PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 04, 2010 17:39 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Ostrzegam przed panią z nr 510 901 4**
- chciała Ninę i Nero...
Wcześniej miała ode mnie Tinę i Cyrusa...zwróciła mi je pod pretekstem ciężkiej alergii u dziecka...
I znowu szuka...parki... :evil:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw lis 04, 2010 17:59 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Tina i Cyrus to chyba w zeszłym roku było... może dziecku alergia przeszła :roll: albo dziecko wymieniła :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw lis 04, 2010 18:19 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

mpacz78 pisze:Tina i Cyrus to chyba w zeszłym roku było... może dziecku alergia przeszła :roll: albo dziecko wymieniła :roll:

W cuda wierzysz :ryk:
Myślę, że z racji niewykastrowania Cyrusa i smrodu go oddała...
Kasy mi za kastrację nie oddała , bo nie ma... i to samo czeka inne koty , które do nich trafią... i zwrot jak będą już duże...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob lis 06, 2010 20:36 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

I jak ktoś dzwonił? trzymam kciuki!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob lis 06, 2010 21:22 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Tak, zawiozłyśmy z Marzeną Froda do domku we Wrzeszczu :ok: Dzięki Biamila.

Tak, że dziś jeden kotek wyadoptowany ale dwa przybyły :| .
Czarnuszka ze skweru - dzikuska i cały biały kot, który jak się okazało nie mógł jeść bo miał pełno jakichś narośli w jamie ustnej, miał dziś operację, to co wycięto idzie na histopatologię. Biały ma też grzyba jak 150 :evil: , ale to póki co najmniejszy jego problem, oby to w pysku nie okazało się nowotworowe i oby pysio się zagoił, pacjent już w miarę oprzytomniał, ma spuchnięte w pyszczku po operacji, próbuje sobie coś tam łapką majdrować ... chyba czeka mnie ciężki tydzień opieki nad rekonwalescentem...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lis 07, 2010 11:18 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Jak białasek się czuje? doszedł do siebie po narkozie?

Dawaj znać czy domek Froda się odzywał :twisted: mam nadzieję że będą chcieli i 2 kociaka :)

Jak Danio sie zachowuje jak mu braciszek z pola widzenia zniknął ? :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie lis 07, 2010 11:39 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Marea pisze:Jak białasek się czuje? doszedł do siebie po narkozie?

Odpukać, nie jest źle, nawet je samodzielnie, a tego najbardziej się bałam, że będą problemy z jedzeniem, skrobię mu surowe mięsko na włókienka - to mu najbardziej odpowiada, od rana zjadł już spry kawałek mięska w ten sposób, daję mu po trochu, i gerberka indyk z odrobiną wody zrobione na papkę je. Oby tylko jadł, ma spuchnięte śluzówki jeszcze w buzi ale jakos daje radę jeść.

Marea pisze:Dawaj znać czy domek Froda się odzywał :twisted: mam nadzieję że będą chcieli i 2 kociaka :)

Narazie nie, ale podejrzewam, że Frodo im tam jeszcze spod komody nie wyszedł, dajmy im trochę czasu, u mnie dopiero po tyg. zaczął zachowywać się swobodnie, mam nadzieję, że panie będą miały dość cierpliwości i doczekają się momentu gdy Frodek pokaże swój fajny charakter.

Marea pisze:Jak Danio sie zachowuje jak mu braciszek z pola widzenia zniknął ? :)

Teraz śpi na samej górze drapaka, rano jak jeszcze leżałam w łóżku, przyszedł na kołdrę i nawet powąchał mnie w twarz, ale zaraz uciekł, potem Filipka bawiła się na kołdrze moją gumką do włosów, Danio w końcu do niej dołączył i dość swobodnie zachowywał się beac bardzo blisko mnie, więc nie jest źle, nawet nie zuważyłam, zeby on jakoś zauważył że brata nie ma.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lis 07, 2010 12:00 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

mpacz78 pisze:Odpukać, nie jest źle, nawet je samodzielnie, a tego najbardziej się bałam, że będą problemy z jedzeniem, skrobię mu surowe mięsko na włókienka - to mu najbardziej odpowiada, od rana zjadł już spry kawałek mięska w ten sposób, daję mu po trochu, i gerberka indyk z odrobiną wody zrobione na papkę je. Oby tylko jadł, ma spuchnięte śluzówki jeszcze w buzi ale jakos daje radę jeść.

Pewnie środki przeciwbólowe jeszcze działają, mam nadzieję że i w kolejnych dniach będzie szamał :ok:

mpacz78 pisze:Teraz śpi na samej górze drapaka, rano jak jeszcze leżałam w łóżku, przyszedł na kołdrę i nawet powąchał mnie w twarz, ale zaraz uciekł, potem Filipka bawiła się na kołdrze moją gumką do włosów, Danio w końcu do niej dołączył i dość swobodnie zachowywał się beac bardzo blisko mnie, więc nie jest źle, nawet nie zuważyłam, zeby on jakoś zauważył że brata nie ma.

No to dobrze, mam nadzieję że z każdym dniem coraz bliżej Was będzie i zaufa na 100%

Przytargałam aparat, zabieram się za zgrywanie fotek i wyślę :ok:
Obrazek

Marea

Post » Nie lis 07, 2010 12:22 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Wyadoptowany Frodo :)

Obrazek
Obrazek

Marea

Post » Nie lis 07, 2010 12:25 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Filipka :)

Obrazek
Obrazek

Marea

Post » Nie lis 07, 2010 12:25 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

I Filipka egejn :)

Obrazek

Ps. Filipka przypomina mi Kalę, tylko mniejszy wytrzeszcz i nie robi minek śmiesznych :)
Obrazek

Marea

Post » Nie lis 07, 2010 12:32 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Kromeczka

Obrazek
Obrazek

Marea

Post » Nie lis 07, 2010 18:14 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Marzena dziękuję za cudne foty :1luvu: :1luvu:

Białas nadal ma apetyt :ok: dziś doszprycowałam go przeciwbólowym i antybiotykiem, zeszła mu już w dużym stopniu ta opuchlizna z pyszczka, jutro idziemy na kontrolę do wet.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lis 07, 2010 18:57 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

:ok: oby tak dalej...
Reszta fotek na mailu ...
Obrazek

Marea

Post » Pon lis 08, 2010 21:08 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI i TYMCZASY

Białasek dostanie na imię Olsen - bo jest taki biały, albinotyczny i przez to taki skandynawski - a co tak bezimiennie nie będzie na tymczasie siedział, byliśmy dziś na kontroli, opuchlizna w pysiu zeszła, ładnie się goi, kot czuje się całkiem dobrze. W sobotę byłam przybita totalnie, bo tak z nienacka to wszystko wyszło ale teraz widzę, że są duże szanse, że będzie dobrze.

Są wieści z domku Frodo, niestety kocurek bardzo przeżywa zmianę miejsca i rozstanie z bratem, miaukoli podobno siedząć na parapecie okiennym, mało je, podobno też dziś zwymiotował, zobaczymy jak będzie do jutra, mam nadzieję, że się chłopak z nerwów nie rozchoruje, ale chyba nie, w końcu do całkiem duży w doskonałej kondycji kocurek.
Co prawda wzięty na kolana nowych opiekunek mruczy i ugniata więc najgorzej nie jest.

Dziś wyadoptowałam Sofi i Fivecent razem :D Myślę, że będzie dobrze, bardzo chciałam, żeby poszły do adopcji razem, one od początku były takie nierozłączne.
Przekonałam panią, że Sofi będzie miała do miziania a Centunię do podziwiania a siostrzyczki będa miały siebie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]