Koty u B.Wahl.cz.III.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 05, 2009 22:16

ostatniaszansa pisze:
Kama2 pisze:[quote

Przyznam, ze decyzja Rady mnie zszokowala 8O Bozena Wahl nie jest moja ulubiona postacia w tej bajce ale pozbawienie jej WSZYSTKIEGO nie miesci mi sie w glowie :evil: Nalezalo ja odsunac od wielu decyzji -to fakt, nalezalo zmusic do wielu ustepstw ale na Boga, mozna bylo to osiagnac stosownymi uchwalami i konsekwencja w dzialaniu. Przeciez Fundacja i tak zarzadza Zarzad. Dlaczego nie mozna bylo zostawic B.W. jako prezesa, nawet honorowego prezesa i robic swoje? Zupelnie nie rozumiem. :evil:
Zadaje sobie bardzo powazne pytanie. Czy oby na pewno chodzilo o dobro zwierzat? :roll: Bo ja jakos nie widze przelozenia decyzji Rady Fundacji na poprawe stanu zwierzat
Do tej pory B.W.byla i dziewczyny z Miau dokonaly cudow.
A co do tego, ze gorzej juz byc nie moze. Otoz moze. B.W. pozbawiona wszystkiego , moze pozbawic Fundacje rowniez wszystkiego. Co bedzie jesli wypowie ziemie, budynki? Czy aktualny Zarzad ma na to pomysl? :x
Odwaznie przyznam.

Po kolei: jakimi ustawami i co mozna bylo osiagnac z BW? Bylas w Zarzadzie - jak ukladala sie wspolpraca z pania Wahl? Jak Pani Wahl szla na ustepstwa? Jak odsunac pania Wahl od decydowania ,nie majac dostepu do pieniedzy? Jak odsunac pania Wahl od czegokolwiek, skoro nie przyjmowala do wiadomosci niczego, co jej nie pasowalo? Kama, bylas w schronisku? Widzialas w jakim stanie zyja zwierzeta? Widzialas jakie faktury i na co przychodza na Fundacje? Jakis konkretny pomysl - poza "cos trzeba zrobic"? Na forum (tu i na dogo) wielokrotnie padaly propozycje naglosnienia sprawy w mediach, podjecia radykalnych krokow itp - jakich?
Dziewczyny z Miau mogly wejsc i pomoc w przytulisku - uwazasz, ze odbylo sie to gladko i prosto? Ze pani Wahl powitala tyle osob z otwartymi ramionami, skoro do tej pory nikt tam nie mial wstepu?
Rada Fundacji podjela taka decyzje po wnikliwym zapoznaniu sie z raportami - merytorycznym oraz finansowym, po przeczytaniu watku na Miau, obejrzeniu zdjec zwierzat od BW zabranych i po przeprowadzeniu KILKU ROZMOW Z BW. A raczej po probach przeprowadzenia tych rozmow, bo trudno rozmawiac z kims kto wydziera sie na caly glos przez brame, a potem odchodzi i nie chce sluchac.
Dobro zwierzat to glowny cel jakim kieruje sie Zarzad i Rada Fundacji, gdyby bylo inaczej, po prostu dalibysmy sobie spokoj i dalej udawali, ze w przytulisku jest pieknie i wspaniale, a pani Bozena robi co moze, aby zwierzetom bylo jeszcze lepiej. Przed nami ogromna praca, nie ukrywamy i nie udajemy, ze wszystko pojdzie latwo i przyjemnie, ale albo to, albo...? No wlasnie, co?
Pani Wahl miala propozycje zostania honorowym Prezesem Fundacji - odrzucila ja. Dopiero teraz zaczelismy przeprowadzac ewidencje wszystkich psow przebywajacych w schronisku, do tej pory nigdy nie byla takowa zrobiona, psy ponad 2 lata nie byly szczepione na wscieklizne, nie bylo fakur za leczenie weterynaryjne, nie bylo umowy z firma utyzlizacyjna, w kasie jest ogromny deficyt.
A gwoli wyjasnienia - to pisal Zarzad:) Ewa Wisniewska (wiceprezes) i Agnieszka Piotrowska (sekretarz)

Doskonale wiesz, że to ja i Kama chciałyśmy robić konkretnie, a ty wyznawałaś zasadę "nie drażnić lwa". I nasze działanie nie miało polegać na pozbawianiu BW wszystkiego, ale na zmuszeniu jej do konkretnego działania. Kama mieszka daleko, mnie nie chciałaś zabierać a ja nie mam samochodu. Nie musisz nam tłumaczyć, jak tam jest, bo wiemy i pisałyśmy na ten temat. Ale ten nagły przypływ twojej energii niepokoi. Coś mi tu śmierdzi

wilhelmi

Od: Wto mar 10, 2009 11:33

Post » Wto maja 05, 2009 22:26

Nie dziwi mnie decyzja zarządu fundacji. Trzymam kciuki, żeby się udało, żeby nie zrobiło się piekło, z którego nic nie wyniknie. Potrzeba będzie dużo siły i pracy.

Proponuję, żeby wydzielić wątek na temat zmian formalnych w Ostatniej Szansie. Pozostawmy ten wątek w takiej formie jak na początku - wątek pomocy zwierzętom, jej organizacji i sprawozdań.

