Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 07, 2011 21:49 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Izo!

Zapomniałam, ale sie już poprawiłam.

Dla Serafinka i Bogusia poleciało.
Mało bywam ostatnio na miau, czasem rano otworzę strone i tyle. Na czytanie i pisanie juz brakuje czasu.

Ale pamiętam.
Jak Chłopaki sie mają?

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pt sty 07, 2011 21:58 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

E, bez szaleństw z tymi butami. W zeszłym roku kupiłam na allegro za 50 zł i ani razu nie zmarzłam, a nastałam się na peronie, nałaziłam po lesie w roztopy, najeździłam nieogrzewanymi pociągami a ogólnie marznę przy 20 stopniach ciepła. Teraz te materiały, nawet jeśli nie są gore texem, to bardzo dobrze izolują.
To już prędzej w ręce marznę i w głowę. Po kieszeniach noszę ocieplacze, co to się blaszkę zgina i robią się ciepłe.
Izo, pewnie atakuje cię jakiś zarazek paskudny, na to najcieplejsza odzież nie pomoże.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob sty 08, 2011 11:46 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

aglo pisze:Izo!

Zapomniałam, ale sie już poprawiłam.

Dla Serafinka i Bogusia poleciało.
Mało bywam ostatnio na miau, czasem rano otworzę strone i tyle. Na czytanie i pisanie juz brakuje czasu.

Ale pamiętam.
Jak Chłopaki sie mają?

Witam Serdecznie Aglo. :D Dziękujemy Pięknie za Wsparcie :1luvu: :D chociaż....w tej sytuacji nie wiem czy powinnaś? :oops: :?:

Bogusia widzę praktycznie codziennie, chociaż wczoraj go nie było. Radzi sobie dość dobrze. Spi w budce. Często wychodzi z niej zaspany, dopiero jak go wywołam. Kilka razy musiałam ją konkretnie odśnieżać i wymieniać kocyki, bo śniegu nawiało do środka i zamokły. Ale po wymianie dałam mu bardzo cieplutkie i miekkkie do środka. Jak włożyłam tam rekę, kiedy wyszedl do jedzenie, było cieplutko i sucho.

Serafinka nie widziałam kilka dni. Jedzonko mu zostawiam przy bramie. On wie, ze tam zawsze może znależć i sie posilić.

Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob sty 08, 2011 11:48 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Buty fantastyczne.I drogie . Tylko się zastanawiam, co będzie jak w nich elektronika padnie? :roll: Wtedy grzać już pewnie przestaną?

iza71koty

Post » Sob sty 08, 2011 11:49 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

sennaewa pisze:Witam, po cichu podczytuję wątek i myślę, że za jakiś czas będę w stanie odrobinkę pomóc.
W każdym razie zapisuję się tu :D

Witamy Serdecznie na wątku Sennaewa :D

iza71koty

Post » Sob sty 08, 2011 11:54 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Całą noc nie spałam przez kaszel. :| Byłam u Lekarza i jestem zła. :| Nie dostałam antybiotyku, tylko jakieś inne leki. W dodatku takie ,co można sobie samemu kupić bez recepty. Mało tego wypisała jakiś drogi spray do gardła który kosztuje ...50 zł. :| Nie wykupiłam go. Chciałam jakis tańszy zamiennik, ale nie mają. Wkurza mnie to wszystko.Chciałam sie porzadnie wyleczyć zanim się rozłożę. A teraz tylko czekać aż sie rozłożę. Ostatnio poszłam za pożno a wczoraj chyba za wczesnie. Acha i mam wyleżec. Wygrzać. Koty mam zostawić, bo inaczej to sie będzie ciągnąć.Super.Ciekawe jak. Jakby to było takie proste.

iza71koty

Post » Sob sty 08, 2011 18:54 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Przepraszam bardzo ale taką ma pracę, praktycznie grudzień i styczeń zawsze bida. Postaram się w miarę możliwości nadrobić zaległości alimentacyjne.
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Sob sty 08, 2011 23:13 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Pozdrawiam z doskoku.
Jeżeli ten spray do gardła to jest taki antybiotyk w proszku (biopharol czy jakoś tak), to może i dobrze, że nie brałaś, ja i parę innych osób, które znam, dostałam po nim naprrawdę potężnego kaszlu! Trzeciego dnia odstawiłam, bo myślałam że się uduszę, a koleżanka straciła głos... Lekarka mówiła, że to niemożliwe, żeby od leku, ale zbieg okoliczności dziwny...
Oskrzela chociaż Ci osłuchała?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob sty 08, 2011 23:36 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Osłuchała płuca i oskrzela są podobno ok.Ten spray to Bioparox. Chyba - nie mogę rozczytać. Ta babka w Aptece mi z kolei powiedziała, że on bardzo obkurcza naczynia i wysusza śluzówkę.

