Niechciane, chore...Tusia zaginęła,po 2 tyg. odnalazłam!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 06, 2018 14:56 Re: Niechciane, chore. Kotka-już nie zostanie uśpiona.

No jaki sloneczek!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro cze 06, 2018 15:18 Re: Niechciane, chore. Kotka-już nie zostanie uśpiona.

Jaki biedny... Ale na szczescie lapkę udalo sie uratować :kotek:
Aniu, ile Ty wlasciwie masz teraz kotów pod opieką w domu?
Do cats eat bats?

Muireade

Od: Pon sie 08, 2016 17:26

Post » Śro cze 06, 2018 15:34 Re: Niechciane, chore. Kotka-już nie zostanie uśpiona.

Ten biało-rudy to będzie przepiękny kot!
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro cze 06, 2018 19:50 Re: Niechciane, chore. Kotka-już nie zostanie uśpiona.

Wawe pisze:Dzień dobry Aniu! :)
Mam na zbyciu uspokajającą obróżkę feromonowa dla kotów. Wprawdzie przy tej poranionej szyji to raczej bym jej bezpośrednio nie zakładała, ale może otworzyć i powiesić czy położyć w klatce? Jeżeli uznasz, że ci się przyda to wrzuć na PW adres, w poniedziałek wyślę.
A czy dla pozostałej gromadki przydałby ci może Immunodol i Urinovet? Zostało mi po kilka/kilkanaście tabletek, ważnych do 2019 r.

Przesyłka dzisiaj doszła ale nie było w niej obróżki a reszta była, dziękujemy. :1luvu:

Obrazek Obrazek

Wczoraj dotarła do nas przesyłki od cioci Jasi dla kotków i dla mię :D pęcherznice i krzaczek mięty, dziękujemy. :1luvu:
Lalunia zaraz zrobiła przegląd :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Później zrobiła tam sobie legowisko :)
Obrazek

Dzisiaj też dzwoniła do nas ciocia Kasia (forumowa casica) i zadeklarowała adopcję wirtualną koteczki Malusi https://www.olx.pl/oferta/hebanowa-piek ... 512d006d29

Dziękujemy Kasiu :D :201461 :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro cze 06, 2018 20:09 Re: Niechciane, chore. Kotka-już nie zostanie uśpiona.

Kicia na słoneczku :D piękna no nie? :love:

Obrazek

Muireade pisze:Jaki biedny... Ale na szczescie lapkę udalo sie uratować :kotek:
Aniu, ile Ty wlasciwie masz teraz kotów pod opieką w domu?

Sporo :wink:

phoenix6 pisze:Nie lepiej zrobić kotce testy alergiczne w kierunku pokarmowym? To koszt ok. 350,00 zł, dorzucę się do badań jeśli będziesz je chciała wykonać. No i numer konta poproszę.

Na razie wstrzymamy się z kolejnymi badaniami ale dziękuję za propozycję.

Marzenia11 pisze:
włóczka pisze: no to czekamy i zaglądam do kontenerka. Pomrugałyśmy sobie, dałam palec, powąchała, a potem patrzy na mnie i zaczyna wykręcanie łebka bródką do góry. No doobra, skoro chcesz... Włożyłam rękę, a ona daje się głaskać, łebek w rękę wkłada, wywraca się, mruczenie nawet było... Owszem, zostałam też owarczana. Jak przestałam głaskać :mrgreen:

Noooo, typowy dziki i agresywny kot :ryk:
Cały czas trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie :1luvu:

Pozdrawiamy i dziękujemy za kciuki. :1luvu: :D

Muireade pisze:Aniu, musisz jej dawać tego Royala? Mówiłaś, że chcesz ją przestawic na mięso. Czy to nie byloby dla kici lepsze?

Odstawiłam, dostaje tylko mokre i nie ma wymiotów.

hutek pisze:Ciesza mnie takie wiadomosci. Czy kotka zostanie u Ciebie na DS. Czy bedziesz chciala ja wyadoptowac?

