ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 21, 2011 5:49 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

pan Wypych mnie nie wtajemniczał. Powiedział, że on jest na rozprawach oskarżycielem posiłkowym , natomiast w celu konsultacji (m.in. w sprawie skarżenia umorzenia) musi się udać do swoich prawników. Nie pytałam o nazwiska, adresy itd. Nie wypada też pytać o kompetencje takiego prawnika. Argos i pana Wypycha ad spraw karnych polecił mi Koci Świat

inaf

Od: Czw paź 22, 2009 23:02

Post » Pt sty 21, 2011 12:20 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Ja kilka dni temu uratowałam maleństwo skatowane.Juz jest w DS w Siedlcach, ale jak chcecie przeczytac co Niuni zrobił człowiek zapraszam na jej/jego watek.Było to w takim stanie,ze płec nie była mozliwa do zobaczenia:
viewtopic.php?f=1&t=122923
Zabrała ja ode mnie Kamari i tam Niunia zostanie.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sty 21, 2011 15:06 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Z tego co wyczytałam na forum treść postanowienia o umorzeniu to porażka 8O , nie rozumem przesłanek jakimi kierują sie osoby , które mają do tego uprawnenia ( p. Wypych i jego prawnicy 8O ???? ) , podejmując decyzję, żeby nie pisać zażalenia w tej sytuacji 8O 8O 8O
Chyba, że jest coś o czym nie wiem. W normalnych okolicznościach zażalenie przy takim uzasadnieniu to podstawa i ma duże szanse ....

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Pt sty 21, 2011 18:17 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

ellza, jak tylko dostanę skan prześlę Ci. Masz ochotę nad tym posiedzieć/ jesteś prawniczką?

inaf

Post » Pt sty 21, 2011 18:18 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

ja już zgłupiałam doszczętnie: forum co innego, pan Wypych co innego.
jeśli coś da się uratować, to proszę kogoś o pomoc.

inaf

Post » Pt sty 21, 2011 18:28 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

No ja się oferowałam i oferuję nadal.
Priorytetem jest jednak TERMIN kiedy to przyszło do Fundacji, ponieważ po terminie to możemy i 100 świadków naocznych przedstawić, i możemy ich sobie wsadzić w kieszeń.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt sty 21, 2011 20:18 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

carmen201, tak jak wspomniałam. gdy tylko dostanę skan wysyłam, skanu nie ma. ostatnio odpowiedź przyszła szybko, tym razem nie. ...

szlag mnie trafia! jeśli coś mogę zrobić to siedzę bezczynnie i czekam

inaf

Post » Pt sty 21, 2011 21:34 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Znalezione:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sld-chce ... omosc.html

Fajnie by było, gdyby ktoś taki chciał nam pomóc.
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Sob sty 22, 2011 10:59 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Ja także mogę nad tym posiedzieć, co dwie głowy to nie jedna :ok: . Z tym, że termin 7 - dniowy do złożenia zażalenia liczony od doręczenia postanowienia p. Wypychowi jest nie do przeskoczenia, także sprawa pilna ! Musicie też pomyśleć kto to podpisze, skoro p. Wypych nie chce ( ja juz kiedyś pisałam na pw - może TOZ ?) , musi to być ktoś z uprawnieniami strony w danym postępowaniu, każdy nie może, bo nie jest w świetle prawa pokrzywdzonym.

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Nie sty 23, 2011 15:45 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

jak wspominalam wczesniej, rozmawialam z jednym z poslow odnosnie tego przypadku. Odezwala sie do mnie pani adwokat ktora z nim wspolpracuje, chce nam pomoc tylko czy mozemy wszczac tą sprawe w koncu?
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Nie sty 23, 2011 17:32 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Kumiko myślę, że pomoc adwokata byłaby super, ale dziewczyny jak na razie czekają na skan uzasadnienia postanowienia o umorzeniu i na podanie daty doręczenia uzasadnienia. Poza tym Pani adwokat będzie musiała mieć pełnomocnictwo od organizacji, która w tejsprawie wykonuje uprawnienia pokrzywdzonego.

Carmen201

Post » Nie sty 23, 2011 17:42 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Carmen201 pisze:Kumiko myślę, że pomoc adwokata byłaby super, ale dziewczyny jak na razie czekają na skan uzasadnienia postanowienia o umorzeniu i na podanie daty doręczenia uzasadnienia. Poza tym Pani adwokat będzie musiała mieć pełnomocnictwo od organizacji, która w tejsprawie wykonuje uprawnienia pokrzywdzonego.

aha, zatem co mam jej napisac na ten temat? chce sie zapoznac ze szczegolami i chcialabym jak najkonkretniej ując tą sprawę

Kumiko

Post » Nie sty 23, 2011 17:56 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Myślę, że sprawa jest mocno warta zainteresowania.
Tym bardziej, że jest świadek naoczny całego zdarzenia a z informacji tutaj wynika, że mimo tego umorzono postępowanie przygotowawcze. Zwróć się do założycielek wątku, Kaliwuli i Inaf, po szczegóły.
Moim zdaniem jakiekolwiek nagłośnienie medialne tej sprawy może jej pomóc.

Carmen201

Post » Nie sty 23, 2011 18:22 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Carmen201 pisze:Myślę, że sprawa jest mocno warta zainteresowania.
Tym bardziej, że jest świadek naoczny całego zdarzenia a z informacji tutaj wynika, że mimo tego umorzono postępowanie przygotowawcze. Zwróć się do założycielek wątku, Kaliwuli i Inaf, po szczegóły.
Moim zdaniem jakiekolwiek nagłośnienie medialne tej sprawy może jej pomóc.

o to mi chodzilo :) ok, zwroce sie do dziewczyn

Kumiko

Post » Śro sty 26, 2011 11:52 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Słuchajcie a czy ta ekspertyza śladów nadal jest możliwa? Czy ktoś wie ile kosztuje?????? Przecież to dowód w sprawie.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

[poprzednia][następna]