Koty Darłowo- 15 lat minęło :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 21, 2016 19:57 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Madie pisze:Gratuluje!

Milut na 99% pozbywa sie klejnotów w poniedziałek, zapłacę ze to 80zł, bo przegapiłam czas darmowych sterylek u nas . Głupiam. :<

A co do płatności to podaj mi jeszcze raz numer konta żeby mogła za koteczka z lecznicy dług ujścić...

Kciuki żeby Milutek dobrze zniósł zabieg :ok: :ok:
Już piszę pw, dziękuję !
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto lut 23, 2016 17:34 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Kaska wpłacona - 145 zł.

W ogóle zrąbałam, bo Pani Od Gucia przesłała mi jego superzdjecia, a ja miałam je na służbowym telefonie który umarł. Może jakoś jeszcze odzywam. Ale wieści niewesołe, kotek z którym Gucio jest od małego umiera na potwierdzonego FIP'a. Teraz się o Gustawa także martwię:( Nie wiem też czy w dobrym tonie nie yłoby zapytanie po jakimś czasie czy nie chcieli by od nas kotka do Gucia, bo on na pewno będzie tęsknił - dom super.

A kastracja Miluta - przełożona na za tydzień.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Wto lut 23, 2016 20:25 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Madie pisze:Kaska wpłacona - 145 zł.

W ogóle zrąbałam, bo Pani Od Gucia przesłała mi jego superzdjecia, a ja miałam je na służbowym telefonie który umarł. Może jakoś jeszcze odzywam. Ale wieści niewesołe, kotek z którym Gucio jest od małego umiera na potwierdzonego FIP'a. Teraz się o Gustawa także martwię:( Nie wiem też czy w dobrym tonie nie yłoby zapytanie po jakimś czasie czy nie chcieli by od nas kotka do Gucia, bo on na pewno będzie tęsknił - dom super.

A kastracja Miluta - przełożona na za tydzień.

Bardzo dziękuję! no to będziemy na zero :1luvu:
Szkoda... :( Z miłą chęcią zobaczyłabym Gucia ( no i Melcie... ), może Pani podeśle zdjęcia raz jeszcze, na maila ?
Bardzo mi przykro z powodu kolegi Gucia :( :( Biedactwo, niech tylko cierpi jak najmniej....
I żeby z Gutkiem było wszystko w porządku....

Ja jak najbardziej zapytałabym, czy domek chciałby nowego towarzysza dla Gucia, ale tak jak pisałaś- za jakiś czas....
Może szansę w tym całym nieszczęściu miałby Milut....

A czemu kastracja przełożona ? To coś z Milutem, czy po prostu coś pokrzyżowało plany ?
Obrazek

kinia098

Post » Wto lut 23, 2016 20:37 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Nie no, Pani na pewno podeśle zdjęcia - tylko teraz są zajęci...Wiadomo...Też się martwie o Gutka, bo FIP nie przebiera...

O Melcie bede molestowała w czwartek, bo bede sie widziała z jej właścicielem. Ale to nie bedzie dom dla Milutka, chyba...3 małych, głosnych dzieciątek. Chociaż mooooże...

A co do kastracji, moja wina. Wetowi pasowała tylko 10 rano a ja miałam spotkanie w robocie - nieprzekładalne. jutro będę sie umawiała po raz 2. Planuje jeszcze w ramach narkozy zaczipować Milutka na siebie, obrobić mu pazurki, uszy i wszystkie inne pielegnacje które na co dzień odpadają:)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Pon lut 29, 2016 17:21 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Madie pisze:Nie no, Pani na pewno podeśle zdjęcia - tylko teraz są zajęci...Wiadomo...Też się martwie o Gutka, bo FIP nie przebiera...

O Melcie bede molestowała w czwartek, bo bede sie widziała z jej właścicielem. Ale to nie bedzie dom dla Milutka, chyba...3 małych, głosnych dzieciątek. Chociaż mooooże...

A co do kastracji, moja wina. Wetowi pasowała tylko 10 rano a ja miałam spotkanie w robocie - nieprzekładalne. jutro będę sie umawiała po raz 2. Planuje jeszcze w ramach narkozy zaczipować Milutka na siebie, obrobić mu pazurki, uszy i wszystkie inne pielegnacje które na co dzień odpadają:)

No to trzymam kciuki za dojście do zabiegu :ok: i wszystkie inne sprawy :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pon lut 29, 2016 17:23 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Zabiegujemy sie jutro o godzinie 10:00. Bede wiedziała co i jak koło 14.

Madie

Post » Pon lut 29, 2016 18:25 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Madie pisze:Zabiegujemy sie jutro o godzinie 10:00. Bede wiedziała co i jak koło 14.

