KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 18:38 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dzis po dyżurze:
Na izolatce Miłek był bardziej żwawy niż ostatnio aczkoliwek oczy bardziej załzawione niż wczoraj; jeden z małych czarnych kotów ma też takie szkliste slepka tylko nie pamiętam który. Badinek swoją drogą jedno oko też :( Ten nowy czarny kot z górnego boksu - baaaaardzo domagał się uwagi i chciał wyjść, biegunkę miał nadal - to wyglądało jakby samo wyciekało, w kuwecie nic ale wszędzie wokół tak (musiałam wyrzucić ten uroczy zielony kocyk) no i zapach niezapomniany.
Na zdrowych kitki nie były zbytnio głodne w porównaniu z tym co zwykle. Niki i Nina drugi raz z rzędu udają że ich nie ma- pochowane w najdalsze i najciemniejsze zakątki. Renia siedziała sobie, jak przyszłam to chciała wyjść ale nie jakoś bardzo nachalnie, chętnie dawała się głaskać ale jak przestawałam to nie nalegała tylko siedziała taka osowiała. Jak spróbowałam się pobawić z nią to olała temat. W kuwecie kupy brak. Biedna ta kotka jak tak się na nią patrzy, zajrzałam jej w te zęby dyskretnie- wygląda to na chamski kamień ale specem nie jestem.

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Pon paź 28, 2013 19:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Praktycznie całkowicie skończyło się mokre jedzenie - na kwarantannie chyba zostały 2 saszetki i jedna puszka bez otwieracz nie da się otworzyć - na zdrowej koty dziś miały tylko suche jedzenie z wyjątkiem Reni, która dostała Recovery i nawet coś tam skubnęła.
Zamówiłam suche Joserę i mokre ale nie wiem kiedy do mnie dojdzie jedzenie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon paź 28, 2013 19:54 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Obrazek

Pozdrowienia z Siemianowic :)
U nas wszystko OK :) Kićki szaleją ile wlezie i są szczęśliwe :) tak nam się przynajmniej wydaje :D
Obrazek
Obrazek

I filmiki dla Was mamy też :)

Renia i ping pong :D
http://www.youtube.com/watch?v=GsyAVou63Zs

Inka i jej dzikie zabawy na fartuchu :ryk: który ściągnęła sobie sama z wieszaka w kuchni :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=UqtZEc6tzNk

A tu Inior ma przejażdżkę :D ten kot ma różne dziwne pomysły :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=GY7oDeLscNE

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pon paź 28, 2013 20:05 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:
The Szops pisze:Czy ktoś może zawieźć Franki w środę do domu do Katowic? Pani jest zdecydowana na tą koteczkę. Nie jest zmotoryzowana, więc musiałaby się z małą telepać autobusem. Będzie od razu wizyta adopcyjna :D Obiecałam, że dzisiaj oddzwonię i dam znać, więc proszę o info.

gdzie dokładnie?

Jeszcze nie wiem, zapytam. Mara zawieziesz ją?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon paź 28, 2013 20:09 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

edisza pisze:U nas wszystko OK :) Kićki szaleją ile wlezie i są szczęśliwe :) tak nam się przynajmniej wydaje :D

Widać że i obie kicie szczęśliwe z Wami i Wy szczęśliwi z nimi :ok: . To taka radość dostawać takie pozytywne wiadomości - to nadaje sens temu, co robimy i dodaje nam sił, gdy jest kiepsko i ogarnia nas zwątpienie...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 28, 2013 20:13 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Jejku jest tylko jeden problem- puszka zbiórkowa... nie mamy kiedy jej Wam przywieźć, ani jak... auto non stop u mechanika, a służbowym nie ma za bardzo możliwości... nie wiem jak to zrobić, żeby było dobrze :( a mamy ten dywanik jeszcze, poduszki no i worek nakrętek... nie kupiliśmy jakoś jedzenia, przekażemy troszkę pieniędzy, bo sami wiecie lepiej czego potrzeba pupilom najbardziej :) ale nie ma kiedy tego załatwić wszystkiego... Macie jakiś pomysł ?

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pon paź 28, 2013 20:40 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Koteczki wyglądają kwitnąco :mrgreen: :ok:

The Szops

Post » Pon paź 28, 2013 22:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mam kartonik saszetek kitiketa w pracy - dzisiaj przyszedl jak by ktoś dał radę podjechać - jestem od 11-tej.
A jak nie to wieczorem po 20-tej podam fruciu
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto paź 29, 2013 9:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kropeczka13 pisze:Zuzia po kontroli i nadaje się jutro na zabieg :)
Proszę zabrać Zuzi jedzenie dziś wieczorem, a wieczorny enisil można podać (zostawiłem karteczkę przy boksie)
Jutro Zuzie zawiozę i po zabiegu odbiorę

Czy Zuzia wróciła z zabiegu? Jak z nią? Ma jakieś leki? Jakie są perspektywy, że ta pani ją przygarnie?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto paź 29, 2013 9:29 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Wieczorem jak byłam w Chatce to Zuzi nie było.

The Szops

Post » Wto paź 29, 2013 9:36 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Już wiem - Wiesiu właśnie odebrał Zuzię z Lupusa. Ma usunięte wszystkie (!) zęby, a do tego miała szyte niektóre dziąsła :( bo stan bardzo kiepski tego pyszczka był. Na 5 dni kotka ma zastrzyki - Wiesiu będzie rano podawał, a w poniedziałek ma kontrolę. Zuzia na razie ma jeść tylko mokre jedzenie!

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto paź 29, 2013 9:42 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Oj biedulka, oby miała apetyt, najlepsze byłyby jakieś bardzo smakowite musiki.

The Szops

Post » Wto paź 29, 2013 9:46 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Oj biedulka, oby miała apetyt, najlepsze byłyby jakieś bardzo smakowite musiki.

będę dziś wieczorem za Marę to postaram się kupić może ten pasztecik dla maluchów z gerbera, może jej posmakuje

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Wto paź 29, 2013 11:28 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Agata a o której będziesz jechała na dyżur
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto paź 29, 2013 11:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

The Szops pisze:Oj biedulka, oby miała apetyt, najlepsze byłyby jakieś bardzo smakowite musiki.

na apecik Zuzia nie narzekała po tej głodówce :lol:
Wiesiu przywiózł ją razem z jedzeniem, dostała pól tacki (nie wiem co to było za jedzenie), szybko zjadła i dostała dokładkę kitketa, który kupił Wiesiu :D
wielkie dzięki za jedzonko :1luvu:
w poniedziałek najpóźniej ma już iść do swojego domu :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]