Kotomania XV-chce mi się wyć.....:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 25, 2012 22:03 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

kocurzyca41 pisze:
Panduś ze sraczką lepiej, ale oczka zawalone wydzieliną, słaby apetyt-pieprzony wirus-powtórka z przed roku?

Kasiula.Jak oczka zawalone to pewnie i nosek...a co za tym idzie apetyt słaby...Ale będzie dobrze... :ok: :ok: :ok:

No kiedy właśnie nosek nie!-napakowałam gęstym convem z probiotykiem, pobawił się i teraz spi słodziątko! :1luvu:
cytryna pisze:Marzeń, o które warto walczyć.
Radości, którymi warto się dzielić.
Przyjaciół, z którymi warto być
i nadziei , bez której nie da się żyć.
A po za tym zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy :mrgreen:
uściski :D

Weronisia-wielkie dzięki kochanie! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lis 26, 2012 8:05 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Dzień dobry Kasiulek :1luvu: :1luvu: :1luvu: Miłego dnia życzę :D
Pandusiu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon lis 26, 2012 8:43 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Dzień dobry Kasiu. Jak czytam o tej biednej małej dupince, to aż serducho piecze. Biedactwo :(
Dobrze ze jest pod Twoja opieką.
A Maciejko kochany mniej się drapie, w sobotę w ogóle się nie drapał, za to wczoraj pod wieczór znowu zaczął, ale nie tak jak na początku. Bawi się, mruczy, pieści, a potem gdy przychodzi czas antybiotyku to się obraża...ale nie na długo :D
Dziś idziemy znowu do doktora więc zobaczymy co powie...
Przez weekend przyszło mi do głowy czy zamiast kołnierza, nie dać mu skarpetek na łapki...
albo czapeczki, hmm?

Pozdrawiam słonecznie bo u nas słońce od rana, więc energii dużo wysyłam
I trzymam kciuki za dupinkę Pandusiową

Maciejka Pierwsza

Od: Nie lis 04, 2012 12:38

Post » Pon lis 26, 2012 13:19 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Cześć Słoneczka, kciuki za wszystko!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lis 26, 2012 14:56 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

:piwa: dolacze sie do zyczen imieninowych :) zdrowka przede wszystkim i oczywiscie $$ - pieniedzy :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lis 26, 2012 15:22 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

:balony: :birthday: :balony: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :balony: :partygirl: :piwa: :ryk: :surprise: :torte: :spin2: :torte: :balony: :balony: :balony: :balony: :flowerkitty: :partygirl: :torte: :torte: :spin2: :ryk: :dance: :dance2: :cat3: :birthday: :partygirl: :torte: :surprise:
:balony: :birthday: :balony: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :balony: :partygirl: :piwa: :ryk: :surprise: :torte: :spin2: :torte: :balony: :balony: :balony: :balony: :flowerkitty: :partygirl: :torte: :torte: :spin2: :ryk: :dance: :dance2: :cat3: :birthday: :partygirl: :torte: :surprise: :balony: :birthday: :balony: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :balony: :partygirl: :piwa: :ryk: :surprise: :torte: :spin2: :torte: :balony: :balony: :balony: :balony: :flowerkitty: :partygirl: :torte: :torte: :spin2: :ryk: :dance: :dance2: :cat3: :birthday: :partygirl: :torte: :surprise: :balony: :birthday: :balony: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :balony: :partygirl: :piwa: :ryk: :surprise: :torte: :spin2: :torte: :balony: :balony: :balony: :balony: :flowerkitty: :partygirl: :torte: :torte: :spin2: :ryk: :dance: :dance2: :cat3: :birthday: :partygirl: :torte: :surprise: :balony: :birthday: :balony: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :balony: :partygirl: :piwa: :ryk: :surprise: :torte: :spin2: :torte: :balony: :balony: :balony: :balony: :flowerkitty: :partygirl: :torte: :torte: :spin2: :ryk: :dance: :dance2: :cat3: :birthday: :partygirl: :torte: :surprise:

WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE KASIU, BY SIĘ SPEŁNIAŁO!

Maciejka Pierwsza

Post » Pon lis 26, 2012 17:40 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Dzięki dziewuszki za życzenia, pamięć-za wszystko!

