Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 31, 2006 19:33

Zuza-Figa pisze:No tak, jak zwykle na moją wypowiedź uwagi nikt nie zwrócł ;)
Kupiłam Fidze na spróbowanie Animonde Carny małą!
I się spytałam czemu jest u nich Purina Cat Chow i Pro plan, a One nie ma...
A babka na to, że...
Nie uważa tego za zbyt dobrej karmy :?
To czemu jest tam także Kk I Wh?? 8O trochę się plątała jak to mówiła, jakby kłamała, czy coś :?
NIe wydaje się wam to troche dziwne?

wiesz, w i kk pewnie jej idzie jak świeże bułeczki, to po co ma sprowadzac do sklepu coś, czego ludzie nie biorą?
Zresztą jakoś musiała się wytłumaczyc z tego, że ma skandalicznie źle zaopatrzony sklep :twisted:

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Wto paź 31, 2006 19:51

Ivette pisze:
A babka na to, że...
To czemu jest tam także Kk I Wh?? 8O trochę się plątała jak to mówiła, jakby kłamała, czy coś :?

wiesz, w i kk pewnie jej idzie jak świeże bułeczki, to po co ma sprowadzac do sklepu coś, czego ludzie nie biorą?
Zresztą jakoś musiała się wytłumaczyc z tego, że ma skandalicznie źle zaopatrzony sklep :twisted:

No pewnie, ona handluje żeby zarobić, a skoro zarobić może (dzięki reklamom) na W/KK, to i ma to, o co ludzie pytają... Jasne, że się plątała, pierwszy raz jej się trafiła naprawdę kumata klientka, w dodatku bardzo młoda :twisted: Pewno wiła się jak robak na haczyku :wink:

Orson :twisted: :lol: :ok: :love: Wiesz oczywiście, że dwa koty lepiej się chowają niż jeden i nie nudzą się kiedy opiekuna nie ma w domu :twisted: :wink: W sumie nie jesteś pierwszy (i miejmy nadzieję nie ostatni), którego to forum "zdemoralizowało" i "ogłupiło" :twisted: :smiech3:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto paź 31, 2006 23:41

Ivette pisze:
A babka na to, że...

No, może że ma skandalicznie źle zaopatrzony sklep to lekka przesada, bo to prócz Kk i Wh reszta to raczej i w 100% dobre karmy ;)
W większości sklepów jest Kk i Wh, no, ale są niektóre już nie sprzedające ich :D (chodzi mi o realistyczne nie internetowe ;) )

PumaIM
"Jasne, że się plątała, pierwszy raz jej się trafiła naprawdę kumata klientka, w dodatku bardzo młoda Pewno wiła się jak robak na haczyku "
Dokładnie :D
I jeszcze zauważyłam tam taką karmę (zapomniałam nazwy :roll: ) która ma 75% mięsa następnym razem sprawdzę cóż to takiego i kupie jedna na spróbe ;)
Tak się zastanawiam czy skoro w Piotrze i Pawle jest Purina One to czy tam jej nie kupić, ale nie wiem czemu wtedy bym się czuła głupio kupując kici w hipermarkecie :oops:
Figusia, leniuuuuuuch kochany :)

Zuza-Figa

Od: Czw sie 31, 2006 19:23

Post » Śro lis 01, 2006 0:22

Zuza-Figa pisze:Tak się zastanawiam czy skoro w Piotrze i Pawle jest Purina One to czy tam jej nie kupić, ale nie wiem czemu wtedy bym się czuła głupio kupując kici w hipermarkecie :oops:

hipermarkety gryzą a pracownicy po cichu sikają do karm... :roll:

ja bym się głupio czuła karmiąc kota byle czym.
purina one w PiP jest tylko w małych opakowaniach - już dużo ludzi pisało Ci że to się kompletnie nie opłaca. wejdz np na stronę animalii i porównaj cenę tej samej karmy w różnych opakowaniach (tam podają).

najlepiej znaleźć jakiś fajny sklep z karmami na wagę - w Poznaniu na pewno nie ma z tym problemu.

Vixen

Od: Pon sie 28, 2006 21:48

Post » Śro lis 01, 2006 0:52

nom, napewno nie ma tylko że w pobliżu mnie za bardzo akurat nie ma a to równa się z dojeżdżaniem, a bym musiała tramwajem czy czymś dojeżdżać, bo rodzice późno kończą pracę! Wieć chyba bardziej się opłaxca faktycznie na internetowych sklepach!
Ba, są tylko małe opakowania! :?
A Animonda vom feinsten (tak to się pisze?) strasznie kici smakuje :D

Zuza-Figa

Post » Śro lis 01, 2006 1:02

przejechać się tramwajem 1 czy 2 razy w miesiacu po karmę to taki problem? :roll: ile ty masz lat, dziewczyno...

Vixen

Post » Śro lis 01, 2006 1:02

Zuza-Figa pisze:A Animonda vom feinsten (tak to się pisze?) strasznie kici smakuje :D

jak to stwierdził mój znajomy animonda...frankenstein :wink:

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Śro lis 01, 2006 3:10

"Święta idą" więc psinco dostałem mięsnego w sklepie (uparłem się na serca, były jeno żołądki ,a że nie jestem pewien.., nie wziąłem) , trudno poekperymentujemy w czwartek-piątek.
Maluch ma w głębokim poważaniu mnie i moją suchą purinę , patrzy na mnie jak na osła i wyraźnie domaga się mokrej animondy ;> Dostał, świetnie sobie go wychowuję :P
No i wiadomości się chyba potwierdzają - "poprzedniego" kotka karmiłem whiskasami, kk i frieskiesami czy jak to się piszę (proszę wybaczyc, nie trafiłem tutaj wcześniej niestety), jadł i jadł .. ten zjada 2 lyżeczki leonardo czy animondy i syty 8O, oczywiście pare razy na dzień - nie ładuję na chama do miski tylko czekam aż zje co ma, jak zostawi trochę, to najedzony i nie dokładam - taki patent ^^ Albo kot dziwaczny albo droższe karmy okazują sie wydajniejsze. ;)

orson

Od: Sob paź 28, 2006 9:21

Post » Śro lis 01, 2006 3:27

A babka na to, że...

