MCO- Maine Coon Club ;) :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2005 14:18

Z domowych rzeczy na sierść to dobrej jakości suche + surowe mięsko + śmietanka lub mleczko.
Polecali mi również witaminki ale zapomniałam jakie. Laweta i feliway (pisownia ? )

Najlepsza jest wolowinka poniewaz ja kupuje juz zmielona i jest ok., nastepnie kurczaczek lub indyczek poniewaz latwo sie kroi, na koncu serca wolowe - to po nich sa takie doskonale futra ( widzialam norwegi katmione suche+serca+swieze powietrze w duzej ilosci - potwory nie koty ) - niestety kroi sie najgozej i ich nie lubie. smietanka / mleczko codzienne rano w nieduzych ilosciach dla chetnych Czasami warzywa - groszek, kukurydza ( Oskar dodatkowo wszystko co mu w gebe wpadnie, np wczoraj po dosc duzej porcji wolowiny i serc przegryzl jeszcze gotowane ziemniaki, bo mamusia swinia zapomniala dac )
Wazne jest powietrze - chlodek na piekne futro wplywa bardzo dobrze
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw gru 01, 2005 14:44

To podziałało na kryzę - pięknie odrasta, ogonek - w ciągu 2 miesięcy z wygryzinego przecinka przy nasadzie ogonka zrobiło się wielkie i puchate ogonisko. Powietrze pomaga bardzo. Moje codziennie są na balkonie - dłużej krócej jak chcą.
Obrazek

dalia

Post » Czw gru 01, 2005 15:32

dalia pisze:Z domowych rzeczy na sierść to dobrej jakości suche + surowe mięsko + śmietanka lub mleczko.
Polecali mi również witaminki ale zapomniałam jakie. Laweta i feliway (pisownia ? )

Najlepsza jest wolowinka poniewaz ja kupuje juz zmielona i jest ok., nastepnie kurczaczek lub indyczek poniewaz latwo sie kroi, na koncu serca wolowe - to po nich sa takie doskonale futra ( widzialam norwegi katmione suche+serca+swieze powietrze w duzej ilosci - potwory nie koty ) - niestety kroi sie najgozej i ich nie lubie. smietanka / mleczko codzienne rano w nieduzych ilosciach dla chetnych Czasami warzywa - groszek, kukurydza ( Oskar dodatkowo wszystko co mu w gebe wpadnie, np wczoraj po dosc duzej porcji wolowiny i serc przegryzl jeszcze gotowane ziemniaki, bo mamusia swinia zapomniala dac )
Wazne jest powietrze - chlodek na piekne futro wplywa bardzo dobrze

no właśnie :roll: surowe mięso :strach: fuj :roll: :lol:

ale faktycznie koty Dalii mają piękne futra, a jakie ogony i kryzy :1luvu: :love: :1luvu:

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Czw gru 01, 2005 16:15

Dzięki Dalia, mój TZ też jest zachwycony Twoimi kotami i bardzo sie dopytywał kiedy brałaś maincoonkę. Przesyła pozdrowienia.

Tylko, że z mięska to tylko wołowinka jest cool :oops:
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Czw gru 01, 2005 17:03

vivien pisze:Dzięki Dalia, mój TZ też jest zachwycony Twoimi kotami i bardzo sie dopytywał kiedy brałaś maincoonkę. Przesyła pozdrowienia.

Kicia Dalii i moja to już dorosłe panienki, mają ponad trzy lata i Bunia przy nich to kociątko jest :lol:
Ostatnio edytowano Czw gru 01, 2005 17:12 przez Nezia, łącznie edytowano 1 raz

Nezia

Post » Czw gru 01, 2005 17:07

Co do karmy na poprawę sierści.

Bond uważa, że surowa wołowinka (krojona) i każde inne mięso, służy do rzucania po kuchni :twisted:
Spróbuję faktycznie z mielonym - może będzie jadalne... A resztę ma
taką samą...

Dziękuję za poradę Dalia
Futerka z GreenGrove*PL pozdrawiają :)
Obrazek

Gabys

Od: Nie sie 28, 2005 13:20

Post » Czw gru 01, 2005 17:11

Gabys pisze:Co do karmy na poprawę sierści.

Bond uważa, że surowa wołowinka (krojona) i każde inne mięso, służy do rzucania po kuchni :twisted:
Spróbuję faktycznie z mielonym - może będzie jadalne... A resztę ma
taką samą...

Dziękuję za poradę Dalia

właśnie dlatego napisałam "fuj" :twisted:

Nezia

Post » Pt gru 02, 2005 9:51

Wołowinka mielona faktycznie jest najmniej problemowa, ale niestety to serca wołowe dają najlepsze efekty ofutrzania. Nienawidzę ich kroić ale cóż robić. Patrząc na błyszczące i bujne futra mam satysfakcję i kroję dalej.
Obrazek

dalia

Post » Pt gru 02, 2005 9:54

Mogłabym kroić... albo mielić, nie ma sprawy. Ale tutaj takich "mięs" jeszcze nie spotkałam... Dziś odwiedzę jedzyny sklep do którego nie chodzę, może tam będą serca wołowe.
Ciekawe co na nie Bond powie :P
Obrazek

Gabys

Post » Pt gru 02, 2005 9:55

vivien pisze:Dzięki Dalia, mój TZ też jest zachwycony Twoimi kotami i bardzo sie dopytywał kiedy brałaś maincoonkę. Przesyła pozdrowienia.

Dzięki za pozdrowienia, pozdrawiam również.

Juni tylko mieloną wołowinkę zjada surową, pozostałe mięsko jesli jest w kawałkach musi mieć parzone. Spróbuj w ten sposób - może pozostałe mięsko będzie również cool.
Obrazek

dalia

Post » Pt gru 02, 2005 10:50

Gabys pisze:Mogłabym kroić... albo mielić, nie ma sprawy. Ale tutaj takich "mięs" jeszcze nie spotkałam... Dziś odwiedzę jedzyny sklep do którego nie chodzę, może tam będą serca wołowe.
Ciekawe co na nie Bond powie :P

W BB jest Tesco - sprawdź tam powinni mieć pakowane. W Pozanniu w Tesco są właśnie serca wołowe
Obrazek

dalia

Post » Pt gru 02, 2005 12:51

dalia pisze:
W BB jest Tesco - sprawdź tam powinni mieć pakowane. W Pozanniu w Tesco są właśnie serca wołowe

Sprawdzę, jak tylko pojadę do BB, bo w tym ostatnim sklepie niestety też nie ma :evil:
Obrazek

Gabys

Post » Pt gru 02, 2005 14:34

Gabys pisze:
dalia pisze:

Sprawdzę, jak tylko pojadę do BB, bo w tym ostatnim sklepie niestety też nie ma :evil:

Gabys, jestem ciekawa Bondowej reakcji na serca :) ciekawe czy bedą mu smakowały 8)

Nezia

Post » Pt gru 02, 2005 14:37

Też jestem ciekawa :spin2:
Obrazek

Gabys

Post » Pt gru 02, 2005 15:27

Popróbuj surowe, jak nie zechce to sparzone - może wtedy ruszy.
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]