» Nie gru 08, 2013 22:39
Re: FIP????
Witajcie, witaj Murko! Ja też pierwszy raz, bo borykam się z bardzo podobnym problemem, pisałam posta ale mam tylko jedną odpowiedź. Mój Chester w piątek wieczorem zaczął bardzo szybko oddychać, tak "zaciągał" powietrze brzuszkiem, pojechałam do całodobowej lecznicy w Łodzi, zrobiono rtg bo była tkliwość w okolicy nerek. Rtg wykazał w wodę w opłucnej i osierdziu, w jamie brzusznej nie, gorączka 40,2. Dostał antybiotyki, diuretyki na ściągnięcie wody, kroplówkę, został w lecznicy. Wczoraj i dziś przy mnie zjadł troszkę i wypił. Rtg mieli powtórzyć ale tego nie zrobili. Dziś pobrali krew, podejrzewają również FIP. Podobna ma to wykryć stosunek ablublin do globulin - wie ktoś coś na ten temat? Jesteśmy więc w podobnej sytuacji. Ja mam w domu jeszcze 4 koty i też nie wiem, są zarażone czy nie? I co z Chesterkiem - lekarz jeśli to fip proponuje eutanazję....Serce mi pęka, to niedawno przygarnięty z ulicy 7-8 mięsięczny koteczek. Acha, 2 tygodnie wcześniej miał robioną kastrację w tej samej lecznicy, czy to może mieć coś wspólnego? Pomocy! Magda