Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 20, 2012 10:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ocet dobry, mydło w rossmanie obecnie w promocji za 4.99 zł. Wczoraj kupiłam:
Obrazek
Nie wiem jak tam grzyb, ale wczoraj użyłam lampy i to był pierwszy weekend od dawna kiedy się nie drapałam cały wieczór. Ja mam różne alergie: roztocza, kurz, zwierzęta. I nie wiem co ta lampa usunęła, ale usunęła!

W podziękowaniu za pozyczenie lampy, jak już tylko wyjdziemy z koszmarnych wydatków wetowo-leczniczych przeleję coś na PKDT. Marzec - kwiecień, obiecuję.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pon lut 20, 2012 11:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

A mydla antygrzybicze dzialaja na wszystkie grzyby?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon lut 20, 2012 12:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:A mydla antygrzybicze dzialaja na wszystkie grzyby?

Nie wiem, ale warto nim myc rece, gdy ma sie kontakt z grzybica w ogole
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pon lut 20, 2012 12:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ja zakladam rekawiczki chirurgiczne, ale myslo sobie tez kupie :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pon lut 20, 2012 13:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z356014864 795930563 było więcej

MAM DO ODDANIA ŚLICZNEGO SZCZENIACZKA - PIESKA UROŚNIE DO 45CM ZAPRASZAM

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z355962697 dla mnie to wyjątkowo kiepski żart... edukować? Zgłosiłam

My szczury niczego i nikogo się nie boimy, nawet Waszych trutek. Gdy widzimy jedzenie wysyłamy jednego z nas ,by sprawdził, czy żarełko jest dobre,a gdy on pada my już wiemy ,że to trutka i odchodzimy. Jednak bardzo boimy się kotów ,które gdy nas dopadną jesteśmy bez szans. Przestańcie dokarmiać bezdomne sierściuchy bowiem przez nie nie może rozrastać się nasze wspaniałe plemię. Koty nie zabijają szczurów , bo są głodne ( jak na wsi uważają ) ale są super myśliwymi za co my szczury musimy je ze smutkiem pochwalić. Przecież tak fajno żyło by się nam razem, tysiące naszych ziomali na ulicach, a potem już w Waszych domach. Przemyślcie sprawę zanim pochylicie się nad kocią miską,bo nakarmiony kot jest silniejszy i jest dla nas większym zagrożeniem.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lut 20, 2012 22:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mgj one na pewno nie sa za darmo. Teraz wszędzie w ogłoszeniach piszą, że za darmo, a potem jak dzwonisz, to okazuje się, że za koszt karmy i opieki weterynaryjnej czyli np 400 zł. Ewentualnie: sprzedam puszkę Whiskas, gratis dorzucam kotka. Cena puszki - 250 zł.
Ludzie omijają nowe przepisy
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Pon lut 20, 2012 22:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wiem. Nie chodziło mi o to, że za darmo, tylko właśnie o to o czym piszesz: omijanie ustawy -oraz (a zwłaszcza) rozmnażanie kotów nierodowodowych. To mnie wkurza -jakby mało było bied na podwórkach po pierwsze, po drugie prawo, którego stosowania i tak nikt nie jest w stanie wyegzekwować. Eh...
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pon lut 20, 2012 23:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mgj pisze:Wiem. Nie chodziło mi o to, że za darmo, tylko właśnie o to o czym piszesz: omijanie ustawy -oraz (a zwłaszcza) rozmnażanie kotów nierodowodowych. To mnie wkurza -jakby mało było bied na podwórkach po pierwsze, po drugie prawo, którego stosowania i tak nikt nie jest w stanie wyegzekwować. Eh...

Dziewczyny wedlug nowelizacji ustawy zabrania się wprowadzania do obrotu oraz nabywania, nie ma wzmianki, że obrót to sprzedaż a nabycie musi być za pieniądze - obrót to też za darmo albo gratis do puszki karmy - nie mozna i tyle!
Art. 10a.

1. Zabrania się:

1) wprowadzania do obrotu zwierząt domowych na targowiskach, targach i giełdach;

2) prowadzenia targowisk, targów i giełd ze sprzedażą zwierząt domowych;

3) wprowadzania do obrotu psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli.

2. Zabrania się rozmnażania psów i kotów w celach handlowych.

3. Zabrania się puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna.

4. Zakaz, o którym mowa w ust. 3, nie dotyczy terenu prywatnego, jeżeli teren ten jest ogrodzony w sposób uniemożliwiający psu wyjście.

5. Zakaz, o którym mowa w ust. 1 pkt 3, nie dotyczy podmiotów prowadzących

schroniska dla zwierząt oraz organizacji społecznych, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt.

6. Zakaz, o którym mowa w ust. 2, nie dotyczy hodowli zwierząt zarejestrowanych w ogólnokrajowych organizacjach społecznych, których statutowym celem jest działalność związana z hodowlą rasowych psów i kotów.

Art. 10b.

1. Zabrania się nabywania:

1) zwierząt domowych na targowiskach, targach i giełdach;

2) psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli.

2. Zakaz, o którym mowa w ust. 1 pkt 2, nie dotyczy nabycia psów i kotów od

podmiotów prowadzących schroniska dla zwierząt oraz organizacji społecznych,

których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pon lut 20, 2012 23:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mozna sie umowic na odebranie kotka, wezwa policje, dostana kare nawet do 100 tys zlotych...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto lut 21, 2012 10:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jeszcze nie słyszałam o przypadku żeby kogoś powazniej ukarano za takie coś... niestety
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Wto lut 21, 2012 10:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Betbet pisze:Jeszcze nie słyszałam o przypadku żeby kogoś powazniej ukarano za takie coś... niestety

A ja się zastanawiam nad zgłoszeniem gdzieś administratora Tablicy, który nie usuwa takich ogłoszeń czasem mimo wielokrotnego zgłaszania...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lut 21, 2012 11:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto lut 21, 2012 13:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://schroniska.offre.pl/o_akcji

Na liście do głosowania, w pierwszej dziesiątce, są wszystkie trójmiejskie schroniska. Czyli mają szanse na otrzymanie karmy. Mozna klikać 1X dziennie z jednego IP (niestety nie wiem do kiedy).
EDIT: akcja trwa do odwołania (czyli nie wiadomo do kiedy, zapewne gdy 10 schronisk osiągnie 5 tys. głosów)
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Wto lut 21, 2012 17:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Zawiozłam dziś pani Zdeni klatkę łapkę, pani Zdenia ma sterylki zarezerwowane gdzieś w Gda, będzie sobie radzić, tylko mówiła mi że jest na podwórku kotka Trikolorka, która po wypadku ma źle zrośniętą łapę, tak że podpiera się barkiem :( .
Powiedziałam, że jak złapie tą kotkę, to żeby dzwoniła - ja myślę, że trzeba tą kotkę zabrać gdzieś gdzie będą mogli ją prześwietlić - może można jej jeszcze jakoś pomóc , coś tam naprawić z tą łapką.

Dałam też pani Zdeni trochę karmy z tej zebranej w GB - dałam jedną torbę: tj. 3,2 kg mokrego i 2,85kg suchego.
Całości jeszcze nie policzyłam :oops: ale to co dałam Zdeni to około 1/4 całości.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]