cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 0:28 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

KITA - RZESZÓW pisze:Basia damy radę :D
zrobimy plakat,
Marcinowi poszukamy nowej dziewczyny :D
na nas możesz liczyć :kotek:
Pamiętasz, wczoraj byłyśmy pewne, że pojedziesz pociągiem a tu cud i tym razem się uda :1luvu:

No dokładnie. Miałam już naszykowane "iglo" dla Dorotki. I znalazł się Paweł :mrgreen:

Damy radę.
MIKUŚ

Post » Czw lut 02, 2012 8:57 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Za 2 tygodnie transportem będzie służył Paweł (bubor) lub Łukasz (brat Pani od Mimi).
MIKUŚ

Post » Czw lut 02, 2012 9:37 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Wczoraj byliśmy jeszcze bogaci, dziś jesteśmy już biedni.

KP + 35,48

Zapłaciłam Tauron, czynsz, worek suchej karmy.

Zima + 335 zł

Mysior + 43,60 zł

Dorotka i Ksenia + 114,31

I LEKI DZIŚ O WARTOŚCI OK 150-200 ZŁ DLA DOROTKI I 150 - 200 ZŁ DLA KSENI ;/
MAMY 2 CIĘŻKO CHORE KOTY.

BĘDZIE TRZEBA ZLIKWIDOWAĆ FUNDUSZ ZIMA I odbudować go szybciutko.

ZNOWU SPADAMY NA DNO. ALE WIERZĘ ŻE SIĘ ODBIJEMY. Mamy kryzysowy moment same koty specjalnej troski. ALE MUSIMY DAĆ RADĘ!
MIKUŚ

Post » Czw lut 02, 2012 10:09 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Trudno, będziemy zakładać żebracze strony, plakaty i apele! :/ Nie ma że boli, trzeba postawić te małe ofermy na nogi! Mikuś, przemyśl zbiórkę w supermarkecie, którą zaproponował mój kolega = kto może nam udostępnić subkonto? Mamy jaką znajomą organizację?

Kurczę, muszę zacząć dawać korki z angielskiego, jestem całkiem spłukana, a tak chciałabym poratować jakimś groszem... Trudno, będę tymczasowo wspierać duchowo i pchać info o KP gdzie się da!

Martika, śniłaś mi się dziś rano, powiedziałaś że jest siódma i mam wstawać. wstaję - patrzę - siódma! Yeah! Napisz jak wrócisz z dyżuru...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Czw lut 02, 2012 11:38 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Witajcie
szukam kogoś kto mógłby na cito zrobić wizyte przedadopcyjną dla kotka w Sosnowcu na ul. Starej.
Jakby ktoś dał radę pomóc, bardzo proszę o kontakt na pw..

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Czw lut 02, 2012 16:39 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

No to trzeba będzie kombinować kasę na dziewczęta :kotek:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw lut 02, 2012 16:45 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

mar_tika pisze:
hidi pisze:Ja wracam do tematu spotkania :piwa: :piwa:

termin: następna sobota, godzina- do ustalenia
miejsce: do ustalenia- kto zna fajne miejsce, nie za głośne, z piwem tańszym niż 7 złotych :roll: ??

obecni:

1.Wiiwii
2.Mikuś
3. Victor
4. Hidi

Kto jeszcze ?? :D

Się wstawię,byle nie późno bo dziecię muszę ululać do snu :wink:

Kto jeszczę chętny? Może Bubor dałbyś radę wpaść na colę

Myślę, że możemy się spotkać około 17- nie za wcześnie, nie za późno?

a miejsce.. myślałam o czymś w centrum, w sumie mało knajp znam, Mikuś, może w No name - tam gdzie byliśmy po łyżwach?

A może ktoś ma inną propozycję?

hidi

Post » Czw lut 02, 2012 16:49 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:
mar_tika pisze:

miejsce: do ustalenia- kto zna fajne miejsce, nie za głośne, z piwem tańszym niż 7 złotych :roll: ??

obecni:

1.Wiiwii
2.Mikuś
3. Victor
4. Hidi

a miejsce.. myślałam o czymś w centrum, w sumie mało knajp znam, Mikuś, może w No name - tam gdzie byliśmy po łyżwach?