Kciuki :ok: Będzie dobrze !

Wstawiam zdjęcie zakamuflowanych w portfelu rachunków, w razie co, bo nie wiem czy wszystkie już wstawiałam.

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pon lut 29, 2016 18:51 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

kiniu, co powiesz na 60 puszek 400 gramowego butchersa dla kotów?

Madie

Post » Pon lut 29, 2016 18:55 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Madie pisze:kiniu, co powiesz na 60 puszek 400 gramowego butchersa dla kotów?

Przyjmę z wielką radością :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pon lut 29, 2016 18:57 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

To dawaj adres i telefon na PW - zamowie teraz

Madie

Post » Wto mar 01, 2016 21:02 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Milut po kastracji, obcięte pazurzyska, wyszczyne uszy, zaczipowany na mnie, krew do badania pobrana i na testy też . Rana wygląda przyzwoicie, kot mniej. I dlatego jestem w ś c i e k ł a.

Nie wiem co prawda czy mam prawo aż tak się zeźlić, ale kota niestety nie odbierałam samodzielnie, bo wtedy bym cos powiedziała do słuchu...Milut miał zabieg o 13, po 15 30 był w domu. Ja wróciłam o 19 30 i koty nadal półsennie się zataczał, zesikał się też pod siebie - odkryłam to sprzątająć transporter. Pamiętam, że swojego Radka i Dantego odbierałam czyściutkich w stanie idealnego wybudzenia, głodnych i nawet wesołych. Potem jak sterylizowałam zwierzaki zostawiałam je w leczynicy (były to kocice tylko) albo przyjeżdżały w dobry stanie. A Milut jak ściera wygląda.

Będe obserwowała dziś jak tam z oddychaniem - teraz śpi na kocyku.

Madie

Post » Wto mar 01, 2016 23:11 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Madie pisze:Milut po kastracji, obcięte pazurzyska, wyszczyne uszy, zaczipowany na mnie, krew do badania pobrana i na testy też . Rana wygląda przyzwoicie, kot mniej. I dlatego jestem w ś c i e k ł a.

Nie wiem co prawda czy mam prawo aż tak się zeźlić, ale kota niestety nie odbierałam samodzielnie, bo wtedy bym cos powiedziała do słuchu...Milut miał zabieg o 13, po 15 30 był w domu. Ja wróciłam o 19 30 i koty nadal półsennie się zataczał, zesikał się też pod siebie - odkryłam to sprzątająć transporter. Pamiętam, że swojego Radka i Dantego odbierałam czyściutkich w stanie idealnego wybudzenia, głodnych i nawet wesołych. Potem jak sterylizowałam zwierzaki zostawiałam je w leczynicy (były to kocice tylko) albo przyjeżdżały w dobry stanie. A Milut jak ściera wygląda.

Będe obserwowała dziś jak tam z oddychaniem - teraz śpi na kocyku.

Może nie dostał "wybudzacza" ?
U nas niektóre kotki po zabiegach wybudzają się kilka godzin. Ale żadnej nigdy nic się nie stało, także z Milutkiem na pewno też będzie dobrze, nie martw się !
Nie wiem właśnie od czego jest to zależne, ale chyba od tego " wybudzacza" ?
Jak odbieram koty od weta, któremu płacimy kasę ( w sensie najczęściej PS płaci ), to koty są tak żywe, zaraz po zabiegu, że dziczki już chcą mnie zjeść a oswojona łaszą się, mruczą i nie przewracają.
Jak odbieramy koty "talonowe" cięte u innej wetki, to niektóre wybudzają się nawet kilka godzin, niektóre szybko dochodzą do siebie.
Obrazek

kinia098

Post » Śro mar 02, 2016 8:53 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Za Milutka ! Będzie dobrze :ok:
Ja kiedyś usłyszałam od weta, że to czy mogą dać wybudzacza czy nie - to zależy od rodzaju narkozy; i że dla kota - jego zdrowia- lepsza jest ta wersja bez wybudzacza. Jedynie dla zdrowia właścicieli jest zdecydowanie gorsza 8)

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro mar 02, 2016 11:10 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Milut już dziś normalny. Syczący ale ciekawski. Wczoraj kilka razy go głaskałam, przyjmował ze zdziwieniem i uciekał. Dziś już ledwo koniuszek ogona dotknęłam, ale łazi łajza za mną i za Radziem non - stop.

Madie

Post » Śro mar 02, 2016 18:18 Re: Koty Darłowo- potrzebna karma w każdej ilości !

Wyadoptuj Miluta Radziowi.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]