Panduś dziś znów gorzej :( rano na siłę karmiłam go convem, gdy przyszłam z pracy(wyszłam godzinę wcześniej, by zdążyć do wetki) zwymiotował sama wodą i sliną, maleńki kleksik biegunkowy w kuwecie był. Wetka dała diarsanyl do domu-na zatrzymanie biegunki, cerenie p/ wymiotom i tolfę i cos tam jeszcze, ale za diabła nie pamiętam co, taka byłam zestresowana-mały strasznie sie wyrywa i krzyczy przy zastrzykach, nie dała wetka rady podać mu podskórnie płynu, bo jest lekko odwodniony-jutro ja wyjdę, a ona z asystentką podadzą mu zastrzyki, bo ja nie daje rady go trzymać i patrzeć jak płacze i szarpie się :( :( :(
Wróciłuśmy od wetki, a mały od razu do michy poleciał 8O , pojadł kilkanascie chrupek, a potem trochę mokrego-bedę go jeszcze dopajała glukozą-rano i wieczorem diarsanyl-Boże niech on juz się wyleczy, bo zejdę ze zmęczenia i stresu-dzisiaj znów zarwana kolejna noc, w pracy orka, a w domu chore malenstwo-zaczynam nie ogarniac wszystkiego :( :( :(

Aneczko-skarpetki zdejmie i czapeczkę tez-wierz mi jedynie kołnierz pomoże!
Czekam na efekt wizyty u weta!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pon lis 26, 2012 19:52 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

I ode mnie jeszcze Wszystkiego DObrego z okazji imienin :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Maciejka,ale posta zapodałaś :piwa: 8O
Ostatnio edytowano Pon lis 26, 2012 19:57 przez Myszolandia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lis 26, 2012 19:57 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Dziękuję Sylwunia-bardzo!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon lis 26, 2012 20:04 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

My już po wizycie lekarskiej. Kołnierz założony na śliczną obróżkę :D
Zastrzyk przeciwświądowy zrobiony (bo to świąd). Kontynuujemy do czwartku antybiotyki i maść już 2 razy dziennie cieniutką warstwę. W czwartek mamy kolejną wizytę i będzie kolejne odrobaczanie. A wstępnie na przyszły tydzień szczepienie.
Maciejko w kołnierzu dzielnie znosi lekkie potknięcia i stłuczki z napotkanymi przeszkodami. U wetki przeskakiwał z jednego miejsca w drugie. Powiedziała że szybko się przyzwyczai. Właśnie chrupie sobie karmę, więc widzę że nie zawadza mu kołnierz w zetknięciu z miseczką.
Jeszcze do kuwetki nie wchodził, czekam jak sobie poradzi, bo mamy krytą, ale kołnierz nie jest duży ani długi.
Przykro mi Kasiu że tak Panduś nie może dojść do siebie, ale po takim zaniedbaniu wszystko wymaga czasu. Kasiu trzymamy kciuki i życzymy Ci siły i by słoneczko zapukało do Ciebie i Twoich kotków :ok: :ok: :ok: :ok:

Maciejka Pierwsza

Post » Pon lis 26, 2012 20:30 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Cześć Kasiulu...biedactwo moje...Wiem co to nie przespane noce... :ok: :ok: :ok: mocne za zdrówko Pandusia trzymamy...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pon lis 26, 2012 21:44 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Kasiu i jak się miewa Panduś?

Maciejka Pierwsza

Post » Pon lis 26, 2012 22:43 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Aniu-ale on był nie dawno odrobaczany!!!!!!!-po co znów odrobaczanie?????-to nie jest obojętne dla zdrowia!!!!!

No i tak jak mówiłam-bez kołnierza nie da rady!-za parę godzin przyzwyczai się do tej ozdoby i bedzie sprawnie sie poruszał-to dzielny koteczek-da radę!!!!

Pandunio pospał po wizycie a uprzednio najadł się , więc brzuszek nie jest pusty, jak sie obudził dopoiłam go 10 ml glukozy, popił sosiku z solą fizjologiczną, więc mam nadzieję,że jest OK
Teraz wpuściłam go do pokoju i bawi sie korkiem od butelki po wodzie-szaleje z ogonkiem do góry. Wysikał sie jak stary chłop, oczka bystre, zaciekawiony wszystkim-zaczepia Polę, bo chce się z nia bawić, ale ona taka spokojna-nie szaleje z nim tak jak Timuś, ale z nią jest przynajmniej bezpieczny!
Póki co leki działają, nie ma wymiotów, biegunki, i mam nadzieję,że taki stan sie utrzyma do popołudniowej wizyty, oby obyło sie bez nawadniania, bo on kroplówki nie da sobie podłączyć, a wkłucia tak długiego, jak podanie płynów podskórnie też nie wytrzyma!-ma najwyraźniej bardzo niski próg bólu :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon lis 26, 2012 22:46 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

kocurzyca41 pisze:Cześć Kasiulu...biedactwo moje...Wiem co to nie przespane noce... :ok: :ok: :ok: mocne za zdrówko Pandusia trzymamy...

Reniutku-ja tez wiem, ale to strach o zycie malucha i stres tak dobija!
Przy Brunku tez nie spałam całe noce-taki maleńki był, brzuszek go bolał, karmiłam go co 3 godziny, masowalam brzuszek tuliłam, gdy płakał, a rano do pracy-z nim.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon lis 26, 2012 23:51 Re: Kotomania XV-Pola i Timur na DT+ mały Panduś:(

Oj wiem coś o tym :cry:
Trzymam :ok: :ok: :ok: aby było dobrze!
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia][następna]