Jak tylko będzie możliwość jej świadomego wyadoptowania to bardzo chętnie.

włóczka pisze:A w oczekiwaniu na wyniki: kocinka jet fajna ;) Zebrałam dziewczynkę z lecznicy, zajechałam na parking przy IKEI, zadzwoniłam do Ani, nie odebrała, no to czekamy i zaglądam do kontenerka. Pomrugałyśmy sobie, dałam palec, powąchała, a potem patrzy na mnie i zaczyna wykręcanie łebka bródką do góry. No doobra, skoro chcesz... Włożyłam rękę, a ona daje się głaskać, łebek w rękę wkłada, wywraca się, mruczenie nawet było... Owszem, zostałam też owarczana. Jak przestałam głaskać :mrgreen:

Bo telefon był w torbie i nie słyszałam, ale potem mi coś było za długo czekać i w chwili gdy już wybierałam numer do Ciebie ponownie zadzwoniłaś. Oczywiście nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo mogłaś wymiziać koteczkę. :D

MaryLux pisze:Cieszę się, że kota est już u Anna61.
Gdzieś na forum czytałam o kotach uczulonych na wołu...

Dziękuję. :)

milva b pisze: Jednak nie zmienia to faktu, że royal to syf, a wszystkie pozostałe "karmy lecznicze" nic nie leczą.

I rzecz jasna, kotka może być uczulona na wołowinę, ale najpierw trzeba spróbować by się przekonać. Na tym polega właśnie dieta eliminacyjna.

Odstawiłam suche jak już wyżej napisałam, gdyby kicia nic nie chciała jeść mokrego to nie miałabym wyjścia, jak wrócić do suchej.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro cze 06, 2018 20:27 Re: Niechciane, chore. Kotka-już nie zostanie uśpiona.

Aniu jesteś cudowną kobietą :201461 ten biedak rudy ma szczęście że do Was trafił, będzie cudnym kotem już jest. Eszystkie koty są śliczne. :201461 :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro cze 06, 2018 20:34 Re: Niechciane, chore. Kotka-już nie zostanie uśpiona.

Anna61 pisze:
milva b pisze: Jednak nie zmienia to faktu, że royal to syf, a wszystkie pozostałe "karmy lecznicze" nic nie leczą.

I rzecz jasna, kotka może być uczulona na wołowinę, ale najpierw trzeba spróbować by się przekonać. Na tym polega właśnie dieta eliminacyjna.

Odstawiłam suche jak już wyżej napisałam, gdyby kicia nic nie chciała jeść mokrego to nie miałabym wyjścia, jak wrócić do suchej.

Jeśli zajdzie potrzeba powrotu do chrupek, wtedy polecam wybrać bezzbożowe i takie bez kurczaka. Kurczak i zboża uczulają najczęściej.
Purizon z jagnięciną i śledziem jest często dobrze tolerowany, podobnie Canagan z kaczką, łososiem i królikiem. Eden Country podobnie.
Wiem, nie są tanie, ale jakość tutaj rzeczywiście jest adekwatna do ceny. No i wielu kocich alergików, których znam wcina je bez żadnych zmian skórnych.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Śro cze 06, 2018 20:40 Re: Niechciane, chore. Kotka-już nie zostanie uśpiona.

Anna61 pisze:Przesyłka dzisiaj doszła ale nie było w niej obróżki a reszta była, dziękujemy.

I w tym pudełeczku nie było fioletowej obróżki zapakowanej w foliowy woreczek???? 8O
Ponieważ nie podejrzewam poczty o kradzież kociej obróżki ;) to muszę mocno pomyśleć co moglo się z nią stać? Zaraz poszukam w domu, może placze się gdzieś w plecaku. Najgorsza wersja, że wyśliznęła się na poczcie podczas przepakowywania. :(

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw cze 07, 2018 8:25 Re: Niechciane, chore. Kotka-już nie zostanie uśpiona.

mziel52 pisze:Ten biało-rudy to będzie przepiękny kot!

Mam nadzieję to i może znajdą się konkretni chętni na niego.
Teraz musi doleczyć kk i zrobić porządek z futrem ale to jak będzie kapkę cieplej.
Jest tak chudy, że można na nim anatomii się uczyć, a do jedzenia to dopada po prostu. :(

milva b pisze:Jeśli zajdzie potrzeba powrotu do chrupek, wtedy polecam wybrać bezzbożowe i takie bez kurczaka. Kurczak i zboża uczulają najczęściej.
Purizon z jagnięciną i śledziem jest często dobrze tolerowany, podobnie Canagan z kaczką, łososiem i królikiem. Eden Country podobnie.
Wiem, nie są tanie, ale jakość tutaj rzeczywiście jest adekwatna do ceny. No i wielu kocich alergików, których znam wcina je bez żadnych zmian skórnych.

A Porta 21 bez zbóż?

Wawe pisze:
Anna61 pisze:Przesyłka dzisiaj doszła ale nie było w niej obróżki a reszta była, dziękujemy.

