KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 24, 2011 16:18 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Szalony Kot pisze:Rany, ale te kociaste w tych nowych domach piękne :1luvu:

DZIEKUJEMY ZA KOMPLEMENTY:)
staramy sie.
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Wto kwi 26, 2011 9:17 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

dobra wiadomość: Pani Basia dostała już testy i chipy z fundacji, zaraz będę dzwonić i zamawiać weta.
Ale jeszcze zanim zadzwonię potrzebuję info odnośnie ustalenia płatności - Carmen wysłałam pw

zła wiadomość: Siostrzyczka się pochorowała. Pani Basi mówi, że w sobotę wyglądało że to już koniec będzie bo nie chciała jeść ani pić. Teraz pije i troszkę skubie mięska z saszetki. Wet będzie musiał ją zbadać, być może to zapalenie płuc albo oskrzeli bo na to Betamox który dostawała nie działa :(

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Wto kwi 26, 2011 12:04 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Kociaste pani Basi dostają coś na wzmocnienie?
Może nowy wet jadąc wziąłby jakieś ze dwa syropy z betaglukanem? I niech p. Basia polewa po jedzonku..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto kwi 26, 2011 12:37 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

wet umówiony na 8 rano w czwartek, ma zabrać wszystko co potrzeba. Koszty będzie znał po wizycie (pewnie trzeba będzie antybiotyk Siostrzyczce zaaplikować jakiś mocniejszy) ale powiedział, że nie zedrze 8)

stan kasy zrobię wieczorem - właśnie dostałam ostatni przelew bazarkowy.

Pani Basia bardzo prosi o WCZEŚNIEJSZĄ informację, które koty i kiedy będą jechać, bo podobno ostatnim razem dostałą smsa w piątek wieczorem, że w sobotę będą zabierane koty... Ona jest z nimi bardzo związana i musi mieć czas na emocjonalne pożegnanie swoich zwierząt...
Prosi także o info o Milusiu, Tygrysku, Kubusiu i Pixi - Carmen jeżeli nie masz czasu to podeślij mi na pw numery telefonów ludzi którzy adoptowali te koty podzwonię i popytam, czy wszystko w porządku (ja wiem, że z pewnością gdyby nie było w porządku to by ludzie z pretensjami dzwonili, ale też rozumiem Panią Basię, która się martwi)

Alma - Karolek podobno szaleje za rybami surowymi, Pani Basi mówiła, że kupowali mu filety :)

Magis

Post » Wto kwi 26, 2011 14:18 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

:ok: :ok: :ok: za Siostrzyczkę :!:

ja też bym z chęcią usłyszała wieści o Kubusiu, a raczej zobaczyła foty :oops: :twisted:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto kwi 26, 2011 17:53 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Duze kciuki za reszte kociastych i psin u Pani basi :ok: :ok: :ok:

Magis - Karol kocha ryby. wszystkie, jak leci, surowe, podwedzane, wedzone, z oleju, w sosie wlasnym
Dostawal juz u Nas surowa, i wciagnal ja nosem.... Moj ojciec jezdzi na ryby w sezonie, wiec z tym nie bedzie u Nas zle 8)
A ja glupia mialam wedzona makrele i chcialam sprawdzic, czy bedzie mu smakowac.... Bo to bylo jak byl przeziebiony i markotnie jadl, wiec zeby Mu zycie oslodzic.... wiec glupia stara podetknelam mu ta rybe na ....swoim palcu. alez bolalo jak mnie ugryzl w paluch zamiast wbic zeby w makrele :evil:
Tak sie koncza glupie pomysly :mrgreen:
Prosze powiedziec P. Basi ze Karol ma sie dobrze, blyszczy i pewnie czasem teskni za Nia.
Ostatnio edytowano Wto kwi 26, 2011 18:07 przez alma_uk, łącznie edytowano 1 raz

alma_uk

Post » Wto kwi 26, 2011 18:05 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

jeszcze jedna rzecz: Pani Basia mówi, że Cezary i Manolo niezbyt się razem dogadują, że raczej się leją. Natomiast Cezar i Hobbit to przyjaciele od serca, może nowy dom przemyślałby sprawę wzięcia razem z Cezarem Hobbita zamiast Manola?

Aha i fundacja nie przysłała szczepionek, są chipy, są testy ale nie ma szczepionek (mamy dwa niezaszczepione koty) Wobec tego poproszę weta, żeby zabrał dwie szczepionki ze sobą.

Magis

Post » Wto kwi 26, 2011 18:10 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

alma_uk pisze:
Magis - Karol kocha ryby. wszystkie, jak leci, surowe, podwedzane, wedzone, z oleju, w sosie wlasnym
Dostawal juz u Nas surowa, i wciagnal ja nosem.... Moj ojciec jezdzi na ryby w sezonie, wiec z tym nie bedzie u Nas zle 8)
A ja glupia mialam wedzona makrele i chcialam sprawdzic, czy bedzie mu smakowac.... Bo to bylo jak byl przeziebiony i markotnie jadl, wiec zeby Mu zycie oslodzic.... wiec glupia stara podetknelam mu ta rybe na ....swoim placu. alez bolalo jak mnie ugryzl w paluch zamiast wbic zeby w makrele :evil:
Tak sie koncza glupie pomysly :mrgreen:

