Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Wawe pisze:Dzień dobry Aniu!
Mam na zbyciu uspokajającą obróżkę feromonowa dla kotów. Wprawdzie przy tej poranionej szyji to raczej bym jej bezpośrednio nie zakładała, ale może otworzyć i powiesić czy położyć w klatce? Jeżeli uznasz, że ci się przyda to wrzuć na PW adres, w poniedziałek wyślę.
A czy dla pozostałej gromadki przydałby ci może Immunodol i Urinovet? Zostało mi po kilka/kilkanaście tabletek, ważnych do 2019 r.
Muireade pisze:Jaki biedny... Ale na szczescie lapkę udalo sie uratować![]()
Aniu, ile Ty wlasciwie masz teraz kotów pod opieką w domu?
phoenix6 pisze:Nie lepiej zrobić kotce testy alergiczne w kierunku pokarmowym? To koszt ok. 350,00 zł, dorzucę się do badań jeśli będziesz je chciała wykonać. No i numer konta poproszę.
Marzenia11 pisze:włóczka pisze: no to czekamy i zaglądam do kontenerka. Pomrugałyśmy sobie, dałam palec, powąchała, a potem patrzy na mnie i zaczyna wykręcanie łebka bródką do góry. No doobra, skoro chcesz... Włożyłam rękę, a ona daje się głaskać, łebek w rękę wkłada, wywraca się, mruczenie nawet było... Owszem, zostałam też owarczana. Jak przestałam głaskać
Noooo, typowy dziki i agresywny kot![]()
Cały czas trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie
Muireade pisze:Aniu, musisz jej dawać tego Royala? Mówiłaś, że chcesz ją przestawic na mięso. Czy to nie byloby dla kici lepsze?
hutek pisze:Ciesza mnie takie wiadomosci. Czy kotka zostanie u Ciebie na DS. Czy bedziesz chciala ja wyadoptowac?
włóczka pisze:A w oczekiwaniu na wyniki: kocinka jet fajnaZebrałam dziewczynkę z lecznicy, zajechałam na parking przy IKEI, zadzwoniłam do Ani, nie odebrała, no to czekamy i zaglądam do kontenerka. Pomrugałyśmy sobie, dałam palec, powąchała, a potem patrzy na mnie i zaczyna wykręcanie łebka bródką do góry. No doobra, skoro chcesz... Włożyłam rękę, a ona daje się głaskać, łebek w rękę wkłada, wywraca się, mruczenie nawet było... Owszem, zostałam też owarczana. Jak przestałam głaskać
MaryLux pisze:Cieszę się, że kota est już u Anna61.
Gdzieś na forum czytałam o kotach uczulonych na wołu...
milva b pisze: Jednak nie zmienia to faktu, że royal to syf, a wszystkie pozostałe "karmy lecznicze" nic nie leczą.
I rzecz jasna, kotka może być uczulona na wołowinę, ale najpierw trzeba spróbować by się przekonać. Na tym polega właśnie dieta eliminacyjna.
Anna61 pisze:milva b pisze: Jednak nie zmienia to faktu, że royal to syf, a wszystkie pozostałe "karmy lecznicze" nic nie leczą.
I rzecz jasna, kotka może być uczulona na wołowinę, ale najpierw trzeba spróbować by się przekonać. Na tym polega właśnie dieta eliminacyjna.
Odstawiłam suche jak już wyżej napisałam, gdyby kicia nic nie chciała jeść mokrego to nie miałabym wyjścia, jak wrócić do suchej.
Anna61 pisze:Przesyłka dzisiaj doszła ale nie było w niej obróżki a reszta była, dziękujemy.
mziel52 pisze:Ten biało-rudy to będzie przepiękny kot!
milva b pisze:Jeśli zajdzie potrzeba powrotu do chrupek, wtedy polecam wybrać bezzbożowe i takie bez kurczaka. Kurczak i zboża uczulają najczęściej.
Purizon z jagnięciną i śledziem jest często dobrze tolerowany, podobnie Canagan z kaczką, łososiem i królikiem. Eden Country podobnie.
Wiem, nie są tanie, ale jakość tutaj rzeczywiście jest adekwatna do ceny. No i wielu kocich alergików, których znam wcina je bez żadnych zmian skórnych.
Wawe pisze:Anna61 pisze:Przesyłka dzisiaj doszła ale nie było w niej obróżki a reszta była, dziękujemy.
I w tym pudełeczku nie było fioletowej obróżki zapakowanej w foliowy woreczek????
Ponieważ nie podejrzewam poczty o kradzież kociej obróżkito muszę mocno pomyśleć co moglo się z nią stać? Zaraz poszukam w domu, może placze się gdzieś w plecaku. Najgorsza wersja, że wyśliznęła się na poczcie podczas przepakowywania.
Anna61 pisze:milva b pisze:Jeśli zajdzie potrzeba powrotu do chrupek, wtedy polecam wybrać bezzbożowe i takie bez kurczaka. Kurczak i zboża uczulają najczęściej.
Purizon z jagnięciną i śledziem jest często dobrze tolerowany, podobnie Canagan z kaczką, łososiem i królikiem. Eden Country podobnie.
Wiem, nie są tanie, ale jakość tutaj rzeczywiście jest adekwatna do ceny. No i wielu kocich alergików, których znam wcina je bez żadnych zmian skórnych.
A Porta 21 bez zbóż?
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 170 gości