Się wstawię,byle nie późno bo dziecię muszę ululać do snu

ja powiem tak gdybyscie wybralay w miare cichy lokal i w centrum to bym zabrala mlodego on lubi w knajpie siedziec :wink: a no name mam pod nosem :)

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw lut 02, 2012 16:57 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:
hidi pisze:
mar_tika pisze:

obecni:

1.Wiiwii
2.Mikuś
3. Victor
4. Hidi

ja powiem tak gdybyscie wybralay w miare cichy lokal i w centrum to bym zabrala mlodego on lubi w knajpie siedziec :wink: a no name mam pod nosem :)

o tej porze powinno być spokojnie w no name. i skoro masz blisko, to może najlepszy wybór?

hidi

Post » Czw lut 02, 2012 16:59 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

czy ktos sprawdzal płec malego czarnuszka z 1-ki?? bo wydaje mi sie ze to chyba kotka. i trzeba nadac jakies imie ale nie jestem pewna tej płci

bylam dzis porobilam troche fotek, nie mam lampy wychodzą mi troche srednie zdjecia w ciemnych pomieszczeniach ale potem cos wrzuce. maly czarnuszek jak jest na rekach to bardzo mruczy i sie wtula:) nawet sie troche dziś pobawił myszką wiec na moje oko sie oswaja, czy on sie zalatwia do kuwety bo nie zwrocilam uwagi? zastanawam sie nad tymczasem dla niego bo kurde boje sie co z tym jego oswojeniem bedzie. jakby sie go zaszczepilo to moze bym go wziela do siebie.
po ostatniej akcj łapania czarnuszka, matki i drugiego maucha ani widu ani słychu. jednak jedzenie znika ... są dalej pod obserwacją.

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Czw lut 02, 2012 17:11 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kingusiak, jak wczoraj rano sprzątałam, to w jego kuwecie było coś, załatwiał się.
Basia powiedziała, że maluśkie jest kocurkiem.
Dajcie z Martiką zdjęcia jakieś to zrobimy konkurs na imię na FB - niech się ludzie trochę zaangażują w imię, to chętniej będą brali udział w naszych apelach żebraczych.

A jak z Bossem?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Czw lut 02, 2012 17:23 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:
herzpl pisze:
hidi pisze:
mar_tika pisze:

obecni:

1.Wiiwii
2.Mikuś
3. Victor
4. Hidi

o tej porze powinno być spokojnie w no name. i skoro masz blisko, to może najlepszy wybór?

no moja siostra znawczyni barow tez poleca no name a dokladna data :?: bo ten post dosc dawno by pisany i nie wiem czy to ta sobota czy nastepna....

herzpl

Post » Czw lut 02, 2012 17:54 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

ta sobota, czyli za dwa dni :)

hidi

Post » Czw lut 02, 2012 18:09 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:ta sobota, czyli za dwa dni :)

o kurcze to dajcie znac gdzie bo chyba rezerwacje zrobic mam jeszcze jedno pytanie czy duzo jest palacych :?:

herzpl

Post » Czw lut 02, 2012 19:06 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Ja dopiero wróciłam do domu po manewrach kociarniano-schroniskowych :?

Od razu wyjaśniam ja malucha przeniosłam do boksu nr 1 bo na dole strasznie zimno.To kocurek.

Boss w kuwecie była kupa i siku,mokre zjedzone .Nie jest źle.To super kot, ale jak na razie przerażony.Wzięłam go na ręce obejrzałam dokładnie.Nóżkę na odciętą na wysokosci kolana,uszy czyste choć jedno ucho zdeformowane,dzwonki ma niezłe ,no i wyciągnęłam mu kleszcza z pomiędzy łopatek 8O Bierzcie go na ręce głaskajcie jest kompletnie nie agersywny choć wystraszony.Wyścieliłam mu boks materacykiem który miała Ksenia on się w boksie ślizga dlatego nie wyciągajcie mu tego.

Ksenia straszna bida .Ukatrupiła bym tych ludzi którzy olali jej leczenie :evil:

Funia nie lubi termoforków ,więc nie wkładajcie jej do boksu.Chcialam ja dziś uszczęśliwić ale uciekła do kuwety i za pierona nie chciała wrócić

MOCNO ZAKRĘCAJCIE TERMOFORY!!Dziś mały czarny pływał w boksie :roll:

Jeszcze jedno .Pranie .Nie nadążam.Przywiozłam kolejną partię i wzięłam znowu ogromną torbę do prania(przepraszam ale nie wyrzuciłam śmiecie).Nie zmieniajcie koców jeżeli nie jest ewidentnie napsakudzone na nim.Tzn nasikane,nakupkane, czy zwymiotowane.No chyba że ktoś jeszcze się znajdzie do prania 8)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]