Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia szary Ptyś

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2013 16:19 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

pada i pada ... szaro i mokro ...
Czarusia jak usłyszała że idę, wybiegła z budki, wskoczyła na drzewo, potem na dach i zniknęła

biedna boi się ludzi, z jednej strony to dobrze bo jest czujna i ostrożna
ale szkoda, że mi jeszcze nie ufa

pewnie jak tylko poszłam przyszła na jedzonko bo już miała prawie pusta miskę

tak sobie myślę, że może jednak biało-czarny Filipek (brat Czarusi) żyje i przychodzi na jedzenie
(chociaż od dawna go nie widziałam), bo dość szybko znika karma,

chyba że to Czarusia ma teraz większy apetyt jak jest zimno i pada
no bo co robić w taką pogodę ... chyba że jeż i ślimak pomagają Czarusi w konsumpcji

dopóki nie będzie wiadomości o losie biednego szarego Ptysia
to będzie wątek o tym jak oswaja się Lila :kotek:

i gdyby był ktoś o wielkim sercu kto chciałby dać dom czarnej Czarusi
to też czekamy tutaj z nadzieją - nie wiadomo jak długo będzie mogła tu być i kiedy zaczną burzyć budynki

chociaż Czarusia zazwyczaj przychodzi od drugiej strony,
może ma jakieś schronienie w pofabrycznym budynku przy parkingu
w zimie też stamtąd przychodziła - ale może po prostu chodzi po całym terenie
nie wiem gdzie śpi, są 2 budki ale też mnóstwo schowków, zakamarków, tam jest teraz rupieciarnia
po jedzeniu Czarusia najczęściej idzie na teren starej stolarni
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro wrz 18, 2013 8:33 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Czarusiu, oswój się :ok:
Ptysiu, gdzie jesteś?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro wrz 18, 2013 11:38 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

podobna do Lili kolorowa kicia Klara błaga o dom tymczasowy:
http://kotylion.pl/klara-blaga-chocby-o-dom-tymczasowy/
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro wrz 18, 2013 16:41 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Halinko i jak kociaki - wyzdrowiały już ? jak się czuje Irysek ?

dzisiaj ładnie słonecznie i cieplej :)

nie widziałam Czarusi ale jedzonko zjada
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro wrz 18, 2013 19:46 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Koty prawie w 100% zdrowe.
A oto nowe wyczyny Iryska - doszedł kotecek do zdrowia.
Wczoraj Irysek upolował pojemnik z rozmrażającym się mięsem. Wyniósł pod drzwi wejściowe, otworzył i pożarł. Do ostatniej okruszynki.
Leży teraz na moich balerinkach i trawi niczym anakonda.
Od czasu do czasu łypie na mnie okiem gdy przechodzę.
Chaberek podszedł, powąchał pyszczek Irysi i wyraźnie się wnerwił : "On zeżarł NASZE mięso !!"
Lila i Koral śpią i nie rozrabiają.
Irys to uroczy piekielnik. I cwana bestia - na kolację przyszedł jak gdyby nigdy nic.
I tu wylazło szydło z worka - on, taki łakomczuch zjadł odrobinkę. No, no.
Podejrzewam jednak ciche wspólnictwo Chabra - nie tyle w rabunku, ile we wspólnej konsumpcji łupu.
Też zadowolił się mikro ilością, hm...
Lila i Koralik normalnie - sumienia mają czyste.

Dzisiaj rano kroję kotom mięso na śniadanie.
Katem oka widzę kota na drugim końcu bufetu. Już chciałam powiedzieć : Irys złaź, ale patrzę a to ... Lila.
Zaliczyła bufet :)
Dzisiaj, poza zabawą, cały dzień śpi u mamy na fotelu.
Jeszcze nie widziałam tak przyjacielsko nastawionego kota do innych kotów - w tej kociczce ani za grosz agresji. W czasie zabawy mały Koralik potrafi położyć uszy płasko i warczeć na Lilę. A ona nic - tylko delikatnie paca łapką.
Jeżeli Czarusia i Ptyś (a wierzę że wróci) maja takie charaktery - to mogą być z nich fajne koty kanapowe.

