Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 11, 2012 17:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Byłam dziś z Klaudynką na zastrzyku, oj była walka - dziewczyna waleczna 8O
Zabrałam też przy okazji Pineskę, dostała dwa zastrzyki jeden przeciwymiotny, i jeden z witaminą B12 , pastę do pyszczka. Na języczku ma nadżerkę. Pineskę zainstalowałam w boksie na kwarantannie, trezba ją obserwować czy je i co z wydalaniem :wink: gdyby coś było nie tak jutro znów trzeba jechać z nią do weta, zresztą chyba ktoś planował ja zabrać. Jedzenie mokre lepsze dla niej jest w lodówce.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 11, 2012 18:02 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

No i chyba najlepsza wiadomość jutro o 12 .00 :1luvu: Agata :1luvu: zabiera z kociarni Czestera i Garfilda - zamieszkają razem u jej taty. :1luvu:
Kciuki dziewczyny trzymamy z całych sił, żeby chłopaki dogadały się z rezydentką :D
Agata dzięki wielkie Tobie i tacie w szczególności :wink:

terenia1

Post » Śro kwi 11, 2012 18:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

:ok: :1luvu: trzymamy kciuki :piwa: Kociaste na pewno się dogadają :1luvu:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro kwi 11, 2012 18:31 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Wiśnia po testach, wszystko ok :) Dzisiaj została odrobaczona, w przyszłym tygodniu pojedzie na szczepienia. Chyba można ją już trochę wypuszczac z boksu.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro kwi 11, 2012 19:17 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

No proszę, nie ma rzeczy niemożliwych. Dwa kocury w średnim wieku, po przejściach, a domek znalazł się ekspresowo. Wielkie podziękowania dla Agaty :1luvu: i jej Taty :1luvu:
Mam nadzieję, że Panter też dostanie wkrótce swoją szansę :ok:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro kwi 11, 2012 19:54 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 09.04.-15.04.2012 r.
09.04. pon. rano The Szops wie. CatAngel
10.04. wt. rano Beatka wie. Teresa
11.04. śr. rano The Szops wie Cookie
12.04. czw.rano Beatka wie. MaraS.
13.04. piat rano brak wie. Teresa
14.04. sob. Iwonka wie. Ewa
15.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Śro kwi 11, 2012 20:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

I już następny tydzień
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.04.-22.04.2012 r.
16.04. pon. rano brak wie. Teresa
17.04. wt. rano brak wie. brak
18.04. śr. rano brak wie brak
19.04. czw.rano brak wie. brak
20.04. piat rano brak wie. Teresa
21.04. sob. brak wie. brak
22.04. niedz. rano Dorotka wie. brak
Ja przez ten tydzień będę troszkę wyłączona od srody do piątku jadę na delegację 3-dniową z pracy do Jędzrzejowa.
Dyżur na ten tydzień przeklejama na 1 stronę - brakuje piątek rano i niedzela wieczór.

terenia1

Post » Śro kwi 11, 2012 20:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Oj Agatka - super za szanse dla facetów. :ok:
One takie biedne.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za wyrozumiałość rezydentki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mam pytanie odnośnie klatki łapki.
Ola Borczyk, która nas wspiera czasami jedzeniowo, chce wyłapać półdziki koło swojej pracy na sterylki.

Już wcześniej planowała pożyczć ale nie było - efektem tego jest mamusia i 5 maluchów.
Są złapane i zadekowane u Oli, ale resztę - chyba 3 trzeba wyłapać, więc nie wiem czy jest ta nasza i jej pożyczyć :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro kwi 11, 2012 20:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Na kociarni spokój :D Towarzyszył mi dzisiaj Lester (potocznie zwany Festim), kociaki w ogóle na niego nie reagowały 8O także wszystkie futrzaki z kwarantanny: Pysiol, Józek, Iśka, Lolek nadają się do domu z psem :wink: Festuś był zawiedziony, że nikt nie chciał się z nim bawić (a ta zabawa wygląda następująco, kot ucieka a on go goni :lol: )
Lundek bez problemu dał podać sobie antybiotyk :mrgreen: podałam mu 1/2 tabletki bezpośrednio do pysia. Potem się na mnie obraził i poszedł do kuwety :?
Bianka i Kala jutro jadą do Almavetu ale sterylką mają dopiero w piątek także można im normalnie podawać jedzonko :D
Klaudynka ma apetyt, bawi się w boksie piłeczką i ładnie przyjmuje leki także myślę, że jest na dobrej drodze do wyzdrowienia :wink:
Kalinka strasznie wystraszona i niedotykalska...zabrałam jej jedzonko.
A Pysiol to jest taki żarłok, że normalnie nawet miski, które są w zlewie do mycia wylizuje 8O

