Bezdomne koty z portu.. proszą o pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 16:02 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

Ja też zagladam ale tylko podczytuję :oops: .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Czw cze 16, 2011 19:11 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

Czy ktoś mógłby dać DT/DS 2 kotom? Kotka ok 4 mies, kocurek wygląda na starszego. Chude. Ciężko mi dokładnie określić wiek, bo są niedożywione. W każdym razie młodziutkie, bardzo oswojone. Siedzą pod miejscową smażalnią, żebrają o jedzenie, a ludzie przeganiają je i KOPIĄ!! :evil:

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Czw cze 16, 2011 19:17 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

Boże co za parszywy kraj!!! Siedzą biedactwa głodne to i liczą że ktoś się zlituje i coś rzuci, a tu jeszcze kopniak głodnemu... :evil: Bardzo żle ze oswojone. To żle im tam wróży.Nie dasz rady ich stamtąd gdzieś chwilowo przenieść, żeby nie musiały o to jedzenie tam żebrać?
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw cze 16, 2011 21:52 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

Cudak mogę pogadać z sąsiadką czy ich by nie wzięła do nas na podwórko. Nie jest to super propozycja więc proszę dobrze się zastanów. Miejsce do spania to albo boks w klatce, gdzie jest tylko mała dziurka w drzwiach, taka żeby tylko kociak mógł wejść / niestety pomieszczenie bez okien/ albo mamy na podwórku dwie solidne budki TOZ-owskie. Na 4 kociaki każda, teraz nie śpi tam żaden kociak. Jedzonko to bez problemów, ona karmi sporo okolicznych kociaków i już kiedyś mówiła, że jeden czy dwa więcej dałoby się wyżywić. U nas ludzie do kociaków się przyzwyczaili, psiaki nasze też kotów nie gonią więc chyba byłoby to dla nich bezpieczniejsze........
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Pt cze 17, 2011 7:22 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

iza71koty, nie za bardzo mam gdzie je przenieść. W porcie teraz trwają prace, koty przepłoszone, a jeszcze mogą wpaść pod jakąś maszynę...

AlfaLS, a można byłoby je jednocześnie u tej sąsiadki ogłaszać? Kotka jest biało-szara, ale za to kocurek jest rzadko spotykanej maści i ma duże szanse na adopcję.

Jest podobny do tego kota:

Obrazek
(zdjęcie z wątku kini098, mam nadzieję, że się nie obrazi za pożyczenie zdjęcia)

Cudak1

Post » Pt cze 17, 2011 8:46 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

Myślę, że nic by nie stało na przeszkodzie żeby ogłaszać, ja zdjęcia mogę spróbować zrobić a resztę to może tu na forum byśmy zorganizowali? Myślę że sterylkę na koszt TOZ-u też by się udało załatwić........

To co mam ją pytać? Kiedy one by ewentualnie przyjechały?
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Pt cze 17, 2011 9:12 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

Spytaj :) Jak się zgodzi, to w weekend będę łapać i będziemy organizować transport. Najwyżej w klatce ze 2 dni posiedzą, ale przynajmniej najedzone i nikt ich kopał nie będzie i przeganiał...

Cudak1

Post » Pt cze 17, 2011 12:57 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

Ok,to jeszcze dziś z nią pogadam :D
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Pt cze 17, 2011 12:58 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

AlfaLS pisze:Ok,to jeszcze dziś z nią pogadam :D

Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Pt cze 17, 2011 14:04 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

Ja też zaciskam kciuki :ok: :ok: :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt cze 17, 2011 15:07 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

bardzo dawno nie zaglądałam, bo niestety nie mogłam - ale teraz będę trzymała :ok: :ok: :ok: :ok: nie tylko za wirtualne adopcje portowych, ale także za DT dla maluchów!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

(Cudak1 - przykro mi z powodu kucyka... :( )

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt cze 17, 2011 16:27 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

Dziękuję za kciuki. Mam nadzieję, że sąsiadka AlfyLS się zgodzi na te kotki... Pójdę dziś do nich z jedzonkiem, oby tylko były tam, gdzie je wczoraj spotkałam.

joluka pisze:(Cudak1 - przykro mi z powodu kucyka... :( )

Cały czas mam nadzieję, że się odnajdzie, choćby i nieżywy... bo łatwiej byłoby mi się pogodzić z jego śmiercią, niż z tą niepewnością, z tym ciągłym myśleniem - co się z nim teraz dzieje? :(

Cudak1

Post » Pt cze 17, 2011 17:15 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

Sąsiadka powiedziała że mogą przybywać :D
Ja proponuję, że jak tylko kociaki zostaną złapane to trzeba założyć im wątek. Jak to takie chudzinki to pewnie przydałaby się im lepsza karma na początek, może - nie daj Bóg -leczenie. Na to może nam ktoś dołoży choć 5-ka. A później i na ogłoszenia kasa może się przydać. Co Ty na to?
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Pt cze 17, 2011 18:50 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

AlfaLS pisze:Sąsiadka powiedziała że mogą przybywać :D
Ja proponuję, że jak tylko kociaki zostaną złapane to trzeba założyć im wątek. Jak to takie chudzinki to pewnie przydałaby się im lepsza karma na początek, może - nie daj Bóg -leczenie. Na to może nam ktoś dołoży choć 5-ka. A później i na ogłoszenia kasa może się przydać. Co Ty na to?

Super :)
Byłam dziś u nich z puszką. Rzuciły się na jedzonko :) Puszka z tych tańszych, ale lepsze to niż nic.
Postaram się je jutro złapać. Proszę o kciuki, żeby kociaki gdzieś nie poszły... bo ze złapaniem ich nie będzie najmniejszego problemu.

Ze zbiórką masz rację. Pieniążki będą potrzebne i na jedzonko i na odrobaczanie chociażby. Kocurkowi wylatuje sierść. Nie wygląda to na jakąś chorobę, może z niedożywienia, ale też chyba dobrze byłoby, żeby zobaczył go wet, jeśli nie bedzie z tym problemu. Zbierałabyś na swoje konto?

Cudak1

Post » Sob cze 18, 2011 9:36 Re: Bezdomne, głodne koty z portu.. Adopcje Wirtualne

To trzymam kciuki za złapanie :ok: .
Mogę zbierać na swoje konto i ja też bym się z tej kasy rozliczała na wątku bo sąsiadka "nie internetowa". Ona jest jak to sama mówi - od kociej roboty :D .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

[poprzednia][następna]