Tę kolorową Klarę widziałam w Twoim mailu Wibrysko - wprost bliźniacza siostra Lili :) A ponieważ kolorowe kociczki maja cudne charaktery, są wymarzonymi towarzyszami życia.
Może warto Klarze zrobić osobny wątek? Taka kicia powinna trafić do własnego domku.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro wrz 18, 2013 20:50 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Halinko uwielbiam Twój styl pisania taki ciepły i pełen humoru :D
później napiszę więcej a jeśli chodzi o kicię Klarę to przeczytałam o niej na stronie Kotyliona
(jest też na facebooku), wysłałam znajomym, mam nadzieję, że ktoś się w niej zakocha bo jak piszą ma cudny charakter.
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro wrz 18, 2013 21:42 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Irysku , cudnie czytać jak wszystkie kociaki są w super relacjach a przede wszystkim zdrowe :ok: . U mnie taką komitywę mają moja Tosia i piesek Kacperek :) tzn. Tośka ściąga co tylko może do pożarcia a już na dole czeka Kacper, dzielą się (nie wiem czy sprawiedliwie) i udają niewiniątka :ryk: . Maniek spokojny, nie rozrabia tylko patrzy z politowaniem :D a teraz jeszcze doszła mała MIleńka -ciekawe czy wezmą Ją do spółki :wink: .
Halinko cudnie, ze kotki są szczęśliwe i Lilunia już się oswoiła tylko patrzeć jak zacznie rozrabiać z chłopakami :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro wrz 18, 2013 22:20 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Oj, zawstydziłam się :oops:

Blekitny.Irys

Post » Pt wrz 20, 2013 9:11 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Blekitny.Irys pisze:Koty prawie w 100% zdrowe.

to wspaniała wiadomośc :D

Blekitny.Irys pisze:A oto nowe wyczyny Iryska - doszedł kotecek do zdrowia.
Wczoraj Irysek upolował pojemnik z rozmrażającym się mięsem. Wyniósł pod drzwi wejściowe, otworzył i pożarł. Do ostatniej okruszynki.
Leży teraz na moich balerinkach i trawi niczym anakonda.

:ryk: :ryk: :ryk:

Blekitny.Irys pisze:Od czasu do czasu łypie na mnie okiem gdy przechodzę.
Chaberek podszedł, powąchał pyszczek Irysi i wyraźnie się wnerwił : "On zeżarł NASZE mięso !!"
Lila i Koral śpią i nie rozrabiają.

Chaberek wyczuł rozbójnika :lol: a Lila i Koralik przespały całą akcję :kotek:

Blekitny.Irys pisze:Irys to uroczy piekielnik. I cwana bestia - na kolację przyszedł jak gdyby nigdy nic.
I tu wylazło szydło z worka - on, taki łakomczuch zjadł odrobinkę. No, no.
Podejrzewam jednak ciche wspólnictwo Chabra - nie tyle w rabunku, ile we wspólnej konsumpcji łupu.
Też zadowolił się mikro ilością, hm...
Lila i Koralik normalnie - sumienia mają czyste.

te małe ilości potwierdzają niecny czyn i współuczestnictwo :ryk:

Blekitny.Irys pisze:Dzisiaj rano kroję kotom mięso na śniadanie.
Katem oka widzę kota na drugim końcu bufetu. Już chciałam powiedzieć : Irys złaź, ale patrzę a to ... Lila.
Zaliczyła bufet :)
Dzisiaj, poza zabawą, cały dzień śpi u mamy na fotelu.
Jeszcze nie widziałam tak przyjacielsko nastawionego kota do innych kotów - w tej kociczce ani za grosz agresji. W czasie zabawy mały Koralik potrafi położyć uszy płasko i warczeć na Lilę. A ona nic - tylko delikatnie paca łapką.

Lila jest rozkosznym łakomczuszkiem :kotek:

a do Ptysia też się przytulała i on nie był tym szczególnie zachwycony ;)

a tak się z nim bawiła 20 lipca :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
wpis z 20.07.13:
nareszcie mogłam dokładniej zobaczyć jak Lileczka jest umaszczona :D jest cudna :D
tylne łapki rudo-białe :love: i różowe poduszeczki :love: i niesamowite rude zakończenie ogonka :love:
Lila łobuziareczka a szary Ptyś jaki łagodny :D
-
Ptysiu co sie z Tobą stało malutki :?: gdzie jesteś :?: :(

Blekitny.Irys pisze:Jeżeli Czarusia i Ptyś (a wierzę że wróci) maja takie charaktery - to mogą być z nich fajne koty kanapowe.

