KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 12, 2011 22:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Mara S pisze:
Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:cholera pewnie i kosmici w kosmosie się dowiedzieli

Myślisz, że mają tam u siebie miau.pl?
I podczytują Nasze forum? :smiech3:

Reklama w kosmosie nie zaszkodzi a może akurat postanowią nas wesprzeć :mrgreen: ?

O! :roll: 8)
Toby było coś! Pierwsza kosmiczna adopcja! :smokin:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon gru 12, 2011 22:50 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Sluchajcie zarty zartami :lol: tu powazna sprawa czy spotkanie jeszcze przed swietami u p.kurczakowego bedzie aktualne jak tak to rzucie date i chec przybycia.
Przy oplatku i nie tylko :lol: zazegnamy wszelkie wasnie :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon gru 12, 2011 22:53 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

jadziaII pisze:Sluchajcie zarty zartami :lol: tu powazna sprawa czy spotkanie jeszcze przed swietami u p.kurczakowego bedzie aktualne jak tak to rzucie date i chec przybycia.

Oczywiście, wigilia kocio chatkowa musi sie odbyć :piwa:
Datę do ustalenia pozostawiam Wam Kochani :s1:
Ja sie dostosuję :smokin:

Cookie1706

Post » Pon gru 12, 2011 22:58 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Wypuszczenie Honoratki na SYBERKE to będzie dla niej wyrok. Ludzie(niefajne tam towarzystwo się kręci) i auta. Chyba już miała z tym doczynienia tak jak mówił wet.
Ja bym nie miala sumienia jej wywalic zwłaszcza na Syberke, tymbardziej ze nie jest dzika.

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Pon gru 12, 2011 23:24 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Cookie1706 pisze:
jadziaII pisze:Sluchajcie zarty zartami :lol: tu powazna sprawa czy spotkanie jeszcze przed swietami u p.kurczakowego bedzie aktualne jak tak to rzucie date i chec przybycia.

A czy moze poniedzialek 19.12 bo z tego co wiem to poniedzialki wiekszosci pasuja wypowiedzcie sie.

jadziaII

Post » Pon gru 12, 2011 23:24 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

jadziaII pisze:
Cookie1706 pisze:

A czy moze poniedzialek 19.12 bo z tego co wiem to poniedzialki wiekszosci pasuja wypowiedzcie sie.

Dla mnie git :ok:

Cookie1706

Post » Pon gru 12, 2011 23:27 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

jadziaII pisze:
Cookie1706 pisze:

No ok :ok: ale czy Pan Kurczakowy ma jakiś alkohol czy trzeba/ewentualnie można mieć własny asortyment :mrgreen: ?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon gru 12, 2011 23:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

W alko zaopatrujmy sie samodzielnie przed wigilią :mrgreen:

Cookie1706

Post » Pon gru 12, 2011 23:34 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Czyli Honoratka ma dom na stałe, czy u tej pani może byc tylko dopóki nie ma tej starszej pani? Trochę się w tym pogubiłam.

Heja
Może wigilija mogła by byc w piątek, sobotę, bo w inne dni rano trzeba się jakoś doczłapac do pracy.?
ARO 8)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto gru 13, 2011 0:22 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

wiesiak pisze:Prosiła o zrobienie ogloszeń do adopcji dla 2 kotków Klary i Kasi ,które są tymczasowo u 80 letniej pani.Kotka Klara była wyrzucona w ciąży.Wycieńczona prosiła o pomoc ludzi.Znalazly ją dzieci.,altretowaly i żywcem zakopywały ją .Uratował ją pan.Okazałomsię że kotka po tym stresie urodziła przedwczesnie.4 kotki zmarly a jeden cudem uratowano.Mama Klara i córka Kasia grzecznościowo są u 80 letniej pani.Pani niestety niedomaga zdrowotnie i martwi się co stanie się z kotami jak pojdzie do szpitala lub odejdzie.Kotki sa niesamowicie ze sobą zżyte .Jedna bez drugiej nie umie być.Potrzebny domek jeden dla nich.Kotki
nie sa wysterylizowane