Nie ma, to trudno - poproś aby Ci zamówiono albo skorzystaj ze sklepu internetowego. Zaatakowana kobieta musiała czymś wytłumaczyc brak owej karmy - toteż usłyszałaś. Mój kot zresztą też tak uważa, nie chce i koniec :twisted: Ale to mój błąd bo się nad kicią lituję i podrzucam ulubioną-mokrą-byle jadła do syta jak lubi ;)
A kk i wh jest nawet na stacjach benzynowych, więc w zoologicznym obecnośc tychże specyfików mnie nie dziwi :P

orson

Od: Sob paź 28, 2006 9:21

Post » Śro lis 01, 2006 10:26

orson pisze:Albo kot dziwaczny albo droższe karmy okazują sie wydajniejsze. ;)

dokladnie tak jest!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro lis 01, 2006 19:23

orson pisze:
A babka na to, że...

Nie ma, to trudno - poproś aby Ci zamówiono albo skorzystaj ze sklepu internetowego. Zaatakowana kobieta musiała czymś wytłumaczyc brak owej karmy - toteż usłyszałaś. Mój kot zresztą też tak uważa, nie chce i koniec :twisted: Ale to mój błąd bo się nad kicią lituję i podrzucam ulubioną-mokrą-byle jadła do syta jak lubi ;)
A kk i wh jest nawet na stacjach benzynowych, więc w zoologicznym obecnośc tychże specyfików mnie nie dziwi :P

Noo, właśnie sie zastanawiałam czy nie poprosić jej o zamówienie, tyle że jeśli uważa, że to zła karma to nie wiem czy to zamówi! Się zobaczy...
Jutro ide jeszcze po puszki prawdopodobnie Simby.
Vixen mam 13 lat :lol:
A z dojazdami to jest tak, że mama mówi coś w stylu "coś ty po karme taki kawał będziesz jechać?!?" więc wiesz...
Chyba jak mi ta babka nie zamówi skorzystam z netowego sklepu, się zobaczy ;)

Zuza-Figa

Post » Czw lis 02, 2006 3:24

Zuza-Figa pisze:A z dojazdami to jest tak, że mama mówi coś w stylu "coś ty po karme taki kawał będziesz jechać?!?" więc wiesz...
Chyba jak mi ta babka nie zamówi skorzystam z netowego sklepu, się zobaczy ;)

no właśnie bedziesz jechać bo chcesz kota dobrze żywić - a jedziesz ty żeby rodzine wyręczyć. zresztą karmę wystarczy raz na miesiąc kupić, nie musisz codziennie po świeżą się wybierać ;)

ale to już Twoja decyzja - czy przeznaczoną na kota sumę wydasz dobrze dla kota, na zdrową karmę, czy roztrwonisz na rzeczy mało wartościowe.

Vixen

Post » Czw lis 02, 2006 3:57

carmella pisze:
orson pisze:Albo kot dziwaczny albo droższe karmy okazują sie wydajniejsze. ;)

dokladnie tak jest!

Ale to troche zalezy od okolicznosci :wink:
Nasze grubasy jedza Specific, bardzo dobra karma, kupowana u weta, niczego innego nie chca. Ale podczas naszego wyjazdu zabraklo karmy ( :oops: ), i sasiadka kupila im cos w hipermarkecie, tak ze przez pare dni pojadaly Friskies.
Po naszym powrocie (zarelko kupilismy juz po drodze), 2 duze i 2 male koty wciely 3 kilo karmy w 5 dni 8O
Pewnie z tej radosci, ze wrocilismy do domu apetyt im wrocil... :wink: :twisted:

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Czw lis 02, 2006 17:04

Vixen, zobaczy się jak będzie ;)
Inka no nieźle 8O
Byłam dzisiaj chciałam wreszcie kupić te Simbe, ale jeszcze jej nie ma ;/
Ale była fajna promocja! :D
Było jedno opakowanie Rc, a drugie (oba po 400g) było za połowe ceny!
Kupiłam kici ;)
Zna ktoś z was jakąś włoską suchą karme dla kotów? Bo u mnie jest tyle, zę nei pisze ile % mięcha, więc nie wiem jaka jest ta karma może ktoś z was wie?
I jeszcze jest taka karma Lechat albo Lechnat czy jakoś tak która ma ok.75 % mięsa. Chyba kupie na spróbe! Zna ktoś z was ją?

Zuza-Figa

Post » Czw lis 02, 2006 17:15

Le Chat jest bardzo mięsna i mojemu kocisku smakuje, porównując cenę i zawartość (w necie poniżej 3 zł za 60-75% mięsa) z innymi (np. Animoda Rafine Soup 3 zł za 30% mięsa) wychodzi dość korzystnie

(choć i tak wolę za 3 zł kupić 250 g surowej wołowiny gulaszowej - wstarcza na 2-2,5 dnia, a tackę 100g kot wciąga jedną dziurką od nosa, myk!) karmę gotową trzymam w zapasie, kiedy nie mam czasu na rozmrażanie, albo nie zdążyłam zrobić zakupów rzeźniczych
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

[poprzednia][następna]