czarna Czarusia na pewno potrzebuje więcej czasu żeby zaufać i przypomnieć sobie jak to miło być głaskaną i przytulaną
ja nie mam możliwości jej pogłaskać bo albo od razu ucieka albo czeka w bezpiecznej odległości aż odejdę.

a Ptyś myślę, że oswoiłby się tak szybko jak Lila tylko nie wiemy gdzie jest :(

nie tracąc nadziei pozdrawiam z bezdeszczowej Łodzi :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt wrz 20, 2013 17:23 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Martwię się o Ptysia i po raz pierwszy zaczęłam tracić nadzieję. Koty tak chętnie nie opuszczają miejsc, gdzie mają regularnie jedzonko :(

Blekitny.Irys

Post » Pt wrz 20, 2013 21:10 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

a może ktoś go zabrał?.
Renatko a patrzyłaś w okolicy czy nie leży nigdzie chory?. Matko strasznie czarne mam myśli :cry: , chociaż tak myśle, że może poszedł gdzieś bo nie ma Lili. Przychodził kilka dni, jej nie było i poszedł. Sama nie wiem. Przecież tyle czasu nic mu sie nie stało
Jeszcze tak myślę o tym psie co gonił kota, chyba ma właściciela może ten człowiek coś wie... :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob wrz 21, 2013 21:37 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Ptysia nie ma już 17 dni :( nie wiadomo czyj to był pies, było ciemno
nikt z sąsiadów z którymi rozmawiałam nie widział Ptysia
i nie słyszeli, żeby jakiegoś kota np.potrącił samochód albo żeby znaleziono martwego kota.

Dzisiaj widziałam przez okno czarną Czarusię, szybko przebiegła i wdrapała się na drzewo.
Ma apetyt. Dzisiaj było dużo słońca więc mam nadzieję, że wygrzała się gdzieś na słoneczku.

Halinko czy masz już może kabelek do telefonu ?
bardzo byśmy chcieli zobaczyć Lilkę i Twoje kociaczki :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie wrz 22, 2013 21:14 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Lila staje się coraz bardziej udomowionym kotem.
Rano w kuchni, w czasie przygotowania kociego śniadania, siedzi, kręci się, tańczy tuż przy moich stopach i woła : Mrrrauu, mrrrau, Rrrruda, no daj już jeść, nooo szybciej mrrrau!"
A kiedy nie dość szybko - zdaniem Panny Lilianny - podaję mięsko, delikatnie paca łapką. Bez pazurków.
W czasie robót kuchennych przeważnie cały kotostan siedzi i paczy.
Lila bliziutko, ale nie próbuję jej głaskać - czekam bardzo cierpliwie aż sama mi zaufa. Nic na siłę.
Z ręki lubi jeść. Liże palce.
Nocą przeważnie śpi wtulona w Irysa, a kiedy ten bury macho ma jej dosyć i śpi w łożu - Lila układa się na stoliku blisko nas. Jeszcze nie ma odwagi na wspólne spanie.
Tak jak pisałam - jeszcze nie spotkałam kota tak przyjaźnie odnoszącego się do innych kotów - kiedy Irys na nią burknie, patrzy na niego i wprost słychać jak myśli : "Irysku nie marudź. JA już postanowiłam. Mój ci jesteś i basta!"
Acha, Lila podobnie jak Koralik kocha jajka na miękko - z moich dzisiejszych dwóch śniadaniowych zjadłam pół. Jednego.
Jutro dla kotków gotuję dodatkowe jajo.
Sery tez mogą być. Każdego rodzaju.
A w ogóle to : " Co się dziwisz Ruda, ja rosnę i coraz bardziej pięknieję, muszę dużo jeść "

Blekitny.Irys

Post » Nie wrz 22, 2013 21:17 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Jeżeli wpadnę jutro wieczorem do właściwego domu, natychmiast będą fotki.
Jeżeli nie - dopiero we środę.
Tam już moje kocie i psie panny pewnie mnie zapomniały :(
A ja za nimi tęsknię.
A ślubne szczęście coś napomyka o wielożeństwie...

Blekitny.Irys

Post » Nie wrz 22, 2013 21:19 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

I tylko ten Ptyś.
Nie mogę przestać o nim myśleć. To już tyle dni...

Blekitny.Irys

[poprzednia][następna]