Spodziewam się, że po komunikacie zarządu fundacji wywiąże się bardzo gorąca dyskusja a to zasługuje na osobny wątek.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto maja 05, 2009 22:30

Tiaa, dostalam juz takie sugestie od madrych ludzi na pw :-)
Mysle, ze jutro poprosze moda o przesuniecie.
Umyka nam pomoc Dorci, szczesliwa adopcja psa, klopoty Smolika itd

Temat Fundacji i jego decyzji jest bardzo wazny. Watek powinien powstac.
Ale tez nie dla awantur i wysuwania obrazliwych sugestii, tylko bardziej tworczy.

Mi juz inwencja zdycha, jaki temat dac nowemu watkowi?
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto maja 05, 2009 22:31

Anna_33 pisze:Mi juz inwencja zdycha, jaki temat dac nowemu watkowi?

Np.
Reorganizacja Ostatniej Szansy
Zmiany w Boguszycach

Zresztą tytuł można zmieniać :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto maja 05, 2009 22:42

Pamiętacie jeszcze żółte cudo zwane również Blondynem? Otóż Blondyn został dziś warszawiakiem! :) Przyjechał z Boguszyc wieczorkiem (ogromne podziekowania dla dziewczyn z Zarządu). Przez całą drogę ponoć żadnego marudzenia, cichutkie spanko po prostu. Dojechał, zabrałyśmy go do baaaaardzo tymczasowego domku ( 2 godz :) ) gdzie miał poczekać na Pana Doktora. Powiem tylko tyle - spróbujcie wtachać prawie 20 kg psa (pachnącego kurzymi łapkami) na czwarte piętro w starej kamienicy :twisted: Za drzwiami jeszcze całe 10 minut był nieśmiały :) A potem już tylko szaleńcze machanie ogonem, buziaki, przytulanko i zwiedzanie. Była też wołowinka oczywiście. I marcheweczką gotowaną też nie pogardził :) To pies, który kocha wszystkich a na dodatek sprawia, że wszyscy kochają jego. I to w tempie expresowym :) Przyjechał Pan Doktor, obejrzał i:
1. wiek - 6-7 m-cy
2. Płeć - potwierdzony chłopak
3. Temperatura - w normie
4. Uszy - w miarę ...
5. Waga - ok. 20 kg

Odpchlił, dał tabletki na odrobaczenie, zrobił zastrzyk z antybiotykiem (pogryzienia na udzie i nochalu), umówił się na sobotę na szczepienie i pojechał :)
A Blondyn a właściwie od dziś Zorro :D pojechał do swojego właściwego domku ze swoją całkiem nową i fantastyczną Panią, która przygotowała mu iście królewskie powitanie i takie same warunki, oj będzie sobie Zorro żył jak król. Jak wychodziłam (ze złamanym sercem) Zorro przytulał się do Dziadka swojej Pani. I uwierzcie - obaj byli tym zachwyceni. Mam nadzieję, ż Was nie zanudziłam :) A jeśli trochę to wybaczcie :) A nowy domek może sam się tu odezwie i opowie całą resztę.
Obrazek Obrazek

MalgosiaD

Od: Pt sty 11, 2008 18:08

Post » Wto maja 05, 2009 22:45

Chciałam wrzucić fotki, ale upload nie żyje od wczoraj :( A inaczej nie umiem :oops:
Obrazek Obrazek

MalgosiaD

Post » Wto maja 05, 2009 22:47

I mam glosna nadzieje, ze takie relacje beda tu coraz czesciej goscic:-)
A nowy domek jest bardzo mocno proszony :twisted: o przybycie na forum i wyczerpujace foto relacje.
W ten sposob moge byc zanudzana od rana do nocy, wrecz marze o tym.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto maja 05, 2009 22:47

Kama2 pisze:....A co do tego, ze gorzej juz byc nie moze. Otoz moze. B.W. pozbawiona wszystkiego , moze pozbawic Fundacje rowniez wszystkiego. Co bedzie jesli wypowie ziemie, budynki? Czy aktualny Zarzad ma na to pomysl? :x
Odwaznie przyznam.

Właśnie, jak wygląda status prawny tych gruntów? Czy faktycznie może mieć miejsce sytuacja o jakiej pisze Kama2? :strach:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto maja 05, 2009 22:53

Piotrze, na wszystkie pytania odpowiemy w nowym watku, ale JUTRO. Musze wstac za 5 godzin do pracy, a oczy mi sie juz zamykaja. Pani BW nie moze zrobic tego o czym pisze Kama2, od czasu kiedy Kama2 byla w Zarzadzie wiele sie zmienilo m.in. spawa gruntow i umow. Dobranoc i przepraszam, ale padam. Agnieszka

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Wto maja 05, 2009 22:59

Chyba, że ktoś mądrzejszy podpowie mi jak dorzucić zdjęcia w inny sposób niż przez upload... :oops: Moge też mu podesłać, są już przygotowane. Marudzę bo chcę Wam pokazać parę fotek z pierwszego dnia nowego życia Blondyna zwanego Zorrem :)
Obrazek Obrazek

MalgosiaD

Post » Wto maja 05, 2009 23:03

MalgosiaD pisze:Chyba, że ktoś mądrzejszy podpowie mi jak dorzucić zdjęcia w inny sposób niż przez upload... :oops: Moge też mu podesłać, są już przygotowane. Marudzę bo chcę Wam pokazać parę fotek z pierwszego dnia nowego życia Blondyna zwanego Zorrem :)

np http://www.garnek.pl
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto maja 05, 2009 23:03

agart@plusnet.pl

daj te zdjecia. zmniejszone juz sa?
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Wto maja 05, 2009 23:04

daj maila, sa zmniejszone do 600x800