Na zdrowej również bez niemiłych niespodzianek :pisanie:
Orzeszek zrobił sie strasznie przytulalski i mruczący :love:
Pręgusek przesiedział cały mój dyżur na szafie,
Rudego niestety nie znalazłam... :(
Czarny przy mnie wszedł do kuwety i wycisnął kilka kropelek sik poza tym bawił się piłeczką i zjadł sporo suchego jedzonka,
Madzia dzisiaj strasznie stęskniona smyranka :spin2: kochana kicia się nam rozkręca, a jak jej pięknie odrasta futerko :D

Agata WIELKIE dzięki dla Ciebie i Twojego taty :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro kwi 11, 2012 20:33 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Zabieram się za naszą stronkę na fb :piwa: wrzucę zdjęcia Madzi :love: a co dalej zobaczymy :wink:
Zapraszam wszystkich do "lajkowania" :D
Ostatnio edytowano Śro kwi 11, 2012 20:49 przez Cookie1706, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro kwi 11, 2012 20:35 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:Są złapane i zadekowane u Oli, ale resztę - chyba 3 trzeba wyłapać, więc nie wiem czy jest ta nasza i jej pożyczyć :?:

Na kociarni jest klatka z Lupusa i od CatAngel - brać i łapać :wink:

terenia1

Post » Śro kwi 11, 2012 20:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Są złapane i zadekowane u Oli, ale resztę - chyba 3 trzeba wyłapać, więc nie wiem czy jest ta nasza i jej pożyczyć :?:

Na kociarni jest klatka z Lupusa i od CatAngel - brać i łapać :wink:

OK umówię na odbiór
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro kwi 11, 2012 20:58 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Uwaga - w przedsionku na zdrowej, na ścianie z drzwiami stoją różne dary od Majencji. Rzeczy te należy posegregować - co do nas, a co do schronu, z medycznym akcentem na schron.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro kwi 11, 2012 20:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

A Tata Agaty to nawet nie musi kotów oglądać - wie, że biedaki to bierze skoro ma możliwość - super :1luvu:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro kwi 11, 2012 21:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:No i chyba najlepsza wiadomość jutro o 12 .00 :1luvu: Agata :1luvu: zabiera z kociarni Czestera i Garfilda - zamieszkają razem u jej taty. :1luvu:
Kciuki dziewczyny trzymamy z całych sił, żeby chłopaki dogadały się z rezydentką :D
Agata dzięki wielkie Tobie i tacie w szczególności :wink:

Agatko :1luvu: To taka piękna wiadomość :1luvu: Serce pękało jak smutne są te kocury... Wielkie dzięki dla Twojego Taty :ok:

Dyżur 17.04 wieczór poproszę.

Dzisiaj Pani Skarpetka przesłała mi takie wieści:
"Byłam ze Skarpetkiem u weta i okazało się, że świerzb jest niewyleczony, choć wcześniej wet mówiła, ze kotek jest zdrowy. Dostał antybiotyk, zastrzyk przeciw biegunce i ma dietę. Stąd jego zachowanie i to ( za przeproszeniem) sranie po całym mieszkaniu. Podejrzewam, ze teraz leczenie będzie trwało jeszcze dłużej :( Ale damy radę!"

Nie wiedziałam, że kociak miał biegunkę, ciągle nowe informacje wypływają. Na szczęście Pani kocha koty i stara się dbać o Skarpetka, mam nadzieję. Zobaczymy co dalej.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

[poprzednia][następna]