[']MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 26, 2011 14:40 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Moha napisz mi więcej o kuracji interferonem (tutaj albo na wątku Frani - banerek w moim podpisie). Frania ma jednak potwierdzony FIV. Jak taka kuracja wygląda, czy przy FIV podaje się dopyszcznie czy w zastrzykach, jaki interferon jest lepszy ludzki czy koci (moi weci pisali o kuracji za 120zł). Kuracja jest zależna od stanu zdrowia kota, tzn ilość tych kuracji tak? Coś przed kuracją trzeba zbadać, coś podawać (np. Zylexis)? Czy można też podawać betaglukan i srebro w trakcie czy lepiej nie?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob mar 26, 2011 14:52 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Wiesz co, ja to wielkim ekspertem nie jestem, dopiero się uczę tego wszystkigo. U Maniusia podawany był w zasrzykach podskórnych w dwóch cyklach z dwutygodniowym odstępem. W tym czasie dostawał też betaglukan ( to już na stałe). Bardzo dobrze zniósł kurację, w tym czasie też był leczony Biocanem na grzybek.
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Sob mar 26, 2011 15:46 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Jak tam Maniuś dzisiaj?
Ja przeżywam dziś okropnie sterylizację Marionki, biedula chodzi jak pijany zając, wszędzie chce wskakiwać. Nie da się temu dziecku wytłumaczyć, aby nie wchodziło, bo niebezpieczne.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob mar 26, 2011 15:52 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

To wypisz-wymaluj Maniek wczoraj :evil: Prywatna pielęgniarka musiała za nim łazić i pilnować, a on tego strasznie nie lubi i usiłował zmylić pogoń. I oczywiście żreć mu się chciało! A dzisiaj powrót do normy: znieczulenie całkiem odeszło, apetyt również :evil: Nakupiłam całą torbę puszeczek, wczoraj tak żałośnie miauczał, no i chyba sama je zjem! Fajnie że już Marionka ma z głowy. :ok: za małą! :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro mar 30, 2011 19:32 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

jak bezpomponowy Maniek :D dzisiaj? :1luvu:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro mar 30, 2011 19:52 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Mańka coś odmieniło 8O (czyżby kastracja :twisted: ). Po pierwsze zaczął się myć!!!!! Tak śmiesznie to robi, mlaszcze i sapie, ale efekt oszałamiający :wink: Po drugie jakoś apetyt mu się poprawił (niestety wybredny gust pozostał... Jestem skazana na gary z rosołkami do końca świata! Mój TŻ robi taaakie oczy 8O , widząc mnie tak często w kuchni). Nie wiem czy mycie spowodowane jest wypraniem futra (ta sztuka udała się dopiero po kastracji, jak jeszcze spał u vetki :mrgreen: ), czy też zrobieniem porządku z paszczą? Z zębami był prawdziwy dramat, więc może dlatego unikał mycia i nie jadł. Kochany z niego dziadeczek, jest strasznie grzeczny, ale ma swoje humorki, w kółko albo warczy albo ogonem wywija jak się coś robi nie po jego myśli. Ale w jego wieku zrzędzenie to sama fizjologia...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro mar 30, 2011 20:12 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

starość ma swoje przywileje :D :D
ale z rosołku , rozumiem nie rezygnuje :ryk:
Koty są cudowne a niektóre z nich jeszcze bardziej :1luvu:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro mar 30, 2011 20:23 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Niestety przy rosołku pozostaniemy choćby dlatego, że jaśnie pan nie raczy nawet spojrzeć na wodę w misce, a w badaniu kontrolnym wyszedł ciut podwyższony mocznik. Prawdopodobnie jest to efekt odwodnienia Mańka, więc rosołek służy do przemytu do wnętrza kociska paru łyków wody. A że chłopak ma przy okazji trochę przyjemności kulinarnej, to niech tam...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Czw mar 31, 2011 8:58 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Moha, a do tego rosołku, to oprócz mięska coś dodajesz?
Tak z ciekawości pytam, bo moich do gotowanego mięsa nie potrafię przekonać. Do sparzonego kurczaka też nie. Przechodzi tylko przemrożona wołowina.

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Czw mar 31, 2011 10:18 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Ten rosołek to prawdę mówiąc taka woda spod gotowanego mięska, wrzucam też kawałeczek marchewki, czasami plasterek pietruszki. Próbowałam też dodać trochę ryżu, ale taka wersja przechodziła na początku, teraz już nie. Czasami też namaczam garść chrupek w rosołku i Maniek zjada, aczkolwiek niechętnie...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Czw mar 31, 2011 10:26 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Ja robiłam rosołki takie: 2 skrzydełka kuraka, marchewka malutka taka mrożona dla dzieci (te malutkie chyba z Hortexu), jedna różyczka brokuła, czasem makaronik do rosołku :)
A do picia polecam mleko bez laktozy o takie:
Obrazek
Jest w Carrefourze (nie na mleku ale na śmietankach do kawy) albo w Społem

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw mar 31, 2011 10:31 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Ale wszyćko bez soli i przypraw naturalnie?

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Czw mar 31, 2011 10:37 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Łoj, z brokułem nie próbowałam. Ale dodawałam też do rosołku trochę pomidorków ze słoika i Maniek miał pomidorową. Z makaronem bardzo mu smakowała :mrgreen: Przypraw żadnych, soli dosłownie 3 ziarenka. Mleka kociego nie próbowałam, muszę kupić. Za to jogurt naturalny - bardzo smakował chłopakowi (sensacji żołądkowych nie było).
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Czw mar 31, 2011 10:48 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Moha pisze:Łoj, z brokułem nie próbowałam. Ale dodawałam też do rosołku trochę pomidorków ze słoika i Maniek miał pomidorową. Z makaronem bardzo mu smakowała :mrgreen: Przypraw żadnych, soli dosłownie 3 ziarenka. Mleka kociego nie próbowałam, muszę kupić. Za to jogurt naturalny - bardzo smakował chłopakowi (sensacji żołądkowych nie było).

To nie jest kocie :) To jest dla ludzi uczulonych na laktozę, czyli to czego koty właśnie w mleku krowim nie trawią. Poza tym fajne do kawki bo słodkie ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw mar 31, 2011 11:16 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

To tym bardziej muszę wypróbować :wink:
Obrazek Obrazek

Moha

[poprzednia][następna]