Devony, devony - duuuuzo devonkow :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2006 19:00

ej przyznaj który Wam się podoba :)
bo mi .......wszystkie

madziara

Od: Sob mar 12, 2005 21:42

Post » Śro sty 04, 2006 19:18

Madziara Mniamuśne te Twoje kluseczki :lol:
Agrala to szylkret?

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

Post » Śro sty 04, 2006 19:47

Wszystkie są słodkie :1luvu:
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Śro sty 04, 2006 20:24

niooo słodziutkie:) kotki nie są moje mam zaszczyt być ich ciocią
Agrala jest szylkretką a Amant poincikiem

madziara

Od: Sob mar 12, 2005 21:42

Post » Czw sty 05, 2006 10:23

a nam kicie zrobiły prezent gwiazdkowy :D Tallula zaprezentowała nam dumnie swoje malinowe cycochy :lol:
i tak w lutym (ok połowy) spodziewamy się kociaczków po Talluce i Woodim :1luvu:
wg specjalistów od rodowodów spodziewać się możemy niebieściutkich, lila (!), z pointem, pręgusków, dziewczynek z szylkretem, a chłopców dodatkowo kremowych :) czas pokaże.... już się doczekać nie mogę 8)

Obrazek

To młoda mama, coraz szersza....

Obrazek

a tu mamusia i tatuś wygrzewają brzuchy na kaloryferze :D

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 05, 2006 10:27 przez azka, łącznie edytowano 1 raz

azka

Od: Pon mar 14, 2005 13:29

Post » Czw sty 05, 2006 10:24

madziara pisze:niooo słodziutkie:) kotki nie są moje mam zaszczyt być ich ciocią
Agrala jest szylkretką a Amant poincikiem

Madziu, kotecki śliczne :lol:
Amancikowe wybarwienie coraz ciekawsze :D

azka

Od: Pon mar 14, 2005 13:29

Post » Czw sty 05, 2006 13:32

Madziara! Cuda! :love: :love: :love: :love:

ostoja pisze:nasycono nasze oczki :D mniam... :1luvu:

To może Ty wrzucisz teraz cos na żer?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt sty 06, 2006 0:12

Witam w Nowym roku ! życze wszystkiego devoniego , to znaczy najlepszego. A niezadevonionym rychłego zadevonienia :)
Agaaa pisze:Odkąd podjęłam decyzje , że dołączy do mojej rodzinki devon, zaczęłam wyszukiwać hodowle i zdjęcia devoniastych.
Zauważyłam , że devony mają rózny wygląd :lol:
Jedne mają takie kręcone włoski a drugie są prawie łyse lub mają meszek . Chciałam zapytać od czego to zależy i jak mam rozpoznać , patrząc na kociaka , że bedzie meszkowaty a nie kręcony :)
Od czego to zależy?
Od pory roku, a może dorosłe osobniki obrastają taką sierścią ? lub uwarunkowania genetyczne ?
Mogłabym prosić o rozwianie moich wątpliwości?

Sprawa jest genetyczna , zazwyczaj wszystkie devonki w wieku 7-8 tyg. tracą loczki , a niektóre robią się wręcz łysawe. Ale już od 3 mies. zaczynają obrastać w loczki. Proces ten trwa nawet do 2 lat (taka opinia hodowców ze stażem ) Więc czy mają meszek , czy loczki , czy łysinke -to dużo zależy od wieku , no a jak dorosną , to hormony też mogą zrobić swoje . Moja kicia w ciąży i jak karmiła miała kieściutkie futerko , a teraz odrasta szybko. Napewno kocie , które urodziło się w loczki , nie będzie łyse.
No i z obserwacji na wystawach zauwarzyłam ze często jest albo bardzo dobry devon w typie , lub z bardzo fajnymi loczkami :roll:
A na załączonych fotach koty w różnym wieku , więc nie ma co porównywać.
devon rex

Innowa cat

Od: Sob mar 20, 2004 23:02

Post » Pt sty 06, 2006 8:02

Mam pytanie do Ostoji
Na jaką wystawę wybieracie się w najbliższym czasie. Czy przyjedziecie tam z kotami czy tylko Pan Tomasz bez kotów, ale za to w „towarzystwie?. Dbałość, jaką wykazuje Pan w sprawie „zabezpieczenia” mienia SHKRP jest godna podziwu. Determinacja, z jaką zabiegacie o to aby ci brzydcy członkowie FPL nie organizowali wystaw godna pochwały. Panie Tomaszu może pochwali się Pan nie tylko swoimi kotami, ale również swoimi osiągnięciami na polu organizacyjny. Przeglądałem wiele postów hodowli ostoja i nigdzie nie znalazłem informacji o tym, że pełnił Pan a może nadal pełni zaszczytną funkcję Prezesa SHKRP. Pani Ania też przecież czynnie działała a może nadal działa dla „dobra” kociego i devoniego świata. Skąd ta skromność to do Was niepodobne.

wsaz

Od: Śro gru 21, 2005 9:36

Post » Pt sty 06, 2006 9:36

Innowa cat - Bardzo Ci Dziekuje. :D

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

Post » Pt sty 06, 2006 9:41

Agaaa pisze:Innowa cat - Bardzo Ci Dziekuje. :D

Prosze bardzo :)
devon rex

Innowa cat

Post » Pt sty 06, 2006 12:50

wsaz pisze:Mam pytanie do Ostoji
Na jaką wystawę wybieracie się w najbliższym czasie. Czy przyjedziecie tam z kotami czy tylko Pan Tomasz bez kotów, ale za to w „towarzystwie?. Dbałość, jaką wykazuje Pan w sprawie „zabezpieczenia” mienia SHKRP jest godna podziwu. Determinacja, z jaką zabiegacie o to aby ci brzydcy członkowie FPL nie organizowali wystaw godna pochwały. Panie Tomaszu może pochwali się Pan nie tylko swoimi kotami, ale również swoimi osiągnięciami na polu organizacyjny. Przeglądałem wiele postów hodowli ostoja i nigdzie nie znalazłem informacji o tym, że pełnił Pan a może nadal pełni zaszczytną funkcję Prezesa SHKRP. Pani Ania też przecież czynnie działała a może nadal działa dla „dobra” kociego i devoniego świata. Skąd ta skromność to do Was niepodobne.

a co to ma wspolnego z devonami to nieformalny klub devonow i naprawde nie musisz tu wchodzic :roll: nie wiem jak inni ale ja takich tekstow tutaj nie chce i tyle :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Od: Pt sty 28, 2005 1:29

Post » Pt sty 06, 2006 13:54

8O 8O 8O
A co to ma wspólnego z kotami?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Sob sty 07, 2006 16:21

wsaz takie pytania to tylko na PW .
devon rex

Innowa cat

Post » Sob sty 07, 2006 16:30

wsaz pisze:Mam pytanie do Ostoji

nie wiem, kim jesteś, ale nie interesują mnie (a jak widzę innych również) tego typu informacje. Jesli masz jakieś żale do kogokolwiek, załatwiaj je prywatnie.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

[poprzednia][następna]