iza71koty

Post » Sob sty 08, 2011 23:44 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Ja stosuję Bioparox na moje chore zatoki i na gardło. I powiem szczerze że nic skuteczniejszego nie znam :D . Już nawet parę razy mówiłam, że błogosławię tego co ten lek wymyślił. Ale dziwi mnie trochę cena. Ja ostatnio jak kupowałam to zapłaciłam ok. 30 zł. Popytaj w różnych aptekach, bo wiem że on potrafi mieć bardzo różne ceny. Ja zawsze kupuję na Wyszyńskiego w DR. Max. A teraz się dowiedziałam, że na Wyzwolenia w Aptece Cefarmu codziennie rano też sprzedają leki 15 czy 20 proc. taniej. Ja za lek dla mojej suni zamiast 28 zł. zapłaciłam ok. 22 zł. :D
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Sob sty 08, 2011 23:48 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

iza71koty pisze:Osłuchała płuca i oskrzela są podobno ok.Ten spray to Bioparox. Chyba - nie mogę rozczytać. Ta babka w Aptece mi z kolei powiedziała, że on bardzo obkurcza naczynia i wysusza śluzówkę.

Tak, to to samo. Widocznie mnie za bardzo wysuszało... Dwa razy próbowałam, i ten sam, kiepski rezultat.
Moze to sprawa indywidualna. Ale nie tylko moja. Pozdrawiam :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob sty 08, 2011 23:53 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

taizu pisze:Zgłosiłam Izę do konkursu z karmą w nagrodę (co prawda nie mam jej zgody... :mrgreen: )
viewtopic.php?f=1&t=121815&start=30

Kochani ja tylko przypomnę że Głosowanie nadal trwa. Na dzień dzisiejszy zajmujemy II miejsce. :D To bardzo dobre miejsce, ale będzie nam je trudno utrzymać. :roll: Jeśli Ktoś mógłby wesprzeć kociaczki Swoim głosem Bardzo Prosimy. :wink:

Z Całego Serca Dziękujemy Wszystkim, którzy już oddali głosy. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Sob sty 08, 2011 23:57 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

taizu pisze:
iza71koty pisze:Osłuchała płuca i oskrzela są podobno ok.Ten spray to Bioparox. Chyba - nie mogę rozczytać. Ta babka w Aptece mi z kolei powiedziała, że on bardzo obkurcza naczynia i wysusza śluzówkę.

Tak, to to samo. Widocznie mnie za bardzo wysuszało... Dwa razy próbowałam, i ten sam, kiepski rezultat.
Moze to sprawa indywidualna. Ale nie tylko moja. Pozdrawiam :1luvu:

Mam dość wrazliwa sluzówkę. Myślę ze objawy mogłabym mieć podobne. Dodatkowo przeraziła mnie cena. Wzięłam w zastepstwie lek homeopatyczny i jeszcze jeden muszę dokupić do kompletu, bo w tamtej aptece nie było. Mam też dobry syrop.Tabletki na kaszel i Rutinacea max.

iza71koty

Post » Sob sty 08, 2011 23:58 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Bardzo Prosimy o głosy dla Kociaczków. Jest ich tak wiele.....

iza71koty

Post » Nie sty 09, 2011 0:22 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Bioparox podobno skuteczny, bo to chyba antybiotyk działający miejscowo. Raz jeden dostałam, żeby się przekonać, że nijak go nie mogę stosować :roll: ma taki posmak, że każde użycie kończyło się pawiem :oops: zrezygnowałam.
Za to z bezreceptowych tabletek na gardło na mnie najlepiej działa tantum lemon, ten miętowy za ostry jakiś. Iza, i koniecznie czosnek, na noc, przed snem. Wyszłam z wielu infekcji w początkowym stadium właśnie dzięki końskim dawkom czosnku przed snem, popijanym mlekiem z miodem i masłem (sam miód też może podrażniać gardło, dlatego daje się łyżeczkę masła... i chlup)
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

[poprzednia][następna]