Wiesiu mail z tekstem i zdjęciami dla kotek doszedł, postaram się jak najszybciej zrobić ogłoszenie na naszej stronce, Wiesiu jednak myślę że przed adopcą dobrze by było koteczki wysterylizować, porozmawiaj z P. Marzeną jakie ma możliwości w tym zakresie, jeśli coś jeszcze do końca roku możemy ją jakoś wesprzeć w tym zakresie.
Może być trudno z tym domkiem dla dwóch koteczek, no ale cuda się też zdarzają, choć jak pomyślę o adopcjach, a właściwie ich braku to mi się włos jeży na głowie :cry: no ale z tego co czytam sytuacja nie jest jakaś kolosalnie dramatyczna w sensie czasu... więc może się uda.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto gru 13, 2011 7:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

wiesiak pisze:Dziewczyny ktore mają koty na tymczasie proszę napisać aktualny wiek.szczepienie ,sterylizację .
Robię znowu ogłoszenia i dane aktualne są raczej potrzebne.

DT Alienor:
Julinka - ok. 1,5 roku, szczepiona, sterylizowana, chwilowo w trakcie leczenia zapalenia ucha;
Koibito (Koi) - ok. 1 rok, szczepiona, sterylizowana;
Madhuri - 2-3 letnia dama, szczepiona, sterylizowana;
Fuks - ok. 6- miesięczny, bardzo rozbrykany kociak, sterylizowany, jak wyleczę KK to będzie zaszczepiony
Justin - ok. 1,5 roczny śliczny czarny kot niestety półdziki, niesterylizowany, szczepiony, do domu z ogrodem, stajni, stodoły etc. Nie wiem czy łowny, więc jako "kot ozdobny" - do zachwycania się, nie do głaskania czy łapania myszy.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto gru 13, 2011 9:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

[quote="The Szops

Heja
Może wigilija mogła by byc w piątek, sobotę, bo w inne dni rano trzeba się jakoś doczłapac do pracy.?
ARO 8)[/quote]
Nie za bardzo jest czas bo w gre by wchodzil tylko ten piatek bo w sobote pan ma zamkniete.
ARO ale sie nie przejmuj ze poniedzialek przeciez nie bedzie tak na ostro :lol:
Musialabym Panu dac znac tak ze 2 dni wczesniej.
Mara :piwa: we wlasnym zakresie co kto chce wg upodoban :ryk:
To w takim razie albo ten piatek albo poniedz. do uzgodnienia ale szybko :lol:

jadziaII

Post » Wto gru 13, 2011 10:23 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Właśnie dzwoniła P. wet z Almavetu. Michałowa nie ma zapalenia trzustki, wyniki krwi jeśli chodzi o nerki i wątrobę ok trzeba pobrac jeszcze krew na morfologie, bo wczoraj prawie nie leciała. Trzeba też Michałowej zrobic RTG brzuszka i w związku z tym ktoś musi podjechac do lecznicy żeby Michaśkę do tego zdjęcia potrzymac. Kocia jest na czczo, wiec trzeba by jechac niedługo. P. wet prosiła żeby w miarę mozliwości po 11-tej. Kto może pojechac, bo muszę dac odpowiedź o której i kto przyjedzie!
Ja byłam z kotkiem na RTG w ten piatek, więc nie powinnam znowu :(

The Szops

Post » Wto gru 13, 2011 10:38 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

The Szops pisze:Właśnie dzwoniła P. wet z Almavetu. Michałowa nie ma zapalenia trzustki, wyniki krwi jeśli chodzi o nerki i wątrobę ok trzeba pobrac jeszcze krew na morfologie, bo wczoraj prawie nie leciała. Trzeba też Michałowej zrobic RTG brzuszka i w związku z tym ktoś musi podjechac do lecznicy żeby Michaśkę do tego zdjęcia potrzymac. Kocia jest na czczo, wiec trzeba by jechac niedługo. P. wet prosiła żeby w miarę mozliwości po 11-tej. Kto może pojechac, bo muszę dac odpowiedź o której i kto przyjedzie!
Ja byłam z kotkiem na RTG w ten piatek, więc nie powinnam znowu :(

Ja mam chyba najbliżej - jeśli tylko trzeba podjechać, potrzymać i wrócić (bez kota) to mogę się urwać - byłabym tam na punkt 11

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto gru 13, 2011 10:41 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Super Mara, dzięki. Trzeba potrzymac Michałową do RTG. Dzwonię, że będziesz. Zaraz Ci napiszę dokładną godzinę.

The Szops

[poprzednia][następna]