Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 29, 2012 13:39 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Wiiwii dzięki 8)

LadyStardust pisze:Niedzielę ranek proszę :)

Ależ proszę :p

30.07 /pon/ ..... ......
31.07 /wt/ Marzena VICTOR
01.08 /śr/ wiiwii+Marcisz SYLWIA
02. 08 /czw/ wiiwii HIDI
03.08 /pt/ Marzena Mikuś
04.08 /sb/ wróbelek VICTOR
05.08 /ndz / LadyStardust .........

WiiWii mam przyjemność mieć dyżur z Tobą w środę, daj znać o której się widzimy albo na priv albo na kom
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

Post » Nie lip 29, 2012 13:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

I mała prośba, leki do podania obecnie to:

Don Juan 2 razy dziennie uszy oridermyl
Glutek 1 raz dziennie 1/2 tabletki

Każdy kot po 1 tabletce immunodolu.

Te czynności wykonuje każdy dyżurant!
Leki w iniekcji podaje Basia (Ja)

I UWAGA!

Jeżeli ktoś coś podał, proszę pisać komu i co na KARTKACH! Nie ma znaczenia czy zrobi to dyżur ranny czy wieczorny, tym bardziej że teraz chwilowo było małe zamieszanie z powodu braku dyżurów 2 razy dziennie.
Nowi mają mały mętlik w głowach - wiem i przepraszam, ale trudno nie zamieszać się gdy nie ma pełnej obstawy.
Ale teraz właśnie dzięki "Nowym" mamy już pełną prawie obsadę na przyszły tydzień, dlatego próbuję sprostować sytuację.
MIKUŚ

Post » Nie lip 29, 2012 14:22 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Moja żebranina w sklepie przynosi efekty 8)

Do sklepowej skarbonki od Naszych kocich Fanów uzbierało się razem 318 zł - zakupy (taka umowa) na terenie sklepu.
Czyli dla KP + 178,40 zł Sklep zoologiczny.

+ 44 zł benek fioletowy 20 kg
+ 51,60 purina sterilised 4 kg
+ 44 zł kalmaid dla Cezara
Zakupy o wartości 139,60 zł tylko i wyłącznie dzięki dobrym serduszkom moich klientów

Ha...w sobotę nawet Pani zakupiła 15 kg worek chappiego dla Naszych psich podopiecznych w schronie i inna Pani przyniosła stertę kocy :1luvu:
MIKUŚ

Post » Nie lip 29, 2012 17:48 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Re!

Poszłam się przywitać z czworołapkami.
Się okazało że ze mną kiepściutko :/
Udało mi się podać immunodol tylko tej cholerze Yoko, bo przemyciłam w parówce! Tylko ona i Gutek dali się nabrać na ten numer. Nie umiem dopyszcznie podawać :( Potrzebuję więcej godzin szkolenia! Z Ilkiem już prawie-prawie, ale wypluł!
Ale chociaż pożarły parówek i mielonki...
Gutek ładnie zjadł mielonkę ze swoim lekiem (połówka).
Nie czyściłam uszu Don Juanowi.
Proszę podajcie immunodol każdemu poza Yoko.

Pokochałam Danielka - to cudna kocina. Wzięłam go do zakrapiania oczu, wtulił mi się w rękaw. Spokojniutki - ale słyszałam jakie miał zapchane drogi oddechowe. Myślę że słabiutki jest. Wytarłam mu solą fizjologiczną oko z zaschniętej ropy i nakropiłam dicortineff. To oko jest bardzo nieładne, zachodzi mu jakąś miniplazmą i chyba ma ostry stan zapalny III oka. Danielek był cierpliwy, a jak go odstawiłam do boksu to się rozbrykał i zjadł trochę.
Boksy 1,2,3,5 jadły, więc nie ma histerii. Fredkowi bardzo smakuje sucha karma dla maluchów.
Malutki też kochany Czesio.

Niepokoi mnie Grządka (ta czarna w czerwonej obroży), która ma zapchane wszystko glutami i słychać jak rzęzi, nie chciała jeść, prosiła o głaskanie, ale zaraz poszła spać do transportera.
Podobnie rzęzi Żużu i nie chce wcale jeść - parówką się tylko bawiła.

Yoko walczyła jak lwica o parówki i mielonkę - ale wszyscy dostali po równo. Rex próbował odgryźć mi palce, Klara łapała niemalże w locie, Walerka zgrabnie i z zaciętością polowała. Don Juan próbował zignorować latające kawałki parówki, ale w końcu nie wytrzymał i też poszedł łowić :D Jak po niego przyszłam na czyszczenie uszu, to mi pitnął do brązowej budy.

Tak że nie udało mi się wyręczyć dyżuranta wieczornego...

Nie mogę się przyzwyczaić do nowego wystroju kociarni...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie lip 29, 2012 19:00 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Właśnie policzyłyśmy z Baśką średnią wieku obywateli działających jako wolontariusze KP :mrgreen:

Mamy po 35 lat :lol: :lol:

średnia wyciągnięta została z 20 osób :ryk:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Nie lip 29, 2012 19:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hidi pisze:Właśnie policzyłyśmy z Baśką średnią wieku obywateli działających jako wolontariusze KP :mrgreen:

tzn. że jesteśmy dojrzałą i ustabilizowaną rodziną :ryk:
Imamy na wychowaniu już 2 "córki" i kolejne 2 w drodze :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Nie lip 29, 2012 19:28 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hidi pisze:Właśnie policzyłyśmy z Baśką średnią wieku obywateli działających jako wolontariusze KP :mrgreen:

Hidi rozumiem że to odpowiedź na wczorajsze moje pytanie 8)
Z racji dzisiejszych urodzin Hidi, zafundowałyśmy jej(w ramach prezentu) o godz 9 rano przebieżkę z Bubą :mrgreen:
Obrazek
i coś milszego czyli przytulanki
Obrazek

i tu reszta
https://picasaweb.google.com/1054037994 ... iekunHidi#

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie lip 29, 2012 19:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:

Hidi rozumiem że to odpowiedź na wczorajsze moje pytanie 8)
Z racji dzisiejszych urodzin Hidi, zafundowałyśmy jej(w ramach prezentu) o godz 9 rano przebieżkę z Bubą :mrgreen:
Obrazek
i coś milszego czyli przytulanki
Obrazek

słodko :1luvu:
ale Wam zazdroszczę tych wspólnych wypadów :1luvu:

i tu reszta,
https://picasaweb.google.com/1054037994 ... iekunHidi#
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Nie lip 29, 2012 20:15 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Marcia wszystkiego najlepszego :!: :piwa: Buba fajowa psinka widze :wink:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Nie lip 29, 2012 20:33 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Hidi wszystkiego najlepszego Stara z okazji urodzin :birthday:
MIKUŚ

Post » Nie lip 29, 2012 21:16 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

dzięki za życzenia :piwa: :piwa:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Nie lip 29, 2012 22:27 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

A i mar_tika wszystkiego najlepszego!!!
Jeszcze zdążyłam :?: :mrgreen:

Przeca dziś Marty Stara :wink:
MIKUŚ

Post » Nie lip 29, 2012 22:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

basia nadal czekam na priw :!:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie lip 29, 2012 22:36 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

To ja też życzę wszystkiego najlepszego tym, którzy dziś obchodzą ważny dzień! :)
:piwa: :birthday: :king: :balony: :pig:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie lip 29, 2012 22:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii pisze:To ja też życzę wszystkiego najlepszego tym, którzy dziś obchodzą ważny dzień! :)
:piwa: :birthday: :king: :balony: :pig:

to ja dziekuje

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

[poprzednia][następna]