Niesprawna Tenia['] - to już pół roku:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 0:54 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Teniu, rozmawialam wczoraj z Eustachym. Powiedzial, ze bardzo sie cieszy, ze czujesz sie lepiej i ze tez trafilas na taka wspaniala Duza, ktora tak cie bardzo kocha i walczy o ciebie :) Powiedzial tez, ze ci kibicuje caly czas, ze trzyma lapki, zebys wyzdrowiala calkowicie :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lis 03, 2010 9:41 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

jak dzisiaj sie czuje dzisiaj Mruczylin Monroe? :1luvu: :1luvu:

Athalyse

Od: Nie paź 03, 2010 19:21

Post » Śro lis 03, 2010 9:51 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Pańcia jest do południa w domu, to sobie spacerujemy. Mimo mycia tyłeczek ciut śmierdzi, no cóż 8) . Przed chwilą byłyśmy na parpecie okna. A rano była awanturka, bo akurat panna Tenia nie miała ochoty na osuszanie doopki po myciu.
Utrzymuje się infekcja pęcherza, stąd silny zapaszek. Wczoraj w końcu złapałam weta, dobieramy antybiotyk. Miała być Convenia, ale cioteczka Agn na pw podesłała inne, tańsze, sprawdzone propozycje. Wysłałam naszemu doktorowi na mail, bo telefonicznie nie miał czasu. Ma rozważyć i coś ustalimy. Lepiej tabletki, bo ostatnio panna przy zastrykach fika okropnie :roll:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro lis 03, 2010 10:04 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro lis 03, 2010 10:06 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Teniu, doooopunię trzeba suszyc - tak samo łapki...moja Duża jak mi moczyła łapkę w tym żółtym czyms to potem też podsuszała...chyba jednak po to żebym wszystkiego "nie uświnił rivanolem" jak mi mówiła. No ale - mokra dupina to żadna przyjemność prawda?
Bardzo się cieszę że się coraz więcej i lepiej czujesz i trzymam ogon zębami żebyś wrociła do pełni zdrowia :kotek: jestes śliczną kota i twoja duża to Cie juz chyba nikomu nie odda prawda?
Przesyłam Ci kochan kocie Buziaki, :1luvu:

Henio

Athalyse

Post » Śro lis 03, 2010 18:12 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Hejka Heniu, dziękuję za buziaki i też przesyłam :1luvu:
Wprawdzie po cichu jestem zakochana w Eustachym, ale on ma już tam na miejscu swoją dziewczynę, a ty mi się też fajny wydajesz :D
Duża wprawdzie coś tam mruczy, ale chyba mnie już nie odda, tak mi się coś wydaje. A wiem na pewno, że nie odda z powrotem do tego strasznego miejsca gdzie mi chcieli dać zastrzyk... no wiesz... takie żebym się już nie obudziła :( .
Mam tylko jedno zmartwienie - duża wciąż mi daje takie suche granulki i mówi, że tylko to mam jeść. A ja nie chcę, znudziło mi się. Duża boi się, że będę miała znowu rzadkie qpale. No wiem, ja też tego nie lubię. Ale wczoraj podkradłam trochę granulek innych kotów, a duża dała mi nawet odrobinkę, odrobineczkę wątróbki i dzisiaj mam nadal ładne qpale, wcale nie rzadkie. więc dzisiaj dostałam trochę mięska z indyka, które duża gotuje Kajtusi która bardzo chorowała. Pyszne było.

Trzym się, Heniu
Tenia

Anka

Post » Śro lis 03, 2010 18:37 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

MrrrrauDobry Teniu! Poproś Dużą, jak będzie smażyć wątróbkę z cebulką,
żeby Ci troszkę tej wątróbki dała. Surowa wątróbka jest na "rozrzedzenie", a duszona na
"utwardzenie" qpalków. Tak mojej Dużej powiedział pewien doświadczony wet; a jemu jego
profesor. Faktycznie - to działa :ok:
-Ruda
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Śro lis 03, 2010 18:47 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Hejka Ruda :1luvu:
Chyba mnie lubicie jak tak do mnie piszecie. Ale fajnie :D
Wątróbka była duszona, mrauuu, pycha :catmilk:

Anka

Post » Śro lis 03, 2010 22:48 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Moja duża sie prysznicuje więc ja moge z Wami pofiltrowac, ups, porozmawiac znaczy się. ;)
Mam nadzieje Teniu że jelitka Ci sie podregulują i będzie robiła fajne qpalki :) moja Duża mówi że ma bardzo fajne i zawsze jak zagląda do kuwety to hihocze pod nosem i mówi "Znowu Czomolungma" (chodzi o to że taki duuuuuuuuuuuuuży qpal jest. "Wręcz góra" jak mówi. Ale cieszy sie bo mówi że dobre trawienie mam...tylko martwi się i mówi że taki ze mnie przecinek jest...a ja jestem poprostu drobnej budowy... Mnie sie Teniu tez bardzo podobasz, i bardzo bym chciał żebyś moją kocicą została, i Ruda teżby nią była co..bo obie takie wsaniałe jesteście...

Henio

Athalyse

Post » Śro lis 03, 2010 23:09 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Tenia swoja uroda rozkocha niejednego w sobie od pierwszego wejrzenia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lis 04, 2010 7:33 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

oooo, co tu się wyprawia 8O , koty na czacie i na randki się umawiają :mrgreen: , to pewnie dlatego, że ze zdrówkiem lepiej, tak trzymać kotunie :ok: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw lis 04, 2010 7:45 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Heniu, cieszę się, że ci się podobam :oops: . Ty mi też :love:
A duzi niech się sobie śmieją, a co, im wolno, a nam to nie?
Zajrzę tu dopiero wieczorem. Duża wychodzi, i nie chce mnie nauczyć otwierać komputera :twisted:

Anka

Post » Czw lis 04, 2010 7:49 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

Anka pisze:Heniu, cieszę się, że ci się podobam :oops: . Ty mi też :love:
A duzi niech się sobie śmieją, a co, im wolno, a nam to nie?
Zajrzę tu dopiero wieczorem. Duża wychodzi, i nie chce mnie nauczyć otwierać komputera :twisted:

ależ wolno, wolno, słoneczko moje :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw lis 04, 2010 8:46 Re: Niesprawna Tenia - coraz więcej czuje

To ja będę na Ciebie czekał :twisted:
o ile do mojej Dużej nie przyjdzie Jej Duży...wtedy to trzeba wykorzystywac kolana Dużego żeby podbudować swoją pozycję na przyszłość...wiesz jak jest :P

miłego dnia moja Piekna :1luvu:

Athalyse

Post » Czw lis 04, 2010 8:58 Re: Niesprawna Tenia - super agentka;)

Anka pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:A jak dziś ``moja`` ulubienica sie miewa ?

Ulubienica coraz trudniejsza w obsłudze :roll: . Znaczy się raczej to powód do radości bo widać, że dużo więcej czuje, ale przez to o wiele trudniej robić porządki np. ze strupami na tyłeczku. Odchodzi kolejny, pod spodem tradycyjnie niemal mięsko. Chciałam jak poprzednio poobcinać to co już nie potrzebne, ale gdzież tam, panna tak protestowała, że nie było mowy, jeszcze bym ją nożyczkami pokaleczyła. Z biedą wysmarowałam maścią. I zastrzyku dzisiaj niestety nie było, tzn. chyba trochę trafiło, ale jak się szarpnęła, to większość bokiem.
Na szczęście pozwala się myć, mam wrażenie, że sprawia jej to przyjemność. Kładę na ramieniu ręcznik żeby się w niego wczepiała pazurkami, a nie w moją skórę, Teniusię biorę na ramię, tyłeczek pod kran z przyjemnie ciepłą wodą i myjemy. Dwa lub często trzy razy dziennie. W schronisku w najlepszym razie była myta raz dziennie, to się nie dziwię, że poodparzana taka.

Aniu, jak Tenia łazi świecąc gołą pupą, to może by spróbować smarować jej te strupy olejkiem z dziurawca? Świetnie o nim odłażą takie, co już powinny odpaść i to `niemal mięsko` łatwiej tez się po tym goi.

Niezła metoda na pranie tyłka. :lol: Ja mam za niski kran, więc towarzystwo ląduje pod prysznicem. 8)
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]