I w tym pudełeczku nie było fioletowej obróżki zapakowanej w foliowy woreczek???? 8O
Ponieważ nie podejrzewam poczty o kradzież kociej obróżki ;) to muszę mocno pomyśleć co moglo się z nią stać? Zaraz poszukam w domu, może placze się gdzieś w plecaku. Najgorsza wersja, że wyśliznęła się na poczcie podczas przepakowywania. :(

Nigdzie jej nie było bo sama rozpakowywałam kopertę. Może wyślizgnęła Ci się podczas pakowania. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw cze 07, 2018 10:35 Re: Niechciane, chore. Kotka-już nie zostanie uśpiona.

Anna61 pisze:
milva b pisze:Jeśli zajdzie potrzeba powrotu do chrupek, wtedy polecam wybrać bezzbożowe i takie bez kurczaka. Kurczak i zboża uczulają najczęściej.

A Porta 21 bez zbóż?

Porta jest niesmaczna. Nie znam kota, który po royalu rzuciłby się na Portę. Jej zapach i smak jest mdły a royal jest mocno "doprawiony" polepszaczami.
Dlatego z Royala łatwiej będzie kotkę przestawić na karmy równie aromatyczne, ale bez tej całej chemii, którą ma royal.
Jeszcze przychodzi mi do głowy Carnilove, ale akurat ta karma ma we wszystkich wariantach dodatek tłuszczu z kurczaka, więc tak do końca nie wiem czy bym jej próbowała na pierwszy rzut.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw cze 07, 2018 11:18 Re: Niechciane,chore.Kicia-nie zostanie uśpiona.Białoruda bi

A coś z Taste of the Wild Canyon River Feline? http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ild/294875
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw cze 07, 2018 11:19 Re: Niechciane,chore.Kicia-nie zostanie uśpiona.Białoruda bi

Może smakować, jeśli koteczka lubi ryby. Karma dość mocno zalatuje rybą ;)

Dedykowane dla alergików są dwa rodzaje Farminy, Quinoa Skin z przepiórką i Quinoa Skin ze śledziem. Ale ich cena jest jeszcze mniej atrakcyjna niż pozostałych wymienionych przeze mnie karm.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw cze 07, 2018 13:14 Re: Niechciane,chore.Kicia-nie zostanie uśpiona.Białoruda bi

Bez kurczaka jest Josera Marinesse, bez zbóż ale z ryżem. Wiem, że to żadna rewelacja ale nie jest najgorsza, za to nie droga i kotom zazwyczaj smakuje. Carnilove u mnie nie podeszło, ale Porta 21 to była tragedia, żaden kot nie chciał tego jeść.
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Czw cze 07, 2018 13:51 Re: Niechciane,chore.Kicia-nie zostanie uśpiona.Białoruda bi

Jak mialam Molly Hooper alergiczke to jadla feline porta chetnie. Ale jak widac jest to osobnicze calkowicie i nie sposob przewidziec.

Mnie sie wydaje, ze trzeba kupic garsc w sklepie i sprawdzic czy wchodzi, jak w internetowych to kupic np 3 paczuszki po 400 gram i zobaczyc, co kota zechce jesc, a dopiero potem kupic na 6 tygodni i zobaczyc czy sie goi.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw cze 07, 2018 21:14 Re: Niechciane,chore.Kicia-nie zostanie uśpiona.Białoruda bi

Co do karmy to musimy :wink: wypośrodkować, bo jak wypuszczę Kotunię z klatki to inne koty będą musiały też jeść tą karmę.
a co myślicie o -
JOSERA NatureCat Karma dla kota
Bezzbożowa karma dla wrażliwych kotów https://www.josera-sklep.pl/karma-dla-k ... recat.html

Kotka się nie drapie, obserwuję ją i ani razu się przy mnie nie drapała, oczywiście może i się drapnie, ale nie ma ran a stare ładnie się goją. :D

Druga ostatnia bida już wypuszczona z klatki. Jest niesamowity miziak i jak tylko wchodzę do pokoiku to już przychodzi na mizianki a jak wychodzę to patrzy tęsknie. :(
Jest taki brudny, futro posklejane, z oczek ma jeszcze wypływ i widać, że jeszcze kk w nim siedzi.

Obrazek

Tylko by jeść chciał, ale nie dziwota jak wczoraj jeszcze dostał steryd i inne leki.
Na razie to skóra i kości ale głowę ma dużą i gdy wydobrzeje to będzie potężny kot.

Obrazek

Obrazek

Łapuńka się goi.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]