Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 22:51 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia w dt, Pan umarł [']

:ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sty 12, 2013 10:31 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia w dt, Pan umarł [']

:D
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Sob sty 12, 2013 18:58 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia w dt, Pan umarł [']

To dla zamknięcia sprawy przekopiuję z aktualnego wątku 9 persów:
"Dobra, to podsumuję sprawę Zmiotki.
Wczoraj wieczorem pojechała do DS. Przeprowadzkę zniosła całkiem nieźle. Wyszła z transporterka, obejrzała mieszkanie, obrzuciła uważnym spojrzeniem rezydenta, skonsumowała podsuniętą saszetkę...
Rezydent oniemiał ze zdziwienia. Po dłuższej chwili jednak postanowił obsyczeć i obwarczeć intruzkę (na wszelki wypadek z daleka).
Zmiotka (bo imię ma zachować) trochę ignorowala, ale na wszeki wypadek postanowiła ukryć się za pralką.
Jednak nie jest źle, bo po jakiejś godzinie się namyśliła, że noc lepiej spędzić w łóżku i tak jej nowa właścicielka przeżyła upojną noc mając z jednej strony w nosie ogon Zmiotki i słysząc jej urocze pochrapywanie czy posapywanie, a z drugiej posykiwanie rezydenta (który postanowił porzucić pozę kota-obrażonego-trzymającego się-z daleka i walczyć o swoje miejsce w łóżku).
Mam jednak nadzieję, że charakter rezydenta odpowiada jego imieniu i obędzie się bez gwałtowniejszych czynów."

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie gru 28, 2014 19:10 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia w dt, Pan umarł [']

Ktoś wie może co u tej rudej koteczki?

Ostatnio przejeżdżając skąd była koteczka, zobaczyłam, że tam remontuje się mieszkanie, nowe okna itd.
Będąc tam kiedyś wcześniej, a chciałam zapytać co u tej czarnobialej kotki Agatki, nie było nikogo.
Mam nadzieję, że Agatka żyje a pani nie pije i pracuje.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon gru 29, 2014 1:42 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Kotka szybko zadomowiła się w nowym domu i zaprzyjaźniła z Maćkiem.
Niestety, po kilku tygodniach wykryto u niej guzy listwy mlecznej, jeśli dobrze pamiętam - albo jakiegoś innego raka. Kiedy o niej ostatnio słyszałam, jeszcze żyła. Dopytam się.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pon gru 29, 2014 2:15 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

koteczekanusi pisze:Kotka szybko zadomowiła się w nowym domu i zaprzyjaźniła z Maćkiem.
Niestety, po kilku tygodniach wykryto u niej guzy listwy mlecznej, jeśli dobrze pamiętam - albo jakiegoś innego raka. Kiedy o niej ostatnio słyszałam, jeszcze żyła. Dopytam się.

Dowiedz się jeśli możesz. :(
Ja pytałam gdzieś wcześniej ale nikt mi nie odpowiedział.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie sty 04, 2015 20:41 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Żyje, żyje i ma się całkiem dobrze:). Co prawda musi cały czas przyjmować lekarstwa i jest pod stałą opieką weta, ale jak na razie jest ok. Byłyśmy nawet jakieś dwa tygodnie temu na wizycie kontrolnej i dr Dominika powiedziała,że jest wyjątkowo zadowolona ze Zmiotki, że tak ładnie reaguje na leczenie i tak ładnie wygląda. No ale cóż...Zmiotka tak ma,że po prostu lubi dobrze wyglądać;)
A 11 stycznia będzie obchodziła drugie urodzinki w moim domu:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bombka

Od: Nie sty 06, 2013 15:15

Post » Nie sty 04, 2015 21:09 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Bombka pisze:Żyje, żyje i ma się całkiem dobrze:). Co prawda musi cały czas przyjmować lekarstwa i jest pod stałą opieką weta, ale jak na razie jest ok. Byłyśmy nawet jakieś dwa tygodnie temu na wizycie kontrolnej i dr Dominika powiedziała,że jest wyjątkowo zadowolona ze Zmiotki, że tak ładnie reaguje na leczenie i tak ładnie wygląda. No ale cóż...Zmiotka tak ma,że po prostu lubi dobrze wyglądać;)
A 11 stycznia będzie obchodziła drugie urodzinki w moim domu:)

Obrazek Obrazek Obrazek

To się cieszę :1luvu: dziękuję za wiadomość, koteńka jakby podmieniona. :1luvu:
Proszę dać czasem jakieś zdjęcie bo mile takowe widziane. :201461
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie sty 04, 2015 22:02 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Super wieści.
A Zmiotka wygląda teraz nie jak zmiotka, tylko pomponik jakiś, a co najmniej niezły mopik (chociaż oczywiście wiem, że imię ma nie od zmiotki, tylko zmiatania jedzenia :-) )
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pon sty 05, 2015 9:25 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Faktycznie kula włosia, drugi rudzielec też śliczny.
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Pon sty 05, 2015 10:35 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Super.
A czy ktoś z Łodzi wie może co się stało z tą pingwinią?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sty 11, 2015 11:50 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Czy ktoś coś wie? :|

Erin

Post » Nie sty 11, 2015 12:03 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Erin pisze:Czy ktoś coś wie? :|
Erin pisze:Super.
A czy ktoś z Łodzi wie może co się stało z tą pingwinią?

Pisałam o niej parę postów wyżej ale zacytuję raz jeszcze.
Anna61 pisze:Ostatnio przejeżdżając skąd była koteczka, zobaczyłam, że tam remontuje się mieszkanie, nowe okna itd.
Będąc tam kiedyś wcześniej, a chciałam zapytać co u tej czarnobialej kotki Agatki, nie było nikogo.
Mam nadzieję, że Agatka żyje a pani nie pije i pracuje.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie sty 11, 2015 12:40 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

:roll:
Zapytam jeszcze raz: czy ktoś wie, co się stało z kotką i jej panią?

Erin

Post » Pt sty 16, 2015 18:20 Re: Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Nikt? Nic? :(

Erin

[poprzednia]