
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]