Schron Wro - zamykamy i zakładamy nowy wątek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 18, 2008 11:02

Kicia może mogłabyś podać kotom antybiotyk.
Marcjanna, Monisek ale kto określi jaki to ma być antybiotyk?
Nasz cmentarny kocórek miał takiego samego wiszącego z buzi gila jak ten biedny kotek ze schronu, po antybiotyku i czymś przeciwzapalnym już następnego dnia gile były tylko z nosa, a po 3 dniach kotek był już nie do poznania, taka poprawa.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto mar 18, 2008 11:06

Pogadam ze swoim wetem.
No i wprowadzę Kicię w schron.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto mar 18, 2008 11:08

kciuki trzymam cały czas
Marcjanna, trzymaj się dziewczyno, nawet wiatru.
Oby determinacja nigdy Cię nie opuściła.
Bardzo Cię podziwiam.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto mar 18, 2008 11:16

Ja niestety do schroniska nie pójdę,bo potem strasznie przeżywam i nie śpię.Ale baaardzo chętnie pomogę w akcji odwoływania pani kierownik-zbieranie podpisów i wysyłanie maili itp gdzie trzeba.Bo normalnie jak czytam info z wroc schronu,to mnie ....

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto mar 18, 2008 11:28

nie czytałem tu wszystkich ppstów ale o pani kierowniczce tony złego - tragedia ja bym icj wszystkich z tego schroniska pozwalniał dyscyplinarnie

jeżeli wam to pomoże możemy jako Fundacja wysłać pismo popierajace Wasze starania - tylko niech ktoś powie gdzie i kiedy

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Wto mar 18, 2008 11:45

Przeczytałam cały wątek ,w ten temat jestem zaangażowana emocjonalnie(to do mnie trafiła Kicia rezydentka wrocławskiego schronu). Włos stanął mi dęba :cry: ,ten schron to raczej mordownia...Mam wrażenie że koty chore są izolowane tylko po to aby sobie "doszły".....Marcjanno gdybym mieszkała bliżej .....koty miały by DT,ale tak,na taką odległość nie dam rady :cry: :cry: :cry: .....Porusza nie też los rezydentów , przecież te koty (jak rozumiem) są mieszkańcami schronu , pracują tam (sądzę po swojej Kici kotka strasznie łowna) ,i w zamian nia dostają nic???....

Przepraszam ,za może zbyt ostre słowa,ale to jest okropne......(Marcjanno jeśli będę mogła jakoś pomóc daj znać :cry: )

olek73

Od: Śro sty 09, 2008 18:44

Post » Śro mar 19, 2008 12:41

Wysłałam pw z zaproszeniem do Marcjanny, czekam na dalsze instrukcje.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Śro mar 19, 2008 14:59

Kicia_ pisze:Wysłałam pw z zaproszeniem do Marcjanny, czekam na dalsze instrukcje.

Dam znać wieczorem - czekaj Kiciu na telefon.
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro mar 19, 2008 18:43

zobaczylam ,przeczytalam i jestem w szoku :cry:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro mar 19, 2008 21:44

marcjannakape pisze:Pogadam ze swoim wetem.
No i wprowadzę Kicię w schron.

Powiedz też temu wetowi, że rezydenci maja robaki(np. tasiemce), insekty skórne, świerzbowca usznego, oraz (pewnie spora ich część(o ile im śmierdzi z pyszczków) niewydolność nerek. Z tym się tam w przypadku rezydentów prawie na pewno w ogóle nie walczy.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro mar 19, 2008 22:04

olek73 pisze:Porusza nie też los rezydentów , przecież te koty (jak rozumiem) są mieszkańcami schronu , pracują tam (sądzę po swojej Kici kotka strasznie łowna) ,i w zamian nia dostają nic???....

Przepraszam ,za może zbyt ostre słowa,ale to jest okropne......(Marcjanno jeśli będę mogła jakoś pomóc daj znać :cry: )

Rezydenci tego schroniska to są świetne koty, część z nich jest niesamowicie ufna, część nieco mniej (ale to nie znaczy,że nie zalezy im na ludziach). Wystarczy usiąść wśród nich, a oblezą człowieka. A te nieufne będa stały w niedużej odległości. One wszystkie powinny jeszcze mieć swoje kochające je domy. Nie jest ich przecież aż tak dużo...
I one mają niesamowitą osobowość. Bo tam przetrwały...
Tak jak moja malutka, b. dzielna i mądra (i teraz super miziasta) chociaż schorowana Markiza...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro mar 19, 2008 23:42

marcjannakape pisze:
Kicia_ pisze:Wysłałam pw z zaproszeniem do Marcjanny, czekam na dalsze instrukcje.

Dam znać wieczorem - czekaj Kiciu na telefon.

A o którym wieczorze mowa? :)

Kicia_

Post » Czw mar 20, 2008 22:43

No to mną potrząsnęło teraz:-/

Długo mnie na forum nie było i dałam się omamić wygodnemu przekonaniu, że 'nic złego się nie dzieje". Głupia ja. Orzeszkowce mnie obudziły (przypadkiem trafiłam na wątek), a tu pod nosem nielepiej mamy. Krew mnie zalewa na te gazety - łóżko i toaleta w jednym, klatki, zaropiałe pyszczki.

Nieobytam i niezrzeszona fundacyjnie, ale może warto byłoby się spotkać we wrocławskim gronie i przedyskutować możliwości. Jak sobie przypomne spotkanie w '7 kotach' niegdysiejsze, to myślę, że coś uradzimy.

Jeśli się wygłupiam i gadam o czymś, co ma już miejsce od dawna, dajcie proszę znać, z kim się kontaktowac, żeby pomóc.

Wikulec

Od: Śro sie 16, 2006 15:49

Post » Pt mar 21, 2008 8:57

Wikulec pisze:
Nieobytam i niezrzeszona fundacyjnie, ale może warto byłoby się spotkać we wrocławskim gronie i przedyskutować możliwości. Jak sobie przypomne spotkanie w '7 kotach' niegdysiejsze, to myślę, że coś uradzimy.

Jeśli się wygłupiam i gadam o czymś, co ma już miejsce od dawna, dajcie proszę znać, z kim się kontaktowac, żeby pomóc.

Zapraszam do Kociego Życia (www.kociezycie.pl).
Schronisko w naszej fundacji pilotuję ja.
GG 518 09 36, tel. 604 063 251
Ale dopiero po świetach będe dysponowac wolnym czasem.
Obrazek

marcjannakape

Post » Pt mar 21, 2008 8:58

Może na razie zajrzysz tutaj?
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73641

Kicia_

[poprzednia][następna]