:ryk: obśmiałam się jak norka :ryk: :ryk: :ryk: opowiem Pani Basi przy okazji, to też się pewnie uśmieje a przyda jej się w tym zamartwianiu o koty trochę uśmiechu

Magis

Post » Wto kwi 26, 2011 18:23 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

No cud miód i orzeszki :1luvu:
Co do ryb to uważajcie na tuńczyka ludzkiego bo ma sól - nawet ten w sosie własnym. A mój Mietek zakochał się w pandzie - wiem, wiem, ołów i takie tam. Ja też lubię ale ograniczam i staram się jakieś inne ale te inne mniej smakują, tak jak Mieciowi. No trzęsie mi się aż chłopina do tej pangi. A TŻ, jego najlepszy przyjaciel, mu daje co tylko Miecio sobie zażyczy, choć tłukę jak krowie na rowie że ta panga wcale zdrowa nie jest. Na co TŻ mi mówi "Ale on chce". No i gadaj tu z chłopami :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto kwi 26, 2011 18:25 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

No więc tak:
1. nie wiem kiedy jadę i czym, bo jak pisałam wcześniej - nie mam transportu; plan był taki, żeby to było w długi weekend i mam nadzieję, że coś da się zorganizować, coś podziałam ale nie wiem na ile skutecznie; tzn. tak - jadę na pewno ale nie wiem kiedy i czym, jeśli ktoś ma chwilę w weekend majowy to bardzo byłoby fajnie,
2. na dzień dzisiejszy jadą Cezar i Manolo, jestem w trakcie ustalania terminu spotkania przedadopcyjnego dla Mizi i być może dla Karolci ale to zależy od tego co dostanę w odpowiedzi na kilka pytań,
3. nie ode mnie był ten sms z zestawem Kotów które jechały ostatnim razem; podejrzewam, że od Sabinki,
4. nic mi jak dotąd nie było wiadomo na temat przyjaźni Cezara i Hobbitka ani też niesnasek pomiędzy Cezarem i Manolem; Domkowi wyjątkowo spodobał się Manolo a Cezar jest dobrany do zestawu jako Kot, który ewidentnie potrzebuje domu wychodzącego a to bardzo dobry taki dom; napiszę o Hobbitku ale nie sądzę, żeby Pani zmieniła zdanie,
5. wydawało mi się, że pisałam wcześniej, że Fundacja wyśle chipy i testy, tak się z nimi umawiałam, o wysyłaniu szczepionek nie było mowy,
6. nie zawsze mam czas napisać do Domków z zapytaniem o Koty, zwłaszcza w okolicy Świąt, biorąc też pod uwagę, że nie tylko w tym temacie kocim "robię" i odpowiadam na maile aktualne; ale znajdę czas, nie obiecam natomiast zdjęć; Magis jeśli masz czas i chęci, to może spróbujesz zorganizować coś w temacie transportowym?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto kwi 26, 2011 18:34 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Gibutkowa- tunczyk jest ok, ale Karol woli szprotki w oleju.... a Ja Mu daje rybe raz na dwa tygodnie, bo ryba kotom az tak nie sluzy.... i podroby typu watroba, zoladki, serca tez raz na dwa tygodnie, na zmiane dwa razy w tygodniu w ktorym wypada watrobka czy ryba. No i urozmaicenie ma wtedy zarcia :kotek:

alma_uk

Post » Wto kwi 26, 2011 18:38 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

alma_uk pisze:Gibutkowa- tunczyk jest ok, ale Karol woli szprotki w oleju.... a Ja Mu daje rybe raz na dwa tygodnie, bo ryba kotom az tak nie sluzy.... i podroby typu watroba, zoladki, serca tez raz na dwa tygodnie, na zmiane dwa razy w tygodniu w ktorym wypada watrobka czy ryba. No i urozmaicenie ma wtedy zarcia :kotek:

Moja kota nie je nic innego poza tuńczykiem :roll: Mięsko jest niejadalne pod każdą postacią, lubi czasem jajeczko. Wiem że ryby nie mogą za często ale co mam zrobić jak ona nic innego nie tknie i jest w dodatku niejadkiem... :|

Carmen napisałam do meksykanki gdyby miała jakiś "przejazd" w okolicach. Ona woziła koty na trasie Szczytno-Warszawa, może jak będzie miała gdzieś po trasie. A sprawdzałaś na transportowym? Teraz tam może być sporo ofert przewozu, bo ludzie wyjeżdżają na weekend majowy, więc po drodze może jakieś kociaste by się z kimś zabrały.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto kwi 26, 2011 18:44 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Ja wróciłam po nocy do domu poświątecznie i na razie poprosiłam Natalię o podziałanie w temacie transportu, zobaczym.
Jak dotąd myślałam, że mój TŻ da radę ale jednak nie da.. Najlepiej by było, gdyby ktoś mógł zabrać mnie ze sobą na doczepkę, chciałabym zrobić zdjęcia pozostałym 4 Kotom, no i tam pokierować trzeba..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto kwi 26, 2011 18:45 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-PART II

Gibutkowa nie łam sie:) Koty niejadki sa upierdliwe, mialam to wiem. i wtedy czlowiek wychodzi z zalozenia, ze skoro kot tylko to, to moze wlasnie tego jego organizm potrzebuje. Ja tez tak mam czasami ze jem tylko cos jednego serio serio, a na inne krece nosem, slucham sie swego ciala :wink:

alma_uk

[poprzednia][następna]