Po drugiej stronie siatki - schronisko łódź cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 31, 2007 14:40

Przykro z powodu kociątka... [']

i cieszymy się, że kolejne kotki znalazły domki :D
ObrazekObrazek
Obrazek

Suselek

Od: Sob paź 13, 2007 19:09

Post » Pon gru 31, 2007 20:41

Wszystkim Przyjaciołom Futrzaków życzymy z okazji Nowego Roku spełnienia marzeń a Wszystkim trzy i czterołapkom życzymy szczęśliwych, kochanych DOMKÓW

Karolek z liczną rodzinką

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Wto sty 01, 2008 17:58

W Nowy Roku życzę jak najwięcej wspaniałych domków dla Waszych podopiecznych.
A Wam dużo zdrowia, pomyślności i jak najwięcej radosnych chwil.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro sty 02, 2008 10:23

Ja tez sie do zyczen przylaczam :)
Dla Was duzo cierpliwosci i jak najwiecej radosci a kociastym domów, domów i jeszcze raz domów :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro sty 02, 2008 14:36

Na Marcelinę
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... oty&nr=197
czeka dom wychodzący pod Wrocławiem

Napisała do mnie pani Agnieszka, która adoptowała Maciusia (Viennę) z naszego schroniska. Jej ciocia szuka przytulastej, miłej koteczki do siedzenia razem z pańciusią na kanapie. Ciocia ma już jednego kocura-włóczykija, którego widać tylko w porze karmienia. Pani od dawna marzy się spokojna, miła, mrucząca kicia, towarzyszka domowych zajęć.
Od razu pomyślałam o Marcelinie - to biedactwo siedzi w schronisku już dwa lata... :( a tak bardzo jest spragniona człowieka, pieszczot, zainteresowania. Przekochana, miła kotunia.
Marcelinka zachwyciła panią, bardzo chce ją adoptować - jedyny minus to to, że dom położony jest blisko ruchliwej drogi, na której jeden z cioci kotów stracił życie pod kołami samochodu... :( Z drugiej strony to dla Marceliny szansa na życie w domu, gdzie będzie otoczona troską i serdecznością... Jestem zdania, że spokojna, wysterylizowana ośmioletnia koteczka raczej nie będzie miała ochoty na dalekie wędrówki czy też w ogóle jakiekolwiek. Będzie trzymać się domu i swojej pani. Myślę, że warto zaryzykować. Starszy kot, zwykły buras, wśród gromady burasów w schronisku ma nikłe szanse na adopcję :( Serce mi się kroi na myśl, że tak miły, proludzki kot miałaby resztę swojego życia spędzić w schronisku...

Pozostaje tylko kwestia transportu - chwilowo (mam nadzieję, że chwilowo) nie ma nic na horyzoncie :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro sty 02, 2008 14:41

Aniu, nie mam wątpliwości, że jest to lepsza opcja, nawet jeśli zdarzy sie nieszczęście, niż wieczność na betonowej posadzce.
Nie znam jednak nikogo, kto jezdzi do Wrocka.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro sty 02, 2008 14:43

Jak cos bede wiedziec o takim transporcie to dam znac.
Sliczna jest Marcelinka, ja kocham burasy bo moj magiczny kot jest wlasnie buraskiem :)
Trzymam kciuki za kotunie!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro sty 02, 2008 14:46

Trzymam kciuki za Marcelinkę. Słoneczko, wreszcie będziesz miała swój DOMEK. Bądź szczęśliwa i pilnuj się domku.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro sty 02, 2008 14:54

Marcelinko - posłuchaj cioteczek, trzymaj się domku.
(lepszy kochający dom wychodzący niż schron)

super wieści :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro sty 02, 2008 15:02

no to co ja mam teraz zrobić? Na Marcelinkę był też chętny p. Adam ze Śląska. Ostatnio kontaktował się ze mną przed świętami, od tego czasu - cisza. Nic, napiszę do niego, że albo w te albo we wte - kot przecież czeka...

a co do tego domu, to ja nie wiem, czy Marcelinka będzie chciała nos wyściubić na dwór. Ona jest już zmęczona i tak spragniona człowieka, że wątpię, co by skusiła ją "wolność" ;)

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sty 02, 2008 15:10

Georg-inia pisze:no to co ja mam teraz zrobić? Na Marcelinkę był też chętny p. Adam ze Śląska. Ostatnio kontaktował się ze mną przed świętami, od tego czasu - cisza. Nic, napiszę do niego, że albo w te albo we wte - kot przecież czeka...

Jak ten pan się zdecyduje to najwyżej pomyślimy o innym kocie dla cioci, zobaczymy
Obrazek

pisiokot

Post » Śro sty 02, 2008 15:17

Zdaje się, ze ten pan dość długo juz się zastanawia. Wóz albo przewóz :)
Koty nie mogą czekać w nieskończoność...

Sis

Post » Śro sty 02, 2008 15:18

Może Miszka dla cioci?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro sty 02, 2008 15:19

Szkoda Miszki do domu wychodzącego.... to super kociaczek, młodziutki, milutki. I nie przebywa w schronie, moze jeszcze poczekać troszkę...
Młode mają jeszcze fiubździu w głowie, starsze są spokojniejsze i stateczniejsze, mniej skore do zwiedzania otoczenia.

Sis

Post » Śro sty 02, 2008 15:36

Sis pisze:Szkoda Miszki do domu wychodzącego.... to super kociaczek, młodziutki, milutki. I nie przebywa w schronie, moze jeszcze poczekać troszkę...
Młode mają jeszcze fiubździu w głowie, starsze są spokojniejsze i stateczniejsze, mniej skore do zwiedzania otoczenia.

Miszka jedzie do pani Agnieszki, do Wrocławia, czyli do siostrzenicy przyszłej Dużej Marcelinki :D
Będzie mieszkał z nimi czyli jej mężem i 10-cioletnim synem i 8-letnią córką. Ludzie ciepli, serdeczni, bardzo prokoci. Dzieci grzeczne, dobrze wychowane. Mają dwie koteczki, takie raczej niedotykalskie, dlatego marzą o miziaku, takim jakim był Maciek. Mieszkanie w bloku, kocio nie będzie wychodził.
Maciuś z łódzkiego schroniska, którego adoptowali latem umarł po dwóch miesiącach (uszkodzona wątroba, żółtaczka, nie udało się go uratować, mimo, że oni i ich weci robili wszystko, co w ich mocy :cry: ). Do tej pory go opłakują, był ich ukochanym kotem, mimo, że był z nimi tak krótko...
Nie wątpię, że Miszka będzie miał u nich kochający, odpowiedzialny dom.
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]