Natka-Nie żyje...Vincent znalazł DOM! Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 19, 2011 14:02 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Ale takie poddasze to zbyt niebezpieczne miejsce dla kociaka a zwłaszcza niepełnosprawnego.. Nie powinna mieć możliwości wchodzenia tam.
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pt sie 19, 2011 14:36 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Natka..... :(

Jeśli powodem śmierci była szafa, to nic nie ma do rzeczy niepełnosprawność - upadek pełnosprawnego kociaka skończyłby się tak samo.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt sie 19, 2011 15:11 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

strasznie smutna wiadomość... :cry: :cry: :cry:
bądź szczęśliwa maleńka... hasaj na czterech łapkach za TM :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pt sie 19, 2011 15:17 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Dziewczyny fakt jest jeden - żerdź czy szafa, strych czy inne miejsce - Natka nie powinna tam być bez opieki, żaden tak mały kociak nie powinien - to co się stało to zwykła bezmyślność opiekunów.. za co niestety musiała zapłacić Natka :cry: nie wiem czy to dobra opcja, że jej braciszek jest nadal u tej osoby..
Obrazek podwójne czarne pluszowate szczęście Obrazek
Kocie oczy to okna, przez które można zajrzeć do innego świata..

Neela

Od: Czw sie 20, 2009 15:03

Post » Pt sie 19, 2011 15:51 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

To straszne :(
przecież nie tak miało być ...
miała być szczęśliwa :(
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt sie 19, 2011 16:16 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Bez sensu to...
malutka kicia zaufała
miała dostać dobre życie

po co była ta cała akcja,po co było zaangażowanie tylu osób...
nowa opiekunka zdeptała nie tylko Życie,
ale i Wasze starania
głupia,bezsensowna śmierć
do której dopuścił opiekun
Koteńka zginęła jak niepotrzebny,wiejski śmieć

Czym Jej życie różniło się od życia wiejskich kotów do łapania myszy?

Wróć maleńka kiciu w innym futerku i zobacz, że życie może być Dobre i Bezpieczne. Niech zamieszka z Tobą człowiek, dla którego będziesz ważna...
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pt sie 19, 2011 16:48 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

nie osądzajmy... bardzo Was proszę...
pewnych zdarzeń nie jesteśmy w stanie przewidzieć, choć bardzo się staramy...
ja przyjmuję, że opiekunowie zrobili wszystko co było w ich mocy, a to był nieszczęśliwy wypadek.
zastosujmy zasadę domniemania niewinności, a nie zakładania od razu winy.
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pt sie 19, 2011 17:19 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Właśnie przeczytałam tą straszną wiadomość. Kurcze, miałam złe przeczucia... :cry:
Mimo domniemania niewinności, coś mi tu jednak brzydko pachnie :evil: i nie mogę się pogodzić z takim końcem tej historii.
Biedna malutka :cry:
Natusiu, już nie cierpisz z powodu ludzi i swojego kalectwa.
A co z braciszkiem? Czy jest szansa wizytacji domu adopcyjnego?

Misiowa

Od: Wto maja 25, 2010 17:27

Post » Pt sie 19, 2011 17:34 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Szkoda malutkiej :(
Kibicowałam jej bardzo..
Też uważam, że teraz nie ma co oceniać, nie wiemy wszystkiego, nie było nas przy tym.
Wypadki się zdarzają, czasami na prawdę jest ciężko coś przewidzieć i mimo wszelkich starań i tak się tragedia dzieje..
Takie jest życie, niestety :( Poczekajmy co napisze właścicielka..
Pamiętajcie, że oceniając z góry, też możecie kogoś skrzywdzić..
Ja nikogo nie bronię, nie.. Ale poczekajmy na wyjaśnienia..
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Pt sie 19, 2011 18:03 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Szlag jasny mnie trafił!
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt sie 19, 2011 18:05 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Maleńka Natunia... :cry: :cry:

[']

Nie chcę oceniać, nie znając wszystkich faktów, ale dziwne wydaje mi się to, że opiekunka nie powiadomiła o śmierci malutkiej. Czy w umowie adopcyjnej nie ma na ten temat żadnego zapisu...?
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Pt sie 19, 2011 18:20 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Maleńka [*]... Dla mnie żadne wyjaśnienia nie będą w 100 % wiarygodne w sytuacji, gdy "opiekunka" nawet nie uważała za stosowne powiadomić o śmierci Natusi ...I teraz też jakoś jej się nie śpieszy ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pt sie 19, 2011 18:31 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Serce mi pęka. Natusiu[*].
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pt sie 19, 2011 21:47 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

A ja poproszę o zmianę tytułu wątku, ile razy czytam go to ryczę, że wcale już tak nie jest...
Noi co z braciszkiem?

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt sie 19, 2011 21:49 Re: MaleńkaNatka-Kikutki zamiast nóżek i brat już w DOMKU:))

Nateńko [*]
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]