FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 13:47 Re: Wodzisław śl. , Rabka - potrzebne wizyty

A nasz rezydent ma na imię Piotruś Niedźwiadek :)

kasiapka

Od: Pon kwi 04, 2005 16:27

Post » Nie gru 05, 2010 18:28 Re: Wodzisław śl. , Rabka - potrzebne wizyty

No proszę jakie dostał imię :) Pasuje idealnie :)

A tymczasem Sasetka też zaczęła kaszleć, mniej niż Mikołaj ale też rozpoczęła leczenie.
Do tego po lekach doszła biegunka. Potrzebna karma intestinal.

Dziś w końcu udało się złapać małego kotka wolnożyjącego. Sama nie wiem jak przetrwał te mrozy. Nie jest dziki choć płochliwy, polowanie trwało od tygodni. Brawa dla Sylwii , która w desperacji rzuciła się w zaspy za uciekającym maluchem i udało się :)
To piękny długowłosy kocurek w strasznym stanie. Same kosteczki i pozlepiane kołtuny. tabuny pcheł ( myślałam , że na mrozie giną ) i wielki brzuszek pewnie z robalami.
Ma ok 8-10 tygodni. Dostał imię Sylwester. Jutro wezmę go do weta. Pilnie szuka tymczasu !

Może ktoś mógłby przekazać jakieś przedmioty na bazarek lub sam poprowadzić ? bardzo potrzebne wsparcie.

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Pon gru 06, 2010 15:37 Re: Wodzisław śl. , Rabka - potrzebne wizyty

A to Sylwester:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W Bielsku w centrum kolo sklepu siedzi kot prawdopodobnie wyrzucony z domu. Codziennie w tym samym miejscu, nie umie sobie znalezc schronienia, pewnie nigdy nie żył na wolności. Ktoś dał mu tylko tekturke żeby nie siedział na betonie i tak koczuje na tym kartonie. On tam zimy nie przeżyje :( Może ktoś znalazłby dla niego miejsce?

_bubu_

Post » Pon gru 06, 2010 16:18 Re: Wodzisław śl. , Rabka - potrzebne wizyty

Ale piękny szkuciok 8O Gdzie koczuje ten wyrzucony kot, pod którym sklepem?
Obrazek

ewaf

Od: Wto sty 06, 2004 19:04

Post » Pon gru 06, 2010 19:41 Re: Wodzisław śl. , Rabka - potrzebne wizyty

na ul. 1-go Maja koło sklepu medycznego Cezal. byłam tam teraz ale go nie wiedziałam, może na noc gdzieś się chowa..

Aha, Sylwester okazał się dziewczynką , więc został Pchełką. Też ma chore oskrzela , dostaje antybiotyk. Sasetka rozchorowała się na dobre także wszystkie 3 kaszlą. Okropna ta zima. U Mikołaja dodatkowo okazało się , że kuleje, musi mieć RTG ale to dopiero jak się troche podleczy.

_bubu_

Post » Wto gru 07, 2010 19:47 Re: Wodzisław śl. , Rabka - potrzebne wizyty

Nadal potrzebna wizyta w miejscowości Wola pod Oświęcimiem dla Adolfika

Obrazek

_bubu_

Post » Wto gru 07, 2010 20:05 Re: Zima atakuje - koty z zapaleniem oskrzeli :(

Ostatnia kotka ze stodoły spod Pszczyny ma zapalenie płuc - jakiś wirus koci?...
Ech...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro gru 08, 2010 12:31 Re: Zima atakuje - koty z zapaleniem oskrzeli :(

Adolf ma prawdziwie hitlerowski wąsik :lol: Cudny jest, fajna krówka :D
Obrazek

ewaf

Od: Wto sty 06, 2004 19:04

Post » Czw gru 09, 2010 11:32 Re: Zima atakuje - koty z zapaleniem oskrzeli :(

cudny ten Adolfik :1luvu:

a wszystkim kaszlakom zycze jak najszybszego powrotu do zdrowia :ok:

Athalyse

Od: Nie paź 03, 2010 19:21

Post » Czw gru 09, 2010 21:01 Re: Zima atakuje - koty z zapaleniem oskrzeli :(

Przypominam o kotku , który marznie na ulicy, może jednak ktoś znajdzie dla niego miejsce?

_bubu_

Post » Czw gru 09, 2010 21:30 Re: Zima atakuje - koty z zapaleniem oskrzeli :(

Kciuki za chorowitki,by szybko wyzdrowiały oraz za to biedactwo z ulicy,by znalazł domek. :cry: :ok: :ok:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Pt gru 10, 2010 22:28 Re: Zima atakuje - koty z zapaleniem oskrzeli :(

Niestety nic się nie znalazło dla kotka z ulicy. A w dodatku wygląda podobno jakby była w ciąży..

Rudy Mikołaj miał dziś RTG. Okazało się , że ma stare złamanie łapki w łokciu. Staw sam zaczął się usztywniać. Mamy obserwować jak będzie chodził kiedy troche podrośnie.
Być może lepszą opcją będzie pozostawienie tego jak jest, bez ingerencji.
Natomiast przy okazji RTG zobaczyliśmy płucka :( Niestety wypadły fatalnie.. mimo 2 tygodni leczenia zapalenie oskrzeli zeszło na płuca. Od dziś mamy zmieniony antybiotyk, Sasetka tak samo.
Natomiast Pchełka miała dziś USG ponieważ ma strasznie duży brzuszek. Na szczęście nie ma płynu. Natomiast na brzuszku ma strasznie cieniutką skórkę , prześwitują wszystkie naczynka. To niepokojące, zalecono badania krwi ale muszę się wstrzymać. Brakuje pieniędzy, w lecznicy straszne długi.. nawet nie będę pisać ile..
Leczymy u niej dalej oskrzela.
Aha , jeszcze Beti ma zapalenie pęcherza. Na szczęscie badania krwi wyszły bardzo dobrze.
Do tego szczeniaki z parwo i jeden z nosówką. No ale to koci wątek..
Jakby ktoś mógł wspomóc w jakikolwiek sposób, choćby małym bazarkiem.. będę bardzo wdzięczna.

_bubu_

Post » Pt gru 10, 2010 22:51 Re: Zima atakuje - koty z zapaleniem oskrzeli :(

Niestety chwilowo nie mogę :(...
Ale sercem jestem z Wami. Myślę o tym kotusiu z ulicy... Ale niestety za mały mam rozumek.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon gru 13, 2010 8:52 Re: Zima atakuje - koty z zapaleniem oskrzeli :(

Myślę o jakimś dojściu do mojej piwnicy. Zawsze to by było lepiej niż na ulicy miejsce. Muszę to obadać w tym tygodniu. Niestety pracuję na razie od rana do dosłownie nocy :( i mam ograniczone zasoby w tygodniu. Może chociaż kociakowi jakieś żarcie podrzucić :( ?
Koty się nie zastanawiają...
Koty knują...

morham

Od: Wto lip 13, 2010 12:19

Post » Pon gru 13, 2010 10:19 Re: Zima atakuje - koty z zapaleniem oskrzeli :(

Może mi się uda dziś tam podjechać zobaczyć jak wygląda sytuacja. Na pewno ciepła piwnica byłaby lepsza.

_bubu_

[poprzednia][następna]