Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 18:43 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

ja nie trzymam w klatce no chyba że dzika dzicz na dzień dobry pokazuję gdzie jest kuweta i wpuszczam do jednego pomieszczenia i przynajmniej przez tydzień izoluje ze względu na możliwość wyklucia się jakiegoś choróbska po kwarantannie wypuszczam na pokoje.

jagoda48

Od: Czw lip 01, 2010 21:23

Post » Pt sty 11, 2013 19:53 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Evelin1 który żwirek wybrała Krycha :?: i czy nie próbuje mordować Ci świnek :roll: :twisted:

czy Prączki się odnalazły, wiadomo coś :?:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob sty 12, 2013 7:54 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

sylwia1982 pisze:czy Prączki się odnalazły, wiadomo coś :?:

Niedaleko domu p.Ewy znaleziono burego rozjechanego kota, niestey był w takim stanie, że trudno było rozpoznać, czy to Prączka, możemy tylko przypuszczać :aniolek:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Sob sty 12, 2013 9:36 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

O matko!!!

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob sty 12, 2013 10:03 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Ewa Wrona Czy ten kocurek jest wykastrowany?
22 godz. temu · Lubię to!
Monika HelpKrolikom z tego co chyba ja gdzieś tam doczytałam się to tak, ale trzeba poczekać co dziewczyny powiedzą
Sylwia Mroziewicz no faktycznie on jest podobny do tego kota z opakowań karmy Felix , ja mam 3 swoje koty i jedną kotkę na DT i 2 koty w domu to podstawa
Ewa Wrona Sylwia Mroziewicz ja już mam 3 koty w domu, także zdaję sobie sprawę, że 1 kocio w domu to zdecydowanie za mało
12 godz. temu · Lubię to!
Magda Motyl jeśli jeszcze nie jest wykastrowany, to przed oddaniem do nowego domu powinien ten zabieg przejść
12 godz. temu · Lubię to!
Monika HelpKrolikom my mamy w sumie 5 kotów w tym 2 do adopcji i 6 królików
11 godz. temu · Lubię to!
Sylwia Mroziewicz Magda Motyl to te koty jeszcze nie wszystkie są wykastrowane? na forum miau była informacja, że wszystkie te koty są wykastrowane/wysterylizowane, ja robię robię ogłoszenia dla części tych kotów i piszę w ogłoszeniach, że one są wykastrowane to w końcu jak to jest one są wykastrowane czy nie?

czy zgodnie z tym co jest napisane na początku tego wątku koty są wykastrowane/wysterylizowane?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob sty 12, 2013 10:20 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Wszystkie są wysterylizowane
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Sob sty 12, 2013 11:09 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Wracając do karmy... wiem, że nie było jej jakoś strasznie dużo (chociaż 20 kg przenieść nie było tak ładtwo ;) ), ale może warto byłoby ją podzielić na kilka domów? Zakupy robiliśmy z myślą, że ten DT przyjmie 3 koty, a nie jednego :|
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Od: Nie wrz 26, 2010 15:16

Post » Sob sty 12, 2013 12:19 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

agni3szka1, karma będzie wydzielana stosownie do potrzeb :wink:

a do DT Prączka Ola z Kasią mają dziś dowieźć dwa koty zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, że są 3 miejsca, jeśli nie będzie kotek Prączek, pojadą 2 inne
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Sob sty 12, 2013 18:38 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Jeśli domek tymczasowy będzie w stanie, to poprosimy o zdjęcia.

issey32

Post » Sob sty 12, 2013 18:43 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

miejmy nadzieję, że kolejne koty nie podzielą losu Prączki :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob sty 12, 2013 18:49 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

agni3szka1 pisze:Wracając do karmy... wiem, że nie było jej jakoś strasznie dużo (chociaż 20 kg przenieść nie było tak ładtwo ;) ), ale może warto byłoby ją podzielić na kilka domów? Zakupy robiliśmy z myślą, że ten DT przyjmie 3 koty, a nie jednego :|

Kochani, serdeczne dzięki za karmę :1luvu:
Dużo, nie dużo, ważne że jest. A będziemy wydzielać, nie wszystko na raz i nie w jedno miejsce.

Randa pisze:agni3szka1, karma będzie wydzielana stosownie do potrzeb :wink:
a do DT Prączka Ola z Kasią mają dziś dowieźć dwa koty zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, że są 3 miejsca, jeśli nie będzie kotek Prączek, pojadą 2 inne

Dzisiaj usiłowałyśmy złapać kolejne koty. To jest po prostu horror. One już kojarzą nasz przyjazd z łapanką, bo tylko stawiamy nogę za próg, to kotów nie ma. I uwierzyć trudno, że w prawie pustym mieszkaniu może się schować kilkanaście kotów :conf: Przestawiałyśmy kanapy, rozmontowałyśmy regał i przesunęły calą meblościankę, żeby złapać śmigające z prędkością światła footra :lol:
Najdziwniejsza kryjówka to piec. Koty wchodzą przez otwarte fajerki i śmigają do komina :strach: I teraz nie ma co się dziwić, że z futra może coś wypadać. Jak Ewa wyciągnęła jednego kota, to myślałam, że to ten niebieski, ale jak otrzepała z popiołu, to okazał się czarny Pieszczoch. I właśnie Pieszczoch, piękny czarny kocurek z niesamowicie zielonymi oczami pojechał do DT, gdzie już jest Prączek.
Jedna z Prączek jest u Ewy, drugiej nadal nie ma. Więc możmy przypuszczać, że zginęła.
Obrazek

kassja

Post » Sob sty 12, 2013 18:53 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

issey32 pisze:Jeśli domek tymczasowy będzie w stanie, to poprosimy o zdjęcia.

Na razie kocury siedzą w oddzielnym pokoju, żeby się przyzwyczaić do nowego miejsca i do nowych opiekunów. Pani Ala nie chce, żeby uciekły, bo jej zwierzaki są wychodzące.
Nie wiem, czy posiadają aparat. Może jak będę następnym razem, to fotnę chłopaków :ok:
Obrazek

kassja

Post » Sob sty 12, 2013 18:56 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

kassja pisze:
issey32 pisze:Jeśli domek tymczasowy będzie w stanie, to poprosimy o zdjęcia.

Na razie kocury siedzą w oddzielnym pokoju, żeby się przyzwyczaić do nowego miejsca i do nowych opiekunów. Pani Ala nie chce, żeby uciekły, bo jej zwierzaki są wychodzące.
Nie wiem, czy posiadają aparat. Może jak będę następnym razem, to fotnę chłopaków :ok:

Fajnie by było, gdyby Ci się udało. Można by było zrobić ogłoszenia z nowymi zdjęciami.

issey32

Post » Sob sty 12, 2013 19:13 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

kassja pisze:
agni3szka1 pisze:Wracając do karmy... wiem, że nie było jej jakoś strasznie dużo (chociaż 20 kg przenieść nie było tak ładtwo ;) ), ale może warto byłoby ją podzielić na kilka domów? Zakupy robiliśmy z myślą, że ten DT przyjmie 3 koty, a nie jednego :|

Kochani, serdeczne dzięki za karmę :1luvu:
Dużo, nie dużo, ważne że jest. A będziemy wydzielać, nie wszystko na raz i nie w jedno miejsce.

Randa pisze:agni3szka1, karma będzie wydzielana stosownie do potrzeb :wink:

Dzisiaj usiłowałyśmy złapać kolejne koty. To jest po prostu horror. One już kojarzą nasz przyjazd z łapanką, bo tylko stawiamy nogę za próg, to kotów nie ma. I uwierzyć trudno, że w prawie pustym mieszkaniu może się schować kilkanaście kotów :conf: Przestawiałyśmy kanapy, rozmontowałyśmy regał i przesunęły calą meblościankę, żeby złapać śmigające z prędkością światła footra :lol:
Najdziwniejsza kryjówka to piec. Koty wchodzą przez otwarte fajerki i śmigają do komina :strach: I teraz nie ma co się dziwić, że z futra może coś wypadać. Jak Ewa wyciągnęła jednego kota, to myślałam, że to ten niebieski, ale jak otrzepała z popiołu, to okazał się czarny Pieszczoch. I właśnie Pieszczoch, piękny czarny kocurek z niesamowicie zielonymi oczami pojechał do DT, gdzie już jest Prączek.
Jedna z Prączek jest u Ewy, drugiej nadal nie ma. Więc możmy przypuszczać, że zginęła.

kiedy kolejna łapanka trzeciego kota, który ma pojechać na DT?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob sty 12, 2013 20:07 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

sylwia1982 pisze:kiedy kolejna łapanka trzeciego kota, który ma pojechać na DT?

We środę :mrgreen:
Ewa ma być przygotowana, tzn. ma pozatykać wszystkie dziury i zakryć wejście do pieca :ok:
Obrazek

kassja